FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 25 oktober 2001

Keiharde Exit voor Tania

Big Brother wilde even laten zien hoe hard het er aan toe kan gaan in Almere. Nou, dat is gelukt...
Wekelijks vindt er bij Big Brother een exit plaats. Ook deze week. Maar waar er normaal gesproken een geleidelijke bekendmaking van de 'ongelukkige' plaatsvindt, was de exit deze week keihard en onverbiddelijk.

De vaste exitprocedure houdt in dat alle bewoners zich verzamelen op het Battlefield, waarna presentatrice Patty Brard naam voor naam bekend maakt wie er mag blijven. Deze procedure is deze week overboord gegooid: in de voorbereidingen voor een Battle werd Tania gevraagd om 'alvast naar het Battlefield te gaan', alwaar zij in een briefje mocht lezen dat ze moest vertrekken. Dit geheel zonder kans om afscheid te nemen van haar medebewoners.

Overigens hebben de bewoners vanavond een 48-uurs Battlemarathon van 14 Battles afgesloten, die erin heeft geresulteerd dat het team van Pascal minimaal 4 dagen in het rijke gedeelte mag verblijven.

OJ ontloopt wederom gevangenisstraf

The_Great_Gonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MIAMI - De voormalige footballster O.J. Simpson is woensdag door een jury in Miami vrijgesproken van het slaan van een automobilist. Bij een veroordeling had hij zestien jaar de cel in kunnen gaan.

Simpson en Jeffrey Pattinson hadden vorig jaar in Miami ruzie gekregen nadat de oud-footballster door rood licht zou zijn gereden. Pattinson moest hard remmen en begon uit woede te toeteren. Simpson pikte dat niet en stapte uit. Daarbij zou hij de bril van het gezicht van de andere automobilist hebben geslagen en hem hebben gekrabt.

Simpson sprak de aantijgingen tegen en beweerde dat Pattinson de boosdoener was. De jury had anderhalf uur nodig om tot een uitspraak te komen.

Simpson stond in 1995 terecht in een geruchtmakend proces, waarbij hij werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw Nicole Brown en haar vriend Ronald Goldman. Hij werd vrijgesproken, maar moest later in een civiele procedure wel 33 miljoen dollar betalen aan de nabestaanden.

Twijfel VS over pakkans Bin Laden

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse minister van Defensie, Rumsfeld, vreest dat Osama bin Laden ontsnapt aan de Verenigde Staten. Hij zegt donderdag in de Amerikaanse krant USA Today dat omverwerping van het Talibanregime makkelijker is dan het "vangen of doden van Bin Laden."

Kort na de aanslagen van 11 september deed president Bush de plechtige belofte dat het Amerikaanse leger Bin Laden ,,dood of levend'' zou pakken. Rumsfeld is er niet gerust op dat Bush die belofte kan nakomen. "De wereld is groot, er zijn veel landen en Bin Laden heeft veel geld. Er zijn een heleboel mensen die hem willen helpen", aldus Rumsfeld in USA Today.

Ook de Britse premier Blair zegt dat het een zware klus is de Saudische terrorist in de kraag te vatten. "Hij wordt goed beschermd en is tot de tanden gewapend", aldus Blair donderdag in de Britse krant The Daily Telegraph. Blair voorspelt dat Bin Laden wordt omgebracht.

Rumsfeld is er wel van overtuigd dat het Talibanregime ten val komt, maar volgens de Defensieminister ligt het niet voor de hand dat een centrale regering voor heel Afghanistan aan de macht komt. Met het oog op de grote verdeeldheid in het land en de lange traditie van oorlog voorziet hij een scenario waarin de door de VS gesteunde Noordelijke Alliantie vanuit Kabul de macht gaat uitoefenen. Een andere groepering, met daarin wellicht ook leden van de Taliban, zou vanuit de zuidelijke stad Kandahar over een deel van Afghanistan kunnen regeren.

Ondanks het optimisme over de campagne tegen de Taliban is Rumsfeld net als admiraal Stufflebeem verrast over het hardnekkige verzet tegen de Amerikaanse aanvallen. "De Taliban hebben carriŤre gemaakt als vechters en laten zich niet zomaar opzij zetten", stelt Rumsfeld in USA Today. Stufflebeem zei woensdag dat de Taliban er nog steeds in slagen hun mannen van nieuwe uitrusting te voorzien en ze over land te verplaatsen.

Admiraal Fitzgerald, bevelhebber van de Theodore Roosevelt gevechtsgroep, maakte donderdag tegen de BBC melding van "kleine overwinningen" op de Taliban. Fitzgerald zei dat het bondgenootschap van de Taliban "scheurtjes" begint te vertonen.

Vermeende terrorist moet weer achter tralies

Tim had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vreemdelingenrechter in Haarlem heeft drie weken geleden ten onrechte een van terroristische activiteiten verdachte illegale Algerijn op vrije voeten gesteld. De Raad van State heeft het vonnis vernietigd, wat betekent dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de man weer in vreemdelingenbewaring mag nemen.

De IND zal echter niet actief op zoek gaan naar de man, zegt een woordvoerder van het Ministerie van Justitie. "Het is bestaand beleid om illegalen niet actief op te sporen. Er is geen aanleiding om daar in dit geval een uitzondering op te maken", aldus de woordvoerder.

De Algerijn R.Z. werd samen met drie anderen twee dagen na de aanslagen in de VS opgepakt. Volgens justitie zou het kwartet, samen met verdachten in andere Europese landen, terroristische aanslagen voorbereiden.

Niet voldoende bewijs

Omdat tegen Z. niet voldoende bewijs was, werd hij na enkele dagen als enige vrijgelaten. Direct werd hij weer opgepakt omdat hij illegaal in Nederland verbleef. In afwachting van uitzetting bleef hij achter de tralies.

De vreemdelingenrechter in Haarlem bepaalde echter dat de man, die door justitie nog steeds als verdachte wordt beschouwd, op 4 oktober vrijgelaten moest worden omdat er volgens hem sprake was van een vormfout. Het Openbaar Ministerie (OM) zou de man niet tijdig hebben voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De vrijlating leidde tot veel commotie. Vrij snel werd duidelijk dat er geen sprake was van een vormfout, maar dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) verzuimd had de beschikking van de rechter-commissaris aan de vreemdelingenrechter te geven. Volgens de IND was dat niet nodig, omdat de rechter in de ogen van de dienst alleen de vreemdelingenbewaring mag toetsen.

Beroep

Staatssecretaris Kalsbeek van Justitie ging tegen de uitspraak in beroep bij de Raad van State. Volgens landsadvocaat A. van Leeuwen heeft de vreemdelingenrechter in Haarlem zich ten onrechte met het strafrechtelijk traject bemoeid.

De Raad van State stelt de staatssecretaris in het gelijk. De bevoegdheid van de vreemdelingenrechter beperkt zich tot het toetsen of een illegaal in afwachting van uitlevering in bewaring moet blijven. Over een voorafgaand strafrechtelijk traject heeft de vreemdelingenrechter niets te zeggen, aldus de Raad van State.

Ook Bernardtunnel afgesloten na ongeluk

MrPopocatepetl en Ettepet hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De tunnel onder de Sint Bernardpas in Italiaanssprekend Zwitserland is donderdagmiddag uren dicht geweest na een verkeersongeluk waarbij een dode was gevallen. Bij het ongeval ten zuiden van de pas waren drie personenauto's en een vrachtauto betrokken.

De Sint Bernard werd juist gebruikt als alternatief voor de westelijker gelegen Gotthardpas en -tunnel, die sinds woensdag is gesloten. In de Gotthardtunnel zijn woensdag mogelijk twintig doden gevallen door een brand als gevolg van een botsing in die tunnel.

Het officiŽle dodental staat donderdagmorgen nog op tien. De brand in de tunnel woedt nog steeds en het dodental zal stijgen, vrezen de autoriteiten. Het autoverkeer tussen Zwitserland en ItaliŽ wordt voor een belangrijk deel lamgelegd door de ongelukken van woensdag en donderdag. Het treinverkeer op de noord-zuidroute is door de Zwitserse federale spoorwegen geÔntensiveerd om reizigers een alternatief te bieden.

De Zwitserse politie sloot donderdag overigens uit dat er enige verband zou zijn tussen de ongevallen in de Berhard- en de Gotthardtunnel. Er deden geruchten de ronde dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van terroristische aanslagen. De politie sprak dit resoluut tegen, en zei dat het echt ging om ongelukken.

Allochtonen minder gediscrimineerd

Ongeveer de helft van de allochtonen in Nederland zegt wel eens te maken te hebben met discriminatie door de politie. Zes jaar geleden was dat nog 68 procent. Ook geeft 50 procent aan discriminatie tegen te komen bij sollicitaties. In 1995 was dat nog 82 procent.

Dit blijkt uit onderzoek onder 559 mensen door het Nederlands Centrum Buitenlanders (NCB). De Groningse burgemeester J. Wallage (PvdA), voorzitter van het NCB, heeft het onderzoek donderdag overhandigd aan minister Van Boxtel (Grote steden- en Integratiebeleid). Het onderzoek is gedaan onder Turken, Marokkanen, Surinamers, Antillianen, Afrikaanse en Aziatische migranten en autochtone Nederlanders.

Allochtonen voelen zich op de meeste fronten ,,steeds meer thuis in Nederland''. Het gaat dus goed met de integratie in Nederland, zo stelt Wallage vast. Overigens wijst hij er wel op dat het onderzoek klaar was voor de aanslagen in de Verenigde Staten van 11 september. Het effect van de aanslagen op het integratieproces in Nederland zullen uiteindelijk wel meevallen, denkt hij.

Discovery Of Heaven gaat records breken

De verfilming van Harry Mulisch' boek 'De Ontdekking van de Hemel', The Discovery of Heaven, gaat waarschijnlijk bezoekerrecords breken in Nederland. Dat blijkt uit de openingscijfers van vier theaters in Amsterdam.

De film van Jeroen Krabbť ging vandaag (officieel) in premiere en had met 35.435 gulden de afgelopen week (sinds de onoffciŽle premiere) de hoogste gemiddelde omzet per bioscoopzaal ooit. Dat meldde distributeur RCV.

De Engelstalige film liet daarmee Jurassic Park (27.519 gulden) en Hannibal (25.472 gulden) ver achter zich. Verschil tussen die films en deze is dat The Discovery of Heaven in veel minder zalen begonnen is. Vanavond gaat de film in de rest van Nederland (41 bioscopen) in premiŤre.

Sinds de Amsterdamse premiŤre op 18 oktober zagen 9415 bezoekers de film. Vanzelfsprekend was deze daarmee de best bezochte van afgelopen week in de hoofdstad. Volgens RCV is ook elders de animo voor de film groot, al ontbreken totaalcijfers over reserveringen. Diverse bioscopen zijn donderdagavond uitverkocht.

Windows XP op de markt gebracht

merulez en Arjan hebben vandaag bij Tweakers.net gekeken alwaar de release van het nieuwe Windows XP wordt vermeld. Ze meldden dit in de newssubmit. De opvolger van Windows Millennium en Windows 2000 is vandaag met niet al te veel bombarie bij het grote publiek geÔntroduceerd.

Volgens maker Microsoft is Windows XP een absolute doorbraak, waarbij begrippen als flexibiliteit, productiviteit, betrouwbaarheid en compatibiliteit de basis zijn. Zowel de thuisgebruiker als de zakenman zullen optimaal kunnen profiteren van alle vernieuwingen, aldus de trotse softwaregigant.

Het besturingssysteem wordt door analisten geprezen om de stabiliteit, en door de Microsoft-concurrentie bekritiseerd wegens concurrentievervalsing. Microsoft heeft onder meer software om videobeelden en muziekbestanden op te halen, geÔntegreerd in Windows XP. Daardoor wordt het de concurrentie moeilijk gemaakt computergebruikers te verleiden tot de aanschaf van hun specialistische software.
Enkele Amerikaanse staten overwegen om deze reden een nieuw monopolieproces tegen het softwareconcern te beginnen, bovenop de juridische moeilijkheden waarin Microsoft nu al verkeert. Die problemen zijn overigens ook een reden voor het concern om met niet al teveel machtsvertoon campagne te voeren.

De XP-pakketten liggen vanaf donderdagochtend in de winkel. Microsoft Nederland wilde niet zeggen hoeveel exemplaren er in Nederland bij winkels zijn afgeleverd. "Het zijn er meer dan voorgaande versies'', aldus een woordvoerster.

Dodenaantal WTC mogelijk lager

Het dodenaantal van de terroristische aanslagen op het World Trade Center in New York hebben waarschijnlijk aan veel minder mensen het leven gekost dan de autoriteiten tot nu toe aannemen. De New York Times meldde donderdag dat het aantal slachtoffers uitkomt op hooguit 2950, inclusief de 157 mensen die in de twee vliegtuigen zaten. Dat zijn er zo'n 1800 minder dan de daglijst van het gemeentebestuur van New York aangeven.

De krant baseert haar onderzoek op meerdere bronnen, waaronder de lijsten van vermisten van bedrijven die in het WTC waren gevestigd.

Onenigheid over schadeclaim

Terwijl de meeste slachtoffers nog geborgen moeten worden hebben de eigenaar van het World Trade Center en een van de verzekeraars onenigheid gekregen over het uit te keren schadebedrag.

Vastgoedmagnaat Larry Silverstein eist 7 miljard dollar (7,8 miljard euro) terwijl de Zwitserse herverzekeraar Swiss Re slechts 3,5 miljard dollar (3,9 miljard euro) wil uitbetalen. Swiss Re is naar de federale rechtbank in New York gestapt om de claim van Silverstein aan te vechten.

Het geschil draait rond de vraag of de aanslag met twee vliegtuigen beschouwd moet worden als ťťn "gebeurtenis" of als twee gebeurtenissen.

Leefbaar Nederland wil quotering asielzoekers

Vandaag heeft Leefbaar Nederland haar ontwerpprogramma voor de komende Tweede Kamer verkiezingen bekendgemaakt, nadat het bestuur eerder deze week publicist Pim Fortuyn als lijsttrekker had gelanceerd.

Opvallendste punten zijn een streng quotum voor asielzoekers (niet meer dan 10.000 per jaar) en een debat voeren met fundamentalistische godsdiensten.
Verder belooft de partij met spoed kiezers meer invloed te geven. Daarom wil de partij de "ongebreidelde vriendjespolitiek" aanpakken. Openbare baantjes zoals burgemeester of bijvoorbeeld NOS-voorzitter moeten niet langer voorbestemd zijn voor leden van politieke partijen. Ook burgers die niet lid zijn van een politieke partij moeten op deze manier mee kunnen doen aan de maatschappij. (Slechts 3% is lid van een politieke partij.)

Verder wil de partij onder andere Nederland veiliger maken door zwaardere straffen te geven op vernielingen, plunderingen en jongerenterreur in stadions of op straat. Daarnaast moeten racisme en discriminatie strenger worden bestraft. Controle aan de grenzen wordt hersteld.
Ook opvallend is dat LN de motorrijtuigenbelasting wil afschaffen en benzineaccijns verlagen. Op het leger wil de partij bezuinigen, het aantal buitenlandse missies moet worden beperkt, omdat Nederland "al een tijdje geen wereldmacht meer is."

Kritiek op quotum

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie is het vrijwel onuitvoerbaar een quotum in te stellen voor asielzoekers. "Wanneer het maximum bijvoorbeeld in september bereikt is omdat dan 10.000 mensen zijn toegelaten, zou de eerstvolgende vluchteling ongeacht zijn situatie geweigerd moeten worden. Dit is in strijd met het mensenrecht op bescherming."

Antraxsporen wijzen naar laboratorium VS

Ettepet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het miltvuur dat onlangs is ontdekt in de brief voor de Amerikaanse senator Daschle is ontwikkeld door een land en niet door particulieren, meldt de gezaghebbende Amerikaanse krant The Washington Post. Volgens betrouwbare bronnen kunnen alleen de VS zelf, Irak en Rusland de gevonden variant maken.

In de miltvuursporen zijn toevoegingen gevonden die ervoor zorgen dat deeltjes zich makkelijk kunnen verspreiden via de lucht. Dat is het geval geweest in de Senaat, menen de deskundigen.

Volgens een topfunctionaris wijst alles erop dat de variant is ontwikkeld in een Amerikaans staatslaboratorium.

Pamela Anderson zwanger

TV-babe Pamela Anderson wordt wederom moeder. De 34-jarige ex-Baywatch-ster, die al twee kinderen van drummer Tommy Lee heeft, verwacht in mei 2002 een kind samen met verloofde Kid Rock.

Het stel, dat al samen is sinds het begin van het jaar, hebben te melden erg enthousiast te zijn over het nieuws. Pamela zou graag nog eens thuis willen bevallen en dit is haar kans. Een vriend van de actrice meldt: "Pamela en Kid zijn ontzettend blij, ze belt hem 30 keer per dag op met de vraag om komkommer sandwiches mee te nemen. Dat wil toch wel zeggen dat er een baby op komst is..."

Het kind zal zich niet alleen gaan voelen in zijn of haar gezin, want naast Pamela's twee kinderen van 3 en 4 jaar, heeft Kid Rock (die in het echt Bob Ritchie heet) zelf ook een 8-jarig zoontje.

KRO woedend over 'Millecam reclame'

Dat Sylvia Millecam aan kanker stierf kwam omdat ze ongezond leefde. Deze tekst staat in een folder van reisbureau ApriOri die hiermee een sapkuur in Madeira en Algarve denkt te promoten. Het reisbureau organiseert daar reizen naar toe.

De KRO is woedend over deze gang van zaken en heeft de aanval geopend op het reisbureau. De omroep haalt komende zondag in de uitzending van Ook dat nog bureau ApriOri uitgebreid door de mangel.

Ook de Reclame Code Commissie vindt de uitlatingen in de reclamefolder in strijd met goede smaak en fatsoen.

Intercity rijdt meisje dood

Gisteravond, rond half twaalf, heeft een intercity nabij Rijssen in Overijssel een 15-jarig meisje aangereden. Het slachtoffer was op slag dood. Een groep jongeren, waaronder het meisje, was de spoorwegovergang overgestoken terwijl de spoorbomen al naar beneden waren.

Een intercity naderde op volle snelheid en greep het meisje dat als laatste van de groep overstak. De politie vermoedt dat de jongeren de snelheid van de trein hebben onderschat. Het ongeluk heeft tot half 3 een stremming van het spoorvak tot gevolg gehad.

WK 2002 : Cohen wilde wildcard kopen

Rob Cohen heeft de voetbalwereld verrast met een, ogenschijnlijk, bizar plan.
Cohen, zaakwaarnemer van Ronald en Frank de Boer heeft de FIFA gevraagd of een bod van tientallen miljoenen guldens voldoende is om een wildcard voor het Nederlands elftal voor het WK in Zuid-Korea en Japan te krijgen.

De hoogte van het bedrag is gebaseerd op de inkomsten die het Nederlands bedrijfsleven mis zou lopen, nu Oranje niet deelneemt aan het WK.
Cohen bekent zijn aanbieding in het jongste nummer van Nieuwe Revu. ,,De FIFA heeft het idee tijdens een vergadering behandeld en gezegd dat het onbespreekbaar is. Daarna hebben we niets meer van de FIFA gehoord, maar via diverse bronnen binnen de FIFA hebben we wel begrepen dat de FIFA het idee steeds serieuzer is gaan nemen. Het zou me niets verbazen als het idee van een wildcard bij een volgend WK weer opduikt en dan gepresenteerd wordt als iets wat de FIFA zelf heeft bedacht'', aldus Cohen.

De KNVB zal het plan niet ondersteunen : ,,Cohen is geen partij, noch voor de KNVB noch voor de FIFA'', zei een woordvoerster gisteren. ,,Hij is een willekeurige Nederlander die met zo'n plan komt. De KNVB is in een procedure verwikkeld met de FIFA rond de zaak-Davids. Op basis daarvan proberen wij ons gelijk te halen, maar dat heeft niets te maken met een eventuele wildcard. Die is nooit een reŽle optie en dus niet aan de orde.''

Kaartje voor rentree Jordan: É250.000

Een onbekende fan heeft ruim 250.000 gulden betaald om naast filmregisseur Spike Lee de rentree van Michael Jordan in het duel New York Knicks-Washington Wizards te bekijken. De wedstrijd wordt op 30 oktober gespeeld.

Het kaartje, normaal gesproken 3500 gulden waard, werd door Spike Lee beschikbaar gesteld aan de NBA. De opbrengst gaat naar een stichting voor de nabestaanden van brandweerlieden die omkwamen bij de terroristische aanslagen op New York en Washington. Spike Lee is een grote fan van de Knicks en zit altijd prominent op de eerste rij. Jordan speelt bij de Wizards.

NCRV erkent miskleun incest docu

Vorig jaar zond de NCRV een documentaire uit van Thom Verheul waarin de domineesdochter Jacqueline Broere haar vader van incest en gedwongen abortus beschuldigde.

De vrouw werd onherkenbaar in beeld gebracht, maar de familie Broere herkende Jacqueline meteen in een vooraankondiging van de uitzending. De familie meldde de omroep onder andere dat de vrouw al vaker onder behandeling was geweest voor verzonnen seksueel misbruik en eiste dat de NCRV een weerwoord zou laten horen. Dat schoof de NCRV terzijde. Ook ging de omroep niet in op een verzoek om de uitzending te schrappen.

De familie stapte daarop naar de rechter, omdat de vrouw alles verzonnen zou hebben. Volgens de NCRV is achteraf gebleken dat een aantal feiten onjuist was. De dochter - in de uitzending Laura genoemd, maar voor haar omgeving duidelijk herkenbaar - kon de voorvallen niet aannemelijk maken, aldus de omroep. Ook de NCRV heeft geen bewijs voor incest en abortussen kunnen leveren, zo staat in de rectificatie.

De volledige rectificatie staat hier.

Van moord verdachte tieners aangehouden

De twee Belgische tieners die verantwoordelijk worden gehouden voor de gewelddadige dood van een jonge vrouw in een opvanghuis in het Belgisch-Limburgse Veldwezelt (Lanaken) zijn gisteren in Maastricht aangehouden.

De politie hield het meisje van 14 en de jongen van 15 jaar aan toen de twee zich aan het begin van de avond zelf gemeld hadden bij het stadswachtkantoor in Maastricht. Ze worden binnen 24 uur overgedragen aan de Belgische justitie.

De 23-jarige jonge vrouw uit Maasmechelen die als opvoedster werkte in het opvanghuis Were-Di te Veldwezelt (Lanaken) werd dinsdagavond de schedel ingeslagen in het opvanghuis. Ze kreeg zes hamerslagen op het hoofd. Spullen van de vrouw werden gestolen. Er is ook een geldkistje opengebroken, waaruit geld verdwenen is. De twee tieners vluchtten met de golf van de vermoorde vrouw.

Geruchten: Libertel wil Pre-paid aanpakken ?

U-lerZzZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens een kennis van mij die bij Libertel werkt, gaat Libertel binnenkort de regels van een Pre-paid kaart sterk verstrengen.

Nadat een tijdje terug de periode, van een jaar geen beltegoed te hoeven hebben, al gewijzigd was naar een half jaar, gaat er nu een 3 maanden periode komen. Dat wil zeggen, als je 3 maanden geen beltegoed hebt en niet opwaardeerd, zal je "abonnement" komen te vervallen.
Dit is opzich nog niet zo erg voor de meeste gebruikers, omdat zij toch binnen 3 maanden meestal beltegoed aanschaffen (waarom heb je anders een gsm?) , maar wat meer impact heeft is de volgende regel die Libertel ook gaat toepassen:
Als je GEEN beltegoed hebt, kan je NIET gebeld worden. Libertel ziet dit als een vervuiling van hun netwerk, terwijl ze er niet aan verdienen. Wanneer dit zou moeten ingaan weet ik niet.

Nederlandse Wereldkampioene

Nederland is weer een wereldkampioene rijker, we hebben sinds kort een wereldkampioene orale sex. Een Nederlandse bordeeleigenares genaamd Claudia wist de gehele mannelijke jury in RoemeniŽ te overtuigen dat zij de beste was in 2 rondes. De twee rondes gingen over snelheid (techniek) en artistieke waarde (vrije stijl). Claudia won hiermee $1000. Het evenement was georganiseerd bij de oprichter van de International Federation of Oral Sex.

Koersstijging KPN na ontslagberichten

De koers van telecombedrijf KPN op de Amsterdamse beurs is vanmorgen, na de berichten over gedwongen massaontslagen, fors gestegen. Het aandeel opende vanmorgen fors hoger, en na enkele minuten was er al een winst van ruim 11% geboekt.

Het bericht van gisteravond waarin bekend werd dat er bijna 5000 banen gaan verdwijnen bij de telecomreus, is vanmorgen in een persbericht bevestigd.

Het grootste deel van de ontslagen zal op korte termijn worden gerealiseerd.

Bin Laden kocht miltvuur

Calella had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terrorist Osama bin Laden heeft volgens de Britse tabloid The Mirror meer dan drie jaar geleden sporen van de miltvuurbacterie gekocht. Ook zou hij e-coli en salmonella hebben bemachtigd.

Volgens de heeft een volgeling van Bin Laden hierover een verklaring afgelegd tegenover de Egyptische autoriteiten. De volgeling, Ahmed Ibrahim al-Najjar, werd vorig jaar tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens pogingen om de Egyptische regering omver te werpen en te laten vervangen door een fundamentalistisch islamitisch bewind.

De man zegt dat Osama bin Laden een Indonesische islamitische seperatistengroep 2500 Britse pond (ongeveer 9000 gulden), plus verzendkosten, heeft betaald voor de anthrax. De sporen zijn per post verstuurd. Voor de e-coli en salmonella zou Osama 5000 pond hebben betaald aan een groep in oost-Europa.

DSM trekt gewelddadige commercial terug

Jeroen "RAGE" Engelen had ons via de newssubmit te melden dat chemieconcern DSM heeft besloten een gewelddadige televisiecommercial van het scherm te halen. In de spot wordt een kunststofvezel van het bedrijf aangeprezen.

De spot wordt van het scherm gehaald omdat het bedrijf sinds 11 september elke associatie met geweld wil voorkomen.
De commercial laat een man op een schietbaan zien, die ter plekke wordt beschoten maar beschermd is door een kogelwerend vest dat de kunststofvezel bevat.

Vier televisiekijkers deden hun beklag bij de Reclame Code Commissie. In eerste instantie luidde het oordeel dat de reclame in strijd was met de goede smaak, maar later oordeelde de commissie dat de reclame de werkelijkheid niet goed weergeeft. Het concern is het daar niet mee eens, maar heeft toch besloten de commercial niet meer te gebruiken met het oog op de toestand in de wereld.

In december begint een nieuwe reclamecampagne van het concern.

Limburgs kind wellicht "meisje van Nulde"

Kayuk en merulez hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vermissing van een 5-jarig Limburgs meisje wordt door de lokale politie onderzocht op verbanden met de moord op het 'Meisje van Nulde' waarvan deze week een reconstructie van het hoofd werd gemaakt.

De reconstructie van het meisje zou opvallend veel gelijkenis vertonen met dat van de 5-jarige Zyna uit Wijlre. Zo komt naast het spleetje tussen de tanden en de licht-getinte huid ook de leeftijd overeen.

De directie van de basisschool in Wijlre gaf Zyna's ouders zes maanden geleden toestemming voor een periode van verlof. Maar het kind van Syrische afkomst keerde tot op heden niet terug op school.

De politie presenteerde deze week in het tv-programma Opsporing Verzocht een reconstructie van het kinderhoofdje in de hoop de identiteit te kunnen achterhalen. De politie ontving na de uitzending 375 reacties.

Engeland wil aanpassing cannabiswet

In Groot BrittanniŽ moet het bezit van cannabisproducten niet langer meer strafbaar zijn. Dat heeft de lokale regering dinsdag gezegd. Net als in Nederland zijn er plannen om de drug te gaan gebruiken voor medische behandeling, zoals bij mensen met MS. Dat had DeBestePeer ons via de newssubmit te melden.

Onlangs deed onze eigen minister Borst al een soortgelijke uitspraak over het Nederlandse medicinaal gebruik van cannabis.

Cannabis moet in een lichtere categorie worden ingedeeld, zodat mensen die met een hoeveelheid cannabis op zak betrapt worden er slechts met een waarschuwing vanaf komen, zo vindt David Blunkett, Brits minister van Buitenlandse Zaken.

Onlangs pleitte ook de commissie voor sociale verantwoordelijkheid van de Anglicaanse kerk voor een soepeler beleid ten opzichte van cannabis. Zij gelooft dat het verbod slechts heeft geleid tot het negeren van de wet en een gemakkelijker overstap van soft- naar harddrugs

Planet haalt artikel over anthrax weg

Planet Internet heeft woensdagmiddag een artikel van zijn website verwijderd waarin stond beschreven wat er nodig is om stammen van de antraxbacterie op internet te bestellen. De politie Haaglanden zou dat volgens Planet hebben geŽist.

De redactie van de website van Planet wilde naar eigen zeggen laten zien hoe eenvoudig 'de doe-het-zelf-terrorist' via internet het voor elkaar kan krijgen. De antraxbacterie kan miltvuur veroorzaken.

In het artikel stond onder meer een link naar het bedrijf Genpoint, dat apparatuur levert om bacterieŽn te isoleren. Ook kon er in het verhaal 'doorgeklikt' worden naar een bestelformulier voor de antrax-bacterie. Het formulier staat op de website van een Britse instelling (United Kingdom National Culture Collection) die het marketen van en de research naar bacterieŽn coŲrdineert. Planet Internet heeft deze links wel weer opgenomen in het artikel waarin over de verwijdering van het eerdere stuk wordt bericht.

De politie Haaglanden zou volgens Planet het artikel 'opruiend' hebben genoemd.
Een woordvoerder van de politie zegt dat er 'gevraagd' is het verhaal te verwijderen.

Hoofdredacteur P. van Twisk van Planet Internet is verbaasd over de reactie van de politie. ,,Kennelijk is de paniek zo groot dat de persvrijheid wordt ingeperkt. Het is een goed journalistiek artikel. Waarom zou Nova wel een deskundige mogen laten zeggen hoe simpel je Antrax kan maken of bestellen, en wij niet?'' Planet Internet kondigt aan eind deze week weer te berichten over het bestellen van de antraxbacterie op internet.

Bill Gates schnabbelt bij

Bill Gates gaat een gastrol spelen in de Amerikaanse serie 'Frasier'. Zijn optreden zal plaatsvinden ter ere van de 200ste aflevering van de populaire serie.
Microsoft-oprichter en bestuursvoorzitter Gates zal zichzelf spelen naast de ster van de serie Kelsey Grammer die de rol van Dr. Frasier Crane speelt.

Gates besluit in de aflevering een bezoek te brengen aan de studio waar Frasier op dat moment bezig is met zijn radio-uitzending. Frasier meldt zijn luisteraars meteen dat Bill zich live in de studio bevindt en roept ze op even gezellig te bellen. De bellers lijken allemaal alleen geÔnteresseerd te zijn in Microsoft en al zijn producten en Frasier raakt al snel verveelt...

Er is nog niet bekend wanneer de aflevering in Nederland te zien zal zijn.

'Friends' stopt toch definitief

De kogel is door de kerk. De hitserie friends zal na een aantal succesvolle seizoenen definitief van het scherm verdwijnen.

Jennifer Aniston, die de rol van Rachel Green speelt, heeft nog geen idee hoe de serie zal eindigen. Zij zegt dat de producenten hen een nep aflevering hebben laten opnemen om zo iedereen op het verkeerde been te zetten:

"Op de avond dat we laatste aflevering aan het opnemen waren, hebben we een onechte aflevering opgenomen en het publiek naar huis gestuurd. Maar zelfs ons hebben ze niet verteld hoe de serie echt zal eindigen", aldus Aniston.

Zij voegt er aan toe dat ze zeker contact zal houden met haar collega's - Courteney Cox (Monica Geller), Lisa Kudrow (Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani), Matthew Perry (Chandler Bing), David Schwimmer (Ross Geller). "We houden van elkaar. Ik hoop echt dat we vrienden blijven voor een heel lange tijd", zo zegt Jennifer 'Rachel' Aniston.

Champions League: Uitslag PSV-Nantes

De laatste wedstrijd in de poule van PSV in de Champions League wordt voor PSV de belangrijkste.
Na de 0-0 in eigen huis tegen het Franse FC Nantes, moet de ploeg uit Eindhoven volgende week dinsdag uit bij Galatasaray minimaal een punt pakken.

Voor de zesde keer doet PSV mee aan lucratieve CL-toernooi. Trainer Erik Gerets startte met het aanvalsduo Kezman/Vennegoor of Hesselink in de basis, het duurste spitsenkoppel van Nederland, met een gezamenlijk aankoopbedrag van 45 miljoen gulden.
Dat Vennegoor en Kezman samenspeelden, was voor het eerst sinds de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard op 8 september. Bruggink zat net als vorige week bij Lazio Roma op de bank.

De wedstrijd

Er kwam bijna geen goede voorzet van de vleugelspelers Bouma en Rommedahl. Nantes kwam mede daardoor nooit serieus in de problemen. PSV was te veel afhankelijk van de bevliegingen van de spitsen. Maar ook zij kwamen er in de eerste helft amper aan te pas. Kezman werkte zich een ongeluk, maar was niet echt gelukkig in zijn acties.
E'n keer kwam Kezman wel uit de verf en had hij pech dat in de 15e minuut keeper Landreau zijn inzet pareerde en vervolgens ook een goal voorkwam na de rebound van Vennegoor. Daarna was Faber (kopbal) ook nog dicht bij een treffer.

PSV tegen Nantes was een eenzijdige wedstrijd. Nantes wilde helemaal niet voetballen en kwam voor een punt. De Franse ploeg, met vier punten uit elf wedstrijden nog steeds laatste in de nationale competitie, liet PSV het spel maken en wachtte op balverlies om er via de counter snel uit te komen.

PSV werkte naar hartelust, zat verdedigend goed in elkaar, maar kon veel te weinig afdwingen. Vogel had in de 55e minuut met een lob over de keeper de kans op 1-0, maar de bal ging net over.

In de 62e mnuut verloste Gerets eindelijk Rommedahl uit zijn lijden. Bruggink viel in voor de Deen. Tien minuten voor tijd bracht Gerets De Jong nog in voor Vogel in de hoop een goal te forceren. PSV speelde eventjes alles of niets, maar de overtuiging ontbrak in het spel van de Eindhovenaren. Vennegoor kreeg nog wel een kans (kopbal van de doellijn gehaald), maar daar bleef het bij.

KPN: gedwongen ontslagen

Telecombedrijf KPN zal morgenochtend voor 9 uur bekendmaken dat het enkele duizenden werknemers gedwongen zal moeten ontslaan. Insiders zeggen dat het om maximaal 5000 banen draait, zo meldt het NOS Journaal. 5000 banen is 10% van het totaal aantal werknemers.

Binnen KPN gaan al weken geruchten dat de nieuwe topman Scheepbouwer veel harder zal gaan saneren dan zijn voorganger Smits. KPN kampt met een groot verlies van ruim 50 miljard gulden, mede door de aankoop van de veelbelovende UMTS-vergunningen.

Voor de werknemers rest waarschijnlijk niets anders dan de WW, door het ontbreken van een sociaal plan.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
review
Charlie's Angels
©FOK.nl e.a.