Voorwaardelijk voor bedreigen TV-rechter

De 59-jarige T.B uit Zaandijk moest zich gisteren bij de Haarlemse rechtbank verantwoorden voor het bedreigen van kantonrechters in Zaandam en Haarlem. ,,Justitie voert een hetze tegen mij, ze plegen valsheid in geschrifte. Het zijn nazi-praktijken'', aldus een boze T.B.

Zaandijker B. bedreigde vorig jaar op 8 mei de Zaandamse kantonrechter F. Visser (ook bekend als televisierechter). Hij verscheen toen aan de balie van het kantongerecht in Zaandijk omdat hij een gesprek wilde met Visser, omdat B. het niet eens was met een eerder vonnis. Televisie- en kantonrechter Visser was echter niet aanwezig, waarop B. dreigde een andere keer terug te komen 'om de strot van Visser dicht te knijpen'. Ook Visser's collega in Haarlem werd telefonisch bedreigd door de Zaandijker.

Visser deed aangifte omdat hij zich bedreigd voelde, daar B. als 'een agressief persoon' bekend staat. Hij heeft in het verleden al eens een gerechtsdeurwaarder mishandeld en ramen bij een advocatenkantoor ingegooid.

T.B zei dat ze zijn woorden verdraaid hadden. Ik heb gezegd: ''ze knijpen mijn strot dicht''. De Haarlemse politierechter Smit oordeelde conform de eis: een voorwaardelijke boete van 500 gulden (227 euro).