Microsoft neemt afstand van Wingdings

osado had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft ten stelligste ontkend dat het lettertype Wingdings boodschappen zou bevatten die verband houden met de aanslagen op het WTC in New York. Bijna tien jaar geleden heeft de onderneming zo'n operatie ook al eens moeten uitvoeren.

Het lettertype Wingdings bevat allerlei tekens en symbolen, waarmee op rebussen gelijkende mededelingen kunnen worden gemaakt. Als de tekst Q33NY wordt ingevoerd en het lettertype wordt op Wingdings gezet, dan ontstaat een plaatje van een vliegtuig, twee op de torens van het WTC lijkende blokjes, een doodshoofd en een Davidsster.

"Het zijn de torens van het WTC helemaal niet, het [de combinatie van Wingdings-symbolen] stelt vellen papier met tekst voor", aldus een verontwaardigde woordvoerster van Microsoft. "Iemand met veel te veel vrije tijd heeft allerlei letter- en tekencombinaties verzonnen en zoekt daar nu van alles achter. Te gek voor woorden", aldus de softwaregigant. Bij de introductie van het lettertype in 1992 waren er ook al 'creatieve' geesten die uit de symbooltjes allerhande onheilstijdingen wisten te destilleren.