VS waarschuwen voor nieuwe terreurgolf

De Verenigde Staten hebben hun bondgenoten gewaarschuwd voor een mogelijke tweede terreurgolf. Dat heeft het persbureau Jiji zondag gemeld op basis van Japanse regeringsbronnen.

De VS zouden aan het einde van deze week aanslagen op een grotere schaal dan die van 11 september verwachten. Volgens de regeringsbronnen die Jiji citeert zijn de NAVO-deelstaten en Pakistan de meest voor de hand liggende doelwitten.

Terreurgroepen

De Amerikaanse autoriteiten hebben inmiddels een vijftal aan Bin Laden gelieerde groepen ontdekt in de VS. Dat meldde de Amerikaanse krant The Washington Post zondag gemeld. De onderzoekers stuitten op de groepen tijdens het onderzoek naar de aanslagen van 11 september. Tot op heden konden onderzoekers geen banden tussen de ontdekte groepen en de kamikazekapers ontdekken.

De leden van de ontdekte groepen zijn legaal het land binnengekomen en hebben geen strafbare feiten gepleegd. Daarom zijn er nog geen arrestaties verricht, maar houdt de FBI de groepen scherp in de gaten, aldus FBI-bronnen in de krant.