Duitse kranten wakkeren angst aan

De Duitse boulevardpers doet er alles aan om de bevolking de stuipen op het lijf te jagen. De Bild-Zeitung heeft de gebruikelijke foto van een naakt meisje vervangen door bezorgde koppen als 'Oorlogsvrees: Kanselier, hoe erg wordt het voor ons?' Zaterdag drukte de krant eenvoudigweg het woord ANGST! in koeien van letters af op de voorpagina.

Berlijns grootste krant, B.Z., liet de nieuwe wolkenkrabbers aan de Potsdamer Platz op hun grondvesten trillen in een gemanipuleerde foto. Bin Laden heeft ook doelen in Duitsland, beweert deze tabloid.

Uit een opiniepeiling blijkt dat 80 procent van de Duitsers een terroristische aanval op Duits grondgebied voor mogelijk houdt. Tot het gevoel van onbehagen heeft natuurlijk het feit bijgedragen dat drie van de terroristen jarenlang in Duitsland hebben gewoond en gestudeerd. Maar aanslagen in Duitsland kunnen de mensen zich slecht voorstellen. Over biologische en andere terreurwapens maken de autoriteiten zich, in het openbaar in ieder geval, geen zorgen.