Moslimjongeren: Overleg met Kok en v. Boxtel

Premier Kok en minister van Boxtel van Integratiebeleid hebben vrijdag een ontmoeting met een delegatie moslimjongeren. De jongeren, vertegenwoordigers van vooral Marokkaanse jongerenclubs, hebben het gesprek aangevraagd.

Ze zeggen verontrust te zijn over de manier waarop de bewindslieden zich deze week hebben uitgelaten over moslims in Nederland, en hun houding ten opzichte van de terroristische aanslagen in de Verenigde Staten. De jongeren zijn bang dat het beeld ontstaat dat Islamieten in Nederland de acties niet veroordelen.

Het imago dat Islamieten hebben, zou hierdoor, zo vrezen de jongeren, nog slechter worden. Het gesprek vindt plaats na afloop van de ministerraad.

Minister van Boxtel verklaarde dinsdag overleg te willen met sleutelfiguren uit de Moslimwereld in Nederland . Hij was erg geschrokken van de uitslag van een enquîte waaruit bleek dat bijna de helft van de ondervraagde moslims begrip zeiden te hebben voor de aanslagen in Amerika. Volgens een woordvoerder van Van Boxtel is voor de bijeenkomst nog geen datum vastgesteld.