Ongeregeldheden Israel / P'stijnen nemen toe

Palestijnen hebben in de buurt van Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever een Israëlische vrouw doodgeschoten. Dat heeft de Israëlische legerradio donderdag gemeld. De aanval gebeurde ondanks het staakt-het-vuren dat Yasser Arafat deze week heeft afgekondigd.

De aanslag is opgeëist door de Brigades van Martelaren van al-Aqsa, die banden onderhoudt met de Fatah-beweging van de Palestijnse leider Yasser Arafat.

De Palestijnen beschoten de auto waarin de vrouw met haar man en drie kinderen zat in de buurt van de joodse nederzetting Tekoa. Haar man raakte gewond. Het is niet duidelijk of het om bewoners van de nederzetting gaat.

Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Shimon Peres, heeft Arafat ,,de afgelopen uren'' een aantal aanslagen tegen Israëlische doelen voorkomen. De Israëliërs hebben Arafat daarvoor hun erkentelijkheid betoond.

Korte inval Gazastrook

Het Israëlische leger is donderdagmorgen korte tijd de door de Palestijnen bestuurde Gazastrook binnengevallen. Zij verwoestten in het zuiden van het gebied landbouwgebieden. Dat heeft een hoge functionaris van de Palestijnse inlichtingendiensten meegedeeld.

Dinsdag trok het Israëlische leger zich terug uit door de Palestijnen bestuurde gebieden in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. Dat gebeurde nadat de Palestijnse leider Yasser Arafat een staakt-het-vuren had afgekondigd.