Lange Files door ongelukken

De files deze ochtend tijdens de ochtendspits waren door diverse ongevallen een stuk langer dan normaal. De A1 bij Barneveld is voor een langere periode afgesloten nadat twee vrachtwagens botsten. De politie heeft een omleiding verzorgd en verwacht dat de vertraging nog tot ver in de ochtend duurt.
Een van de 2 vrachtwagens zat vol met koeien, die overgeheveld moesten worden naar een andere veewagen. Er hebben zich verder geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De politie adviseert automobilisten met bestemming Apeldoorn via de A28 richting Apeldoorn te gan. Verkeer vanuit Utrecht met bestemming Apeldoorn wordt geadviseerd via de A12 richting Arnhem te rijden en via de A50 richting Apeldoorn volgen. Het ongeval veroorzaakte ongeveer zeven kilometer file.

Op de A1 waren tien auto's betrokken bij een ongeluk, waardoor ongeveer zestien kilometer file ontstond tussen Bussum en het knooppunt Watergraafsmeer. Op de A2 bij Best veroorzaakten kijkers naar een ongeluk een file van vijftien kilometer op de andere rijbaan. Op de A12 vloeiden diverse dagelijkse files samen tot 24 kilometer opstoppingen voor het Prins Clausplein.

Een woordvoerder van de verkeerscentrale TIC in Utrecht kon geen verklaring geven voor het relatief grote aantal ongevallen van deze ochtend. Het weer was niet uitzonderlijk slecht. "Het aantal van veertig filemeldingen is niet uitzonderlijk voor een maandagochtend."