Kunstwerk van negen meter geroofd

Begin deze week stond een negen meter lang kunstwerk van de Roosendaalse kunstenares Maas nog in een weiland aan de Oudlandweg in Oudenbosch, als onderdeel van het Weideproject van de Kunstmanifestatie West-Brabant 2001. Woensdag ontdekten kunstliefhebbers dat het weiland leeg was.
De kunstenares exposeert haar werk momenteel op vier weilanden in West-Brabant: 'Kronkels' in Zevenbergen, 'Dansende Paarden' bij Helwijk, 'Dancing Gravity' in een weitje bij Willemstad en 'La Ligne' was te vinden bij Oudenbosch in het weiland van J. Korsmit.
"Van de week kwamen mensen vragen waar het nu precies stond. Er was niets meer te zien. Verdwenen", aldus Korsmit. Wanneer dat gebeurd is, weet hij niet. De kunstenares reageert rustig. "Maar natuurlijk doet het je wat. Het is toch iets dat je zelf gemaakt hebt en in dit geval zelfs speciaal voor het Weideproject", zegt Maas.
Degenen die 'La Ligne' hebben weggehaald, moeten gereedschap bij zich hebben gehad. "Het is gemaakt van oude uitlaten, deels gelast en deels met moeren en bouten vastgezet. En het is een meter of negen lang. Een hele klus dus", aldus de Roosendaalse.