Tröckener Kecks stopt na 21 jaar

De Tröckener Kecks stopt er mee. Dat heeft de groep officieel bekend gemaakt. Na eenentwintig jaar, (de groep is in 1980 begonnen als punkband) ruim vijftienhonderd optredens en een groot aantal singles, elpees en cd’s hebben de bandleden besloten uit elkaar te gaan.

Een duidelijke reden wil zanger Rick de Leeuw niet geven. "Niemand van ons vindt het echt leuk, maar we staan wel allemaal achter dit besluit. Iedereen binnen de band heeft zo zijn eigen verhaal." Het moment om juist nu te stoppen is opmerkelijk, omdat het de laatste tijd erg goed ging met de Tröckener Kecks. De groep kwam vorig jaar sterk voor de dag met de cd '>tk', één van hun beste albums. De plaat kreeg lovende kritieken en verkocht ook goed. De Leeuw: "Als we voor '>tk' waren gestopt, dan was de band als een nachtkaars uitgegaan. Nu stoppen we op een mooi moment."

Één is te veel, honderd te weinig, vraag me niet hoe het zit, het is zoals het is en meer niet, zingen ze in het, eveneens van de cd '>tk' afkomstige 'Meer Niet! De Kecks hebben besloten op een hoogtepunt te stoppen. Vraag ze niet hoe het zit, sommige dingen zijn nu eenmaal zoals ze zijn, meer niet.

De fans krijgen echter nog wel de kans afscheid te nemen van de groep, want tot eind december touren de Kecks nog één keer langs hun favoriete zalen in het clubcircuit. "Dat willen we dolgraag doen en moet een mooi hoogtepunt worden", aldus De Leeuw.