Kort geding Davids 29 augustus

Het kort geding dat Edgar Davids heeft aangespannen tegen de voorzitter van de voetbalbond FIFA, Sepp Blatter, komt woensdag 29 augustus voor bij de rechtbank in Amsterdam. De voetballer van Juventus eist dat Blatter uitspraken over hem rectificeert.

De preses van de FIFA verklaarde op 1 augustus tijdens een tv-interview met de NOS dat in de dopingzaak rond Davids meer aan de hand zou zijn dan een te hoge nandrolonwaarde. Davids wil dat Blatter zijn uitspraken publiekelijk terugneemt.

Blatter heeft tot nu toe alleen via een woordvoerder laten weten dat zijn woorden niet zo bedoeld waren. "De woorden van Blatter zijn de hele wereld over gegaan", zegt Davids' advocaat mr. S. Kalff. "Davids wil dat Blatter de schade van die uitlatingen nu wegneemt via een publiekelijke verklaring met dezelfde impact. Dat kan bijvoorbeeld op televisie of met het versturen van een communiqué naar enkele grote persbureaus."

Bij een dopingtest werd op 4 maart na de wedstrijd tussen Juventus en Udinese een te hoge dosis nandrolon bij Davids gevonden. De Italiaanse voetbalbond en de FIFA legden hem wegens doping een voorlopige schorsing op.