F1: 'Optocht' in Hongarije

In de jaarlijkse Formule 1-wedstrijd op de Hungaroring, het circuit dat bekend staat om zijn geringe inhaalmogelijkheden, is Michael Schumacher voor de 4e keer in zijn carriere wereldkampioen geworden. Doordat zijn teamgenoot bij Ferrari de tweede plek in beslag nam, was de dubbelslag van het Italiaanse team compleet: ze verzekerden hiermee ook de constructeurstitel.

Concurrent David Coulthard moest al bij de start zijn meerdere herkennen in beide Ferrari's. Hoewel hij halverwege de wedstrijd door een pitstop Barrichello tijdelijk voor kon blijven, moest hij toch genoegen nemen met een derde plaats. Hierdoor is zijn achterstand op Schumacher zo groot dat de Schot hem niet meer kan achterhalen.

Jos Verstappen, die een teleurstellend weekend doormaakte, droeg de rode lantaarn. Hij eindigde als twaalfde en laatste. Hoewel de Nederlander vanaf de 21e plek in de eerste ronde wederom liet zien dat hij fenomenaal kan starten, wist hij z'n opmars niet voort te zetten, en moest hij gedurende de wedstrijd met zijn Arrows toekijken hoe anderen van hem wegreden.