Verkrachter vinden met camera's

Burgemeester Van der Zaag van Smallingerland wil dat camera's worden geplaatst in Drachten. Hij wil zo de dader van een serie seksuele misdrijven opsporen. In Leeuwarden heeft dit geleid tot de aanhouding van een verdachte die meisjes lastigviel.

Burgemeester P. van der Zaag wil de camera's plaatsen uit bezorgdheid. Hij beseft wel dat er nogal wat haken en ogen zitten in verband met de schending van de privacy. Om dit voor elkaar te krijgen moet de burgemeester eerst overleggen met het Openbaar Ministerie en de politie.

Het afgelopen jaar waren in het Drachtsterbos 4 seksuele misdrijven. De politie houdt er rekening mee dat deze 4 gevallen iets met elkaar te maken hebben. "De signalementen wijzen er op dat het om dezelfde dader gaat", aldus een woordvoerder van de politie Friesland.

De slachtoffers zijn meisjes in de leeftijd van 10 tot 14 jaar en een vrouw van 23. Het grootschalige onderzoek naar de dader loopt nog steeds. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd begin juli ook aandacht aan de zaak besteed. Ondanks de tips is de dader nog steeds niet gevonden.