Granaataanslag in Arnhem: Arrestatie verricht

Netsplitter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een granaatexplosie zijn donderdagavond in Arnhem een man en een vrouw om het leven gekomen. Drie andere mannen raakten gewond, een van hen ernstig. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

handgranaat

Vrijdagmorgen heeft de politie in Rhenen een man aangehouden die wordt verdacht van het plegen van de aanslag. De verdachte is een bekende uit het drugscircuit.

Hij zou het explosief kort voor zeven uur naar binnen hebben geworpen bij een woning aan de Snoekstraat in de Arnhemse wijk Malburgen. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een handgranaat, maar het kan ook om een ander explosief gaan. Dat moet de technische recherche uitzoeken, aldus een politiewoordvoerder.

voordeur uit sponning

De dodelijk getroffen man en vrouw overleden ter plaatse. Het is nog niet bekend of zij de bewoners van het huis waren. In ieder geval zijn ze geen familie van elkaar. Het gaat om vijf jonge mensen die geen familie van elkaar zijn. Inmiddels is een rechercheteam op de zaak gezet.
Het is volgens de politie volstrekt onduidelijk wat er aan de aanslag vooraf is gegaan. Hoe het projectiel in de woning belandde is nog onderwerp van onderzoek, al ligt de voordeur van de woning wel uit de sponning. Dat zou er op kunnen wijzen dat het explosief via de deur naar binnen is gegooid.

De aanslag heeft in de dichtbevolkte wijk voor grote opschudding gezorgd. Er staan tientallen mensen op straat. De politie is direct begonnen met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek dat zeker tot na middernacht gaat duren. Ook de technische recherche is volop aan het werk. De politie houdt er serieus rekening mee dat het gaat om een afrekening in het drugscircuit.