Dakloze het beste af in Amsterdam

cruesli had ons via de newssubmit het volgende te melden:
DEN HAAG - Daklozen zijn het beste af als zij zich laten inschrijven bij de gemeente Amsterdam of Hoorn. Daar krijgen zij de maximale uitkering van bijna 1650 gulden per maand.

Gemeenten als Alkmaar, Arnhem en Enschede gunnen hun daklozen niets extra's. In deze plaatsen moeten zij het doen met de wettelijke minimumuitkering van 1176 gulden.

Dat blijkt uit een onderzoek dat de daklozenkrant Haags straatnieuws heeft gedaan in 43 grotere gemeenten waar de dakloze een bijstandsuitkering kan aanvragen.

De meeste gemeenten zijn karig met de daklozenuitkering: bijna de helft geeft het minimum. Slechts vijf gemeenten gunnen hun daklozen meer dan 1500 gulden. Naast Amsterdam en Hoorn zijn dat Rotterdam, Leiden en Den Bosch.

Utrecht en Den Haag bungelen in de middenmoot met 1294 en 1233 gulden, inclusief vakantiegeld. Twee jaar geleden scoorden Leiden, Zwolle en Amsterdam het hoogst, zo bleek toen uit een onderzoek van de Amsterdamse daklozenkrant Z Magazine. Zwolle is nu gezakt naar een vierde plaats.