Nederlandse meisjes verdronken

Zwaluw, Lido en moonbabe hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Nederlandse meisjes, drie en vijf jaar oud, zijn verdronken in het zwembad van een hotel- en appartementencomplex in Playa del Ingles op het Spaanse vakantie-eiland Gran Canaria.

Het drama gebeurde vrijwel direct nadat de twee vriendinnetjes met hun beider vader en moeder op hun vakantieadres waren gearriveerd. Terwijl drie van de vier ouders zich even gingen opfrissen, verkende een van de vaders samen met beide meisjes het grote complex.

De vader zou de kinderen in een onbewaakt ogenblik uit het oog zijn verloren. Omdat hij de meisjes nergens meer kon vinden, waarschuwde hij zijn vrouw en het andere stel. Met z'n vieren ondernamen ze een uitgebreide zoektocht, waaraan ook het hotelpersoneel deelnam.

Korte tijd later werd het lichaampje van het 3-jarige meisje gevonden, dat ronddreef in het zwembad. Een hotelgaste had het bewakingspersoneel gebeld omdat ze dacht dat er een bal in het het inmiddels gesloten zwembad lag. Het 5-jarige kind werd vrijwel levenloos aangetroffen op de bodem van het bassin aangetroffen.

Meteen werd groot alarm geslagen. Ambulances brachten de kinderen naar een ziekenhuis in Maspalomas, waar de 5-jarige kleuter bij aankomst bleek te zijn overleden. Het 3-jarige meisje, dat in kritieke toestand verkeerde, werd nog met een helikopter naar een speciaal kinderziekenhuis in Las Palmas overgebracht, maar dat mocht niet meer baten. Nauwelijks enkele minuten na aankomst stierf ook zij.

Beide ouderparen zijn na de dood van hun dochtertjes in een shocktoestand geraakt. Volgens een Spaanse krant, die zich op verklaringen van ooggetuigen baseert, zouden de moeders volledig zijn ingestort.

De alarmcentrale van de ANWB in Den Haag bevestigde het drama gisteren. "Verder doen we er geen mededelingen over. Voor de ouders is dit natuurlijk ontzettend pijnlijk", aldus een woordvoerster. Het is dan ook onduidelijk uit welke gemeente de twee families afkomstig zijn.

De lichaampjes van de twee omgekomen vriendinnetjes zullen deze week worden gerepatrieerd. Ook de ouderparen komen dezer dagen terug naar Nederland.