Nederlandse toeristen verongelukt

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een vakantiedrama in Turkije is een jong Nederlands stel om het leven gekomen. Een Nederlandse man raakte gewond en moest in een ziekenhuis worden opgenomen. De drie toeristen, die verbleven in hotels in Alanya, namen deel aan een jeepsafari in de bergen rond de badplaats. In totaal waren er acht Suzuki-jeeps; de drie zaten allen in één voertuig.

Volgens de lokale autoriteiten werd er vermoedelijk te snel gereden, waardoor de jeep met de drie Nederlanders in een bocht van de weg raakte. De auto dook daarop het ravijn en kwam zo'n acht meter lager tot stilstand.

Het Nederlandse stel (35 en 36 jaar) zou voorin hebben gezeten. Zij waren op slag dood. De 52-jarige man zat achterin en werd uit de wagen geslingerd. Andere deelnemers aan de dramatisch verlopen jeepsafari, onder wie een aantal Nederlanders, verleenden eerste hulp.

Het fatale ongeluk gebeurde bij het plaatsje Yeliköy. De acht jeeps waren al weer op de weg terug naar Alanya, toen het noodlot toesloeg.

Het is niet de eerste keer dat Nederlandse toeristen om het leven komen bij een jeepsafari in het uiterst bergachtige gebied in de omgeving van Alanya. Zo vonden eind april van het vorig jaar nog drie Nederlanders de dood tijdens een soortgelijke tocht. Op een slecht begaanbare weg zou de bestuurder de macht over het stuur zijn verloren, waardoor de wagen met in totaal vier inzittenden ruim vijf meter naar beneden stortte. Twee van hen waren op slag dood, een derde persoon overleed in het ziekenhuis. De vierde Nederlander raakte gewond.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken was gisteren nog niet op de hoogte van het vakantiedrama.