Vrouw zwaar mishandeld bij hond uitlaten

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het uitlaten van haar hond is zondagmiddag een 28-jarige vrouw uit Heemstede zwaar mishandeld. Het slachtoffer liep op het Poelmolenpad in de Haarlemse wijk Schalkwijk toen haar viervoeter een soortgenoot tegenkwam, die het begon te besnuffelen.

Het hondje bleek te behoren bij een gezin, bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zonder verdere aanleiding pakte de man het hondje van de Heemsteedse op en begon aan de halsband van het dier te draaien.

Toen de vrouw daar iets van zei, sloeg de andere hondenbezitter haar tegen de grond. Vervolgenstrok hij bijna het T-shirt van de vrouw uit en begon haar te schoppen en te slaan, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag.

De mishandelingen vonden onder de ogen van de vrouw en de kinderen van de geweldenaar plaats. Door tussenkomst van een toevallige passant kon de vrouw aan haar belager ontkomen.

De Heemsteedse heeft aan de mishandelingen een opgezwollen gezicht en vele blauwe plekken en kneuzingen overgehouden.
De aanvaller is een Nederlandse man, tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij heeft een fors postuur en kort donker opgeknipt haar. Zijn vrouw is klein en heeft volgens het slachtoffer een propperig postuur en roodbruin haar. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie, telefoon 0900-8844.