FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 24 juli 2001

Backstreet Boy AJ heeft drugsprobleem

De Backstreet Boys hebben de verslavingsproblemen en het wangedrag van bandlid AJ lange tijd verzwegen. Ze deden dat om hun image van 'frisse-jongensband' niet te beschadigen. Pas toen hun inkomsten op het spel stonden grepen zij in, aldus showbizzpersbureau WENN.

De Backstreet Boys maakten begin juli bekend dat ze hun wereldtournee een maand onderbreken. Achteraf blijkt dat bandlid Alexander James McLean, AJ voor de fans, moest afkicken in een ontwenningskliniek. De 23-jarige AJ gebruikte cocaïne en was soms niet in staat op te treden. Ook zou hij kampen met depressies en angstaanvallen.

Volgens ingewijden bezocht het bandlid tijdens de tournees vaak bars en seksclubs. De bom barstte in Boston toen AJ in een hotelbar in gevecht raakte met een van zijn collega's.

Jurassic Park III kaskraker!!!

De derde Jurassic Park-film is een kaskraker in de VS. De eerste 5 dagen trok de film zo'n 3,5 miljoen bezoekers. De Steven Spielberg-film bracht tot dusver zo'n 81 miljoen dollar op.

In de Amerikaanse avonturenfilm worden dinosaurussen in Jurassic Park tot leven gewekt door wetenschappers. Als mensen het park ingaan gaat er van alles mis.

Jurassic Park deel 1 (1993) bracht in het eerste weekend 50,1 miljoen dollar op. Deel 2 (1997) leverde de eerste drie dagen maar liefst 72,1 miljoen dollar op. Deel drie heeft de eerste drie dagen omgerekend 50,3 miljoen dollar binnengebracht.

Jacksons-reunie van de baan

De voorgenomen muzikale reünie van de zes Jackson-broers in september is mogelijk van de baan. Het zestal zou optreden tijdens twee speciale concerten van Michael Jackson in New York. Michael viert dan zijn dertigjarige loopbaan als solo-artiest.

Broers Jermaine en Randy zouden de toegangsprijs van ruim 12.000 gulden te hoog vinden en bovendien zouden ze liever niet met gastartiesten willen optreden, aldus de BBC. De producent van de concerten van Michael heeft in een verklaring laten weten dat Jermaine afwezig zal zijn. Een woordvoerder van de Jackson-familie zei daarentegen zowel Jermaine als Randy van de partij zullen zijn.

Randy Jackson was geen lid van de beroemde Jackson Five. Jermaine verliet de groep toen de vier andere broers van platenmaatschappij Motown overstapten naar Epic Records. Randy nam vervolgens de plaats van Jermaine in en de naam werd veranderd in The Jacksons. Jermaine keerde terug in 1984 voor het album Victory en de gelijknamige wereldtournee in 1984. Sindsdien traden ze niet meer met zijn allen op.

AOL wil chatten toegankelijker maken

Als het aan de Amerikaanse provider-uitgever AOL ligt, wordt berichtenverkeer mogelijk tussen alle Instant Messengers (IM). AOL zegt in september een test te starten waarbij haar gebruikers en die van een niet nader genoemde IM-dienst berichten kunnen uitwisselen. Miljoenen mensen maken gebruik van deze communicatieprogramma's, waarvan ICQ en AOL/Compuserve Messenger, beide eigendom van AOL, verreweg het meest populair zijn.



In tegenstelling tot bijvoorbeeld e-mail, kunnen gebruikers van één soort IM momenteel geen berichten sturen naar een gebruiker van een ander merk IM. Lastig, vinden ook Microsoft en Yahoo, beide eigenaar van respectievelijk MSN Messenger en Yahoo Messenger.

De concurrenten van AOL wilden vorig jaar al een uitwisselmogelijkheid, maar marktleider AOL weigerde dat toen. Onder zware druk van concurrenten en de Amerikaanse overheid heeft AOL toch gezocht naar een oplossing.

"Iedereen zei, dat doen we even", zegt bestuursvoorzitter Barry Schuler van AOL tegen News.com. "Maar tot nu toe is niemand met een goede oplossing gekomen", aldus de hoogste baas van de Amerikaanse provider-uitgever. "Wij zitten nu wel heel dicht bij een goede methode." Volgens Schuler maakt AOL daarbij gebruikt van internationale standaarden.

Met een IM-programma kunnen internetgebruikers net als bij SMS korte memo-achtige berichten naar elkaar sturen of met elkaar chatten. Ook worden deze programma's steeds vaker gebruikt door om deelnemers aan online computerspelletjes met elkaar te laten communiceren.

Hoewel de verschillende merken niet uitwisselbaar zijn, bestaat wel software, zoals Jabber, die als een soort schil bovenop alle merken ligt. Gebruikers moeten met deze simulatie-software zich wel apart aanmelden bij alle IM-diensten.

V8 moet het Veronicagevoel uitdragen

V8 moet het Veronicagevoel gaan uitdragen vindt programmadirecteur Bart in 't Hout. Daarmee hoopt de SBS-groep de jongere kijker aan zich te binden.

Volgens In 't Hout ontbreekt het op de Nederlandse tv aan een plek waar ruimte is voor "idioterie en gekkigheid". Het komende seizoen krijgt daarom een vervolg op 'Over de Rooie' onder de naam 'Een rug te Ver'. In dit programma kunnen kandidaten geld winnen door allerlei opdrachten uit te voeren waarbij voorbijgangers nodig zijn. In BUSetas is 'het voormalige programma 'De Bus' van stal gehaald om een groep jongeren te volgen in die Spanje zonder geld op vakantie te gaan.

Verder komt V8 met het programma Hitch Bitch, waarin 12 lifters moeten proberen presentatrice Josselien Meijs te volgen die kris kras door Europa naar Athene gaat. Degene die het dichts bij haar route komt wordt beloond.

Laurent Garnier komt wel op D.Nite

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het nieuws dat de ronde doet is door PIAS bevestigd: Laurent Garnier heeft voor onbepaalde tijd al zijn DJ sets afgezegd om zijn kostbare gehoor te beschermen. De problemen komen voort uit een ooronsteking die ontstaan is door een griepje. Volgens medici is het voor Laurent nog heel goed mogelijk live optredens te doen. Garnier besloot nog maar zeer beperkt het podium te betreden maar de afsluiter van de Rotterdam 2001- zomer is een feestje wat hij niet wil missen. Hierdoor treedt hij in de voetsporen van Underworld, Faithless en Leftfield die reeds schitterden op voorgaande edities van D.NITE.
Laurent Garnier verwierf in het verleden veel bekendheid met zijn krachtige muziek die eigenlijk alleen maar te omschrijven valt als de 'Garnier sound'. Tracks als Crispy Bacon en The Man with the Red Face vertegenwoordigen dit geluid. Hij is een van de frontmannen van het prestigieuze label Fcom waarop Llorca, de hotste 'newcomer' van dit moment, onlangs een album uitbracht. Ook Llorca verzorgt een live optreden tijdens de komende editie van D.NITE. Daar waar Garnier een belangrijke smaakmaker is in de Arena, is Llorca de live performer die qua muziek, plaats en tijd de positie van St. Germain tijdens de vorige editie van D.NITE, inneemt.

In de Arena treffen we tevens de Haagse held DJ Remy die wegens succes geprolongeerd is en Nighttown's nieuwste talent Benny Rodriquez . Deze shooting star staat momenteel op alle feestjes en in alle magazines. Hij zorgt voor een nieuw geluid en een frisse wind door de line up. De rest van deze line up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Twee weken Tour

Voor de een niets meer dan een door doping geinfecteerde, en door ploegenspel verpeste etalagesport voor sponsoren. Voor de ander een heroische sport waarin renners het opnemen tegen elkaar, en vooral tegen zichzelf.

Feit blijft dat voor de echte liefhebbers de Tour onaantastbaar is. Grote namen als Mercx, Anguetil, Hinault, Cippolini, Indurain, en inmiddels ook Armstrong, zullen uiteindelijk een legendarische klank krijgen, en sommigen zelfs legendarisch.
Prachtige anekdotes blijven de ronde doen, en mooie beelden zullen nog lang te zien zijn op tv, video, en zelfs DVD.

Bejaard echtpaar 8 dagen in lift vast

panzerfaust, Singh_Varma en Zwaluw hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Italiaans echtpaar heeft acht dagen in een lift opgesloten gezeten in hun huis in Volpiano, in de buurt van Turijn. De 79-jarige man en zijn twee jaar jongere vrouw hebben zich in leven gehouden met ravioli en urine. Dat schrijven media in Italië.

De nachtmerrie begon 13 juli, toen de lift, die de twee verdiepingen van hun huis met elkaar verbindt, plotseling stopte zonder dat de twee de deur open konden krijgen. Niemand hoorde hun hulpgeroep.

Om in leven te blijven dronken de man en vrouw hun urine en aten zij de ravioli op die ze bij zich hadden. Ze hadden de lift genomen om het pastagerecht in de koelkast te zetten.
Een zoon van het echtpaar sloeg zaterdag alarm. Hij had al dagen niets meer dan zijn ouders vernomen en belde daarom een buurman van het echtpaar. Die slaagde erin door een raam het huis binnen te komen.

De vroegere werknemer van Fiat en zijn vrouw zijn met uitputtingsverschijnselen en uitdroging in een ziekenhuis opgenomen. Zij verkeren buiten levensgevaar. De artsen prijzen de helderheid van geest van beide echtelieden. Zij zijn niet in paniek geraakt, wat ongetwijfeld hun dood zou hebben veroorzaakt.

Wahid weigert paleis te verlaten

De afgezette Indonesische president Wahid maakt geen aanstalten het presidentieel paleis in de hoofdstad Jakarta te verlaten. Hij beschouwt zichzelf nog steeds als president van het land, deelde zijn woordvoerder mee.

Dinsdag ontving Wahid in het Merdekapaleis gasten alsof er niets was veranderd, meldde de krant The Jakarta Post. Het enige verschil was dat de bezoekers niet meer gebruik kunnen maken van de vooringang, maar aan de achterkant naar binnen moeten. De presidentiële bewakingsdienst staat niet langer tot zijn beschikking.

De vermoeid ogende woordvoerder van Wahid zei dat "Abdurrahman zich moreel en wettelijk nog steeds president voelt", maar dat hij wel inziet dat hij politiek gezien niet langer staatshoofd is. Hij heeft de gebeurtenissen van de afgelopen dagen omschreven als "de laatste stappen van het land in het democratisch leerproces".

Wahid had maandag al gezegd dat hij niet van plan was het paleis te verlaten. Voorzitter Amien Rais van het Raadgevend Volkscongres had gezegd dat er geen bezwaar tegen bestond als Wahid er nog een of twee weken zou blijven om zijn bezittingen in te pakken. Wahids jongste dochter Inayah zei dinsdag tegen journalisten dat de familie bezig is het vertrek voor te bereiden. "Wij hebben onze kleren ingepakt en die van vader ook."

Voor het Merdekapaleis hebben zich ongeveer duizend aanhangers van Wahid verzameld. Sommigen eisen dat er verkiezingen worden uitgeschreven voor een nieuw staatshoofd.

President Megawati Soekarnoputri werkt voorlopig vanuit het vice-presidentieel paleis. Zij maakt waarschijnlijk woensdag de samenstelling van haar kabinet bekend. Hoe zij de vele problemen van het land gaat aanpakken, is niet duidelijk. Dinsdag sprak zij met Rais, de aftredende minister van Economische Zaken Burhanuddin Abdullah, de voormalige minister van Politieke Zaken en Veiligheid Susilo Bambang Yudhoyono en de commandant van de nationale politie, generaal Bimantoro. Bimantoro zit nog steeds op zijn post hoewel Wahid de afgelopen weken diverse malen heeft geprobeerd van hem af te komen.

Toeristen ontsnapt aan dood op Sri Lanka

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Honderden toeristen zijn dinsdagochtend aan de dood ontsnapt, toen separatistische Tamils een aanval uitvoerden op een luchtmachtbasis in Colombo. De basis ligt naast het internationale vliegveld van de Srilankaanse hoofdstad, waar drie Airbussen in vlammen opgingen.

De toeristen moesten in het donker kruipend een goed heenkomen zoeken. Niemand is gewond geraakt, maar volgens sommigen was er grote paniek. "Wij renden de terminal uit en waren alleen. We kropen langs de grond naar een weg. Er was chaos", aldus de uitgever van een krant op de Malediven.

De Nederlandse Astrid de Jong, die op haar vliegtuig wachtte, zei nog nooit zo bang te zijn geweest. "Sri Lanka is mooi, maar ik kom hier niet weer totdat dit allemaal voorbij is", aldus de Nederlandse.

Zuid-Afrikaanse Dr Death legt verklaring af

Hardcorejunkie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Zuid-Afrikaanse arts dr. Wouter Basson, ook wel bekend als 'Dr Dood' en 'de Mengele van Zuid-Afrika', heeft gezegd alle ruimte te hebben gekregen van het apartheidsregime voor zijn praktijken. Basson is aangeklaagd wegens talloze moorden, drugshandel en verduistering van overheidsgelden.

Basson had destijds de leiding over het geheime 'Project Coast', dat chemische en biologische wapens ontwikkelde om het apartheidsregime in stand te houden. Hij zou tweehonderd moorden hebben gepleegd.

Basson, die onschuldig heeft gepleit, stelt dat de toenmalige regering hem onbeperkte middelen gaf om zijn werk te doen. Zo kon hij zoveel geld besteden als hij wilde en kon hij overal heen reizen, zo meldt de BBC dinsdag.

Tijdens het proces, dat 21 maanden geleden begon, kwamen lugubere details naar buiten. Zo waren er plannen om zwarte taxichauffeurs vergiftigd bier te geven en om cholera te verspreiden in een vluchtelingenkamp.

Een getuige vertelde eerder aan de rechtbank dat Basson via enkele van zijn bedrijven de Zuid-Afrikaanse overheid voor miljoenen dollars heeft opgelicht. Het proces neemt naar verwachting nog zeker ruim een jaar in beslag.

Voor het proces is de zaak ook al aan de Waarheidscommissie voorgelegd. Toen vertelden getuigen al over de ontwikkeling van chemische wapens, met als enig doel het doden of steriliseren van het zwarte deel van de bevolking.

Rij-instructeurs ook examens afnemen?

dEj@vU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rij-instructeurs moeten onder strikte voorwaarden rijexamens kunnen afnemen. Dat stelt het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in het dinsdag gepubliceerde jaarverslag 2000. Op dit moment mogen alleen examinatoren van het CBR rijexamens afnemen.

Het CBR wil speciaal opgeleide rij-instructeurs een kwaliteitspaspoort geven, waarna ze examens mogen afnemen. Regelmatige bijscholing moet ervoor zorgen dat de kwaliteit van deze nieuwe examinatoren gegarandeerd is. De maatregel zou een 'kwaliteitsimpuls' inhouden voor de rijschoolbranche.

SirCam-Virus wereldwijd verspreid

vleermuis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schadelijk computervirus onder de naam SirCam heeft wereldwijd talloze computers besmet. Het virus, dat eerst als minder gevaarlijk beschouwd werd, blijkt veel scadelijker te zijn dan het I love you virus van vorig jaar.

Het virus vernietigt bestanden op de harde schijf van een P.C. Ook kan het die helemaal wissen.
Het verspreidt zich via e-mail adressen die in het geheugen van de computer staan. het stuurt een willekeurig bestand op naar die adressen, inclusief het virus zelf.

Het is nog onbekent hoeveel scade het SirCam virus heeft aangericht.
Wel is duidelijk dat het wereldwijd actief is.

Oppassen dus!

Extreem weertje

Eelco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De inwoners van de Spaanse enclave Melilla, in het noorden van Marokko, kregen maandagochtend de schrik van hun leven toen de temperatuur in hun stad binnen 5 minuten steeg van 23 naar 41 graden. Tegelijkertijd stak een ondraaglijk hete stormwind op. Een kwartier later was alles weer voorbij. De wind ging liggen en de temperatuur daalde snel tot de 'gewone' 23 graden.

School mag allochtone leerling weigeren

Vlaamse scholen met veel allochtone leerlingen mogen voortaan nieuwe migrantenkinderen weigeren. Volgens de liberale Vlaamse onderwijsminister Marleen Vanderpoorten is deze maatregel juist nodig voor het behoud van multiculturele scholen.

,,Wanneer de draagkracht van een school wordt overschreden, kunnen leerlingen onder bepaalde omstandigheden geweigerd worden'', aldus Vanderpoorten dinsdag op de radio. De minister komt hiermee tegemoet aan kritiek van onder meer de katholieke scholen op haar plan om alle scholen een aannameplicht op te leggen.

Scholen die een allochtone leerling willen weren, mogen dat alleen doen als ze meehelpen naar een alternatief te zoeken. Het is aan de gemeenten om te bepalen hoeveel allochtone kinderen een school moet hebben om van de regeling gebruik te kunnen maken.

Zwaluw, bedankt voor de tip !

Mel B. gedumpt door platenmaatschappij

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Platenmaatschappij Virgin heeft Spice Girl Mel B aan de kant gezet, omdat haar solocarrière zich niet volgens verwachting ontwikkelt. Debuutalbum 'Hot' kwam niet verder dan de 28e plaats en de single 'Lullaby' verdween in het niets na een week op de 13e plaats.

'Met die solocarrière werd het niets. Het wordt steeds duurder om haar te handhaven en daarom hebben we er in overleg met haar een punt achter gezet'', zei een woordvoerder van Virgin tegen het showbizzpersbureau WENN. Mel gaat zich volgens hem nu op televisie-optredens richten.

Mel B geeft de hoop op een solocarrière overigens niet op. Haar woordvoerster zei dat zij uitkijkt naar een platenmaatschappij die beter bij haar past en die haar de aandacht kan geven die zij nodig heeft.

Kat belt 5 uur lang met goklijn

Een Britse kat heeft van zijn baasje de schuld gekregen voor een telefoonrekening van zo’n 180 pond (650 gulden). Het dier, genaamd Persia, zou een voorgeprogrammeerd nummer van een goklijn voor paardenraces op de telefoon hebben geactiveerd.

Vervolgens was de telefoon vijf uur lang verbonden met de goklijn, tegen een tarief van 60 pence (2,20 gulden) per minuut. Eigenaresse Nina Mortimer zegt dat zij en haar man nooit gokken en dat het nummer al voorgeprogrammeerd stond toen ze het toestel kochten.

Ze herinnert zich wel een dag dat de hoorn van de haak lag. Persia stond op dat moment naast het toestel. Nina zal de rekening wel moeten betalen, maar ze kondigt alvast straf aan voor Persia. De kat krijgt voorlopig alleen voedsel dat in de aanbieding is.

Gebeten agent schiet hond dood

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Winterswijkse politieagent voelde zich vrijdag zo bedreigd door een opgehitste herdershond dat hij de hond heeft doodgeschoten. De hond had hem
daarvoor enkele keren in zijn onderbeen gebeten.

De agent, van wie de leeftijd niet bekend wordt gemaakt, schoot de hond dood in een woning in de Iepenstraat in Winterswijk. De hulp van de politie was rond half zes ingeroepen omdat er problemen zouden zijn. Volgens de lezing van de politie bleken er bij aankomst enkele ruiten van de woning vernield te zijn.

In de woning werden twee mannen aangetroffen, onder wie een 34-jarige die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Deze man, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het inslaan van de ruiten, gedroeg zich volgens de politie direct erg agressief tegen twee agenten. Hij begon te slaan en gaf de herdershond commando's om de agenten te bijten.
Tijdens de daarop volgende worsteling werd een van de agenten herhaaldelijk in zijn onderbeen gebeten. De agent probeerde de hond van zich te trappen, maar dat lukte nauwelijks.

Een man die op het tumult was afgekomen, trok de hond weg, maar moest loslaten toen hij zelf werd gebeten. Toen de hond vervolgens de al eerder gebeten agent opnieuw als doelwit koos, zag de andere agent zich genoodzaakt de hond neer te schieten. Het dier werd dodelijk getroffen.

De 34-jarige man die de hond ophitste, is door de politie aangehouden en ingesloten. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verwondingen van de gebeten agent waren volgens een politiewoordvoerder niet dusdanig dat medische hulp moest worden ingeroepen. "Ontvellingen en rode pijnlijke plekken. De dikke stof van het uniform heeft veel opgevangen."

Overmatig alcoholgebruik is volgens een woordvoerder waarschijnlijk van invloed geweest op het verloop van de gebeurtenissen.

Brandweerauto verkocht op internet

Burgemeester P. van Hassel van Margraten is blij met de opbrengst van de brandweerwagen, die de gemeente op internet te koop had aangeboden. De oude Magirus Diesel uit 1981 met slechts 14.450 kilometer op de teller bracht 20.500 gulden op.

De brandweerwagen is verkocht aan een man uit Amsterdam. Dat de brandweerwagen nog zoveel opbracht, is een opluchting voor de burgemeester, omdat een gemeenteambtenaar vergat een minimumprijs te noemen in de verkoopadvertentie.

De gemeente had de wagen ook bij de aankoop van een nieuwe brandweerwagen kunnen omruilen, maar dan had die slechts 10.000 gulden opgeleverd. Daarom bood Margraten de Magirus op 9 juli via internet te koop aan. Belangstellenden kregen veertien dagen de tijd om te bieden. Maar omdat er geen minimumprijs genoemd werd, had de gemeente met elk hoogste bod akkoord moeten gaan.

Het eerste bod stemde niet vrolijk: slechts 1000 gulden. Bij de sluiting van de inschrijvingstermijn kwam er afgelopen zondag toch nog ,,een redelijk bedrag'' uit de bus, vindt de burgemeester.

panzerfaust, bedankt voor de tip !

Ex-Beatle Harrison voelt zich prima

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ex-Beatle George Harrison is ,,actief en voelt zich prima''. In een in Londen uitgegeven verklaring ontkent Harrison dat hij dusdanig ernstig ziek is dat hij waarschijnlijk binnenkort doodgaat.

De 58-jarige Harrison en zijn vrouw Olivia schrijven in de verklaring dat zij de berichten smakeloos vinden en erover teleurgesteld zijn. De krant Mail on Sunday had zondag de vroegere producent van de Beatles, Sir George Martin, aangehaald met uitspraken over de naderende dood van Harrison. Sir George ontkent echter ooit interviews te hebben gegeven over de gezondheid van Harrison.

Harrison is onlangs in Zwitserland behandeld aan een hersentumor. Eerder dit jaar moest hij een operatie ondergaan wegens longkanker. In 1998 genas hij van keelkanker. In 1999 werd hij bijna vermoord door een inbreker.

Vermiste kinderen via gsm gezocht

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse politie gaat bezitters van een mobiele telefoon inschakelen bij de opsporing van vermiste kinderen en gestolen auto's.

De oplettende burger kan bij het geven van een waardevolle tip rekenen op een beloning van 500 mark. Deelnemers zullen per dag maximaal twee keer worden lastiggevallen met een 'zoekopdracht'.

Het idee om voor een vermist kind of voertuig snel alarm te kunnen slaan, zodat talloze extra ogen worden ingeschakeld, is afkomstig van oud-politieman Peter Schmid, die in München het bedrijf Safecity heeft opgericht.

De noodsignalen via Short Message Service (sms) worden niet door de politie uitgezonden, maar door het bedrijf van Schmid. Zijn bedrijf heeft al meer dan 4500 gsm-bezitters geregistreerd.

Dagelijks wordt de lijst met zo'n 100 nieuwe namen aangevuld. De directeur van Safecity is zo overtuigd van zijn systeem, dat hij volgend jaar in Groot-Brittannië een kantoor wil openen en ook al het oog heeft gericht op andere Europese landen.

De politie in Karlsruhe is enthousiast over het nieuwe systeem. "Waarom zouden wij bij opsporingen geen gebruikmaken van de nieuwe media?" Er klinken echter ook kritische geluiden, omdat de politie opsporingsgegevens gaat doorspelen aan een commercieel bedrijf. Schmid zegt daarover: "Niemand hoeft bang te zijn. Wij geven alleen informatie door die de politie sowieso naar buiten zou hebben gebracht."

Ook door een limiet te stellen aan het dagelijks aantal meldingen wil de initiatiefnemer critici de mond snoeren die bang zijn dat opsporingsberichten binnenkort aan inflatie onderhevig zullen zijn.

Charles op de bres voor Britse pubs

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse kroonprins Charles vindt dat cafés op het platteland in Groot-Brittannië verzamelplaatsen moeten worden van de lokale bevolking, waar behalve eten en drinken ook boodschappen kunnen worden gedaan en postzaken worden afgewikkeld.

Dat zei de prins gisteren bij zijn werkbezoek aan het platteland van Wales. Volgens hem dienen de pubs "het hart van de gemeenschap" te vormen. Het is in zijn ogen de enige manier om de leegloop van gehuchten tegen te gaan. Nu sluiten per week liefst zes cafés de deuren, waarna een dorp doodbloedt.

Varma voorlopig niet op zwart zaad

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het in opspraak geraakte ex-GroenLinks-Kamerlid Tara Singh Varma hoeft niet op zwart zaad te zitten nadat zij eind mei haar ontslag als volksvertegenwoordig indiende. Sinds de dag dat zij het Kamerlidmaatschap opzegde, krijgt zij wachtgeld, dat in haar geval voor een periode van maximaal zes jaar wordt uitgekeerd.

In het eerste jaar bedraagt deze toelage per maand tachtig procent van het brutomaandsalaris van Kamerleden, dat ƒ14.783 bedraagt, zo laat een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken weten. In het tweede tot en met het zesde jaar bedraagt de maandelijkse uitkering zeventig procent van dit brutobedrag.

Kamerleden kunnen overigens ongeacht de reden van hun vertrek wachtgeld krijgen. Wil een ex-parlementariër ook na het verstrijken van de wachtgeldperiode in aanmerking komen voor een uitkering, bijvoorbeeld omdat hij door ziekte geen betaalde arbeid kan verrichten, dan moet hij of zij zich eerst medisch laten keuren.

Tara Singh Varma blijft erbij dat ze lijdt aan een dodelijke ziekte. Het vroegere Tweede-Kamerlid liet dit gisteren weten via de Haagse advocaat Dhalganjansing.

Zie ook Pseudologia Phantastica bij Singh Varma ?

Minder mensen worden Nederlander

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal mensen dat zich tot Nederlander laat naturaliseren is de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Verleden jaar werden bijna 46.000 mensen Nederlander. In 1996 waren het er nog 80.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral het aantal Turken dat Nederlander wordt, is sterk afgenomen. In 1996 kregen nog bijna 30.000 Turken de Nederlandse nationaliteit. Verleden jaar waren het nog geen 4.000. Het aantal Marokkanen dat Nederlander wordt, schommelt tussen de 10.000 en 15.000 per jaar. Zij vormen bij naturalisatie de grootste groep. In 2000 was bijna een kwart van de mensen die de Nederlandse nationaliteit kreeg, van Marokkaanse afkomst.

Het verschil tussen Turken en Marokkanen komt volgens het CBS waarschijnlijk door andere wetgeving in het land van herkomst. Sinds 1997 moeten mensen die tot Nederlander genaturaliseerd willen worden volgens de Nederlandse wet afstand doen van de oorspronkelijke nationaliteit. Volgens de Marokkaanse wet kan dit niet. Daarom mogen Marokkanen bij naturalisatie ook de Marokkaanse nationaliteit houden.

Turken verliezen wel de Turkse nationaliteit wanneer zij Nederlander worden. Niet-Nederlanders kunnen de Nederlandse nationaliteit aanvragen wanneer zij minstens vijf jaar (of drie indien hij of zij getrouwd is of samenwoont met een Nederlander) in Nederland, de Nederlandse Antillen of Aruba wonen. Zij moeten als ingeburgerd worden beschouwd in de samenleving.

VS:onderzoek naar zwendel met postzegels

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse justitie is een onderzoek begonnen tegen zeven postzegelhandelaren, onder wie een Nederlander. Ze worden ervan verdacht onderlinge afspraken te hebben gemaakt, waardoor ze op veilingen de prijs te wisten te drukken van zeldzame postzegels.

Justitie verdenkt de handelaren ervan met hun zwendel bij elkaar vijf miljoen dollar te hebben opgestreken. De aanklagers eisen namens de honderden gedupeerden een schadevergoeding en willen dat de oorspronkelijke eigenaars de postzegels terugkrijgen.

De groep van zeven vormde een bende met de naam Het Verbond. Behalve de Nederlanders zaten in de groep een Brit, een Fransman en vier Amerikanen. De oplichting heeft jarenlang geduurd, vanaf het einde van de jaren zeventig tot en met 1997.

Franse verkeersleiders moeten Engels leren

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Franse luchtverkeersleiders zouden er beter aan doen tijdens hun werk alleen in het Engels te praten. Dat zegt een Frans bureau dat een vliegtuigongeluk van vorig jaar heeft onderzocht, aldus The Times. Een Britse piloot die geen Frans sprak, kwam daarbij om het leven.

Het ongeluk deed zich voor op de luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Een Brits vrachttoestel stond klaar voor vertrek. De cockpit werd geramd door de vleugel van een passagiersvliegtuig dat toestemming had gekregen om te starten. Een van de Britse piloten vond daarbij de dood, de andere raakte ernstig gewond. Het had weinig gescheeld of er had zich een ramp van veel grotere omvang voorgedaan. De piloot van het passagiersvliegtuig met 155 mensen aan boord brak de start af toen hij het Britse vliegtuig in de gaten kreeg.

Uit het onderzoek is gebleken dat de Britten de Franse luchtverkeersleiders niet konden volgen. Frankrijk weigert tot nu toe over te gaan op het Engels en is daar ook niet toe verplicht. Nog maar een maand voor het ongeluk
hadden de Fransen een voornemen om Engels verplicht te maken, op de lange baan geschoven. Britse piloten klagen er regelmatig over dat de Fransen het Engels en hun eigen taal door elkaar gebruiken. Volgens hen levert dat gevaarlijke situaties op.

Internationaal wordt het Engels aanbevolen als voertaal in de luchtvaartsector. In de meeste Europese landen gebeurt dat ook. Vluchtleiders mogen in sommige landen, waaronder Frankrijk en Rusland, in het contact met gelijktalige piloten hun eigen taal gebruiken als ze denken dat dat veilig is.

Bom voor Pampus blijkt nep te zijn

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De bom die zaterdagmiddag door sportduikers bij het eiland Pampus werd gevonden, blijkt een betonnen Duitse oefenbom te zijn. Dit werd maandag duidelijk na een verkenningsduik van duikers van de marine.
De duikers troffen nog een tweede, soortgelijke bom aan. Luitenant ter zee L. de Leeuw denkt dat er nog een aantal van deze oefenbommen bij Pampus liggen. De betonnen bommen zijn onschadelijk.

De oefenbommen zijn 1 meter lang en ongeveer 30 centimeter in doorsnee. Een van de bommen is door de duikers meegenomen en zal bekeken worden door Rijkswaterstaat. Daar wordt uiteindelijk bepaald wat er met de bommen bij Pampus gaat gebeuren.

Rijkswaterstaat stelde zaterdag vanwege mogelijk ontploffingsgevaar een vaarverbod in rond het projectiel. De maatregel is inmiddels overbodig gebleken.

Slachtoffer G8 gedood uit zelfverdediging

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politieman die vrijdag in Genua tijdens de G8-top een demonstrant doodschoot heeft uit zelfverdediging gehandeld. Dat heeft de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Scajola maandag in het parlement verklaard.

Het parlement kwam bijeen om de gang van zaken rond de dood van de 23-jarige Carlo Giuliani te bespreken. Het slachtoffer behoorde tot de groep betogers tijdens de bijeenkomst van de zeven belangrijkste industrielanden en Rusland in Genua.

Subversieve groepen
Volgens de minister verdedigde de agent zich "tegen wat een lynchpartij leek te gaan worden. Hij vuurde tweemaal zonder te kijken richting aanvallers". Scajola noemde de gebeurtenissen in Genua "niet een toevallige samenloop van omstandigheden, maar een bewuste strategie van subversieve groepen".

Balans
De minister maakte ook de balans op van de onlusten: 280 mensen werden gearresteerd en 231 raakten gewonden. Onder de gewonden zijn 94 agenten, 121 manifestanten en 16 journalisten. Het dodelijke slachtoffer wordt volgens de Italiaanse televisiezender RAI woensdag begraven.

Buiten het parlementsgebouw verzamelden zich enkele honderden, meest linkse betogers. Zij protesteerden tegen het optreden van de politie tijdens de top. Het kwam niet tot ongeregeldheden.

Vrouw zwaar mishandeld bij hond uitlaten

Zwaluw had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het uitlaten van haar hond is zondagmiddag een 28-jarige vrouw uit Heemstede zwaar mishandeld. Het slachtoffer liep op het Poelmolenpad in de Haarlemse wijk Schalkwijk toen haar viervoeter een soortgenoot tegenkwam, die het begon te besnuffelen.

Het hondje bleek te behoren bij een gezin, bestaande uit een man, vrouw en twee kinderen. Zonder verdere aanleiding pakte de man het hondje van de Heemsteedse op en begon aan de halsband van het dier te draaien.

Toen de vrouw daar iets van zei, sloeg de andere hondenbezitter haar tegen de grond. Vervolgenstrok hij bijna het T-shirt van de vrouw uit en begon haar te schoppen en te slaan, terwijl het slachtoffer weerloos op de grond lag.

De mishandelingen vonden onder de ogen van de vrouw en de kinderen van de geweldenaar plaats. Door tussenkomst van een toevallige passant kon de vrouw aan haar belager ontkomen.

De Heemsteedse heeft aan de mishandelingen een opgezwollen gezicht en vele blauwe plekken en kneuzingen overgehouden.
De aanvaller is een Nederlandse man, tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij heeft een fors postuur en kort donker opgeknipt haar. Zijn vrouw is klein en heeft volgens het slachtoffer een propperig postuur en roodbruin haar. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie, telefoon 0900-8844.

Man gewond na openslijpen munitiekist

Een 38-jarige man uit Rotterdam is gisteren ernstig gewond geraakt toen hij een kist met munitie probeerde te openen met een slijptol. Het slot van de munitiekist was defect geraakt. De man werd in het Dijkzigt Ziekenhuis opgenomen nadat de munitie ontplofte op het balkon van een woning aan de Avenue Concordia.

De man was ingeschakeld door de eigenaar van de munitie en de woning. Deze kwam ook uit Rotterdam en had als lid van een schietvereniging wapens en munitie in huis. De 38-jarige Rotterdammer liep door de ontploffing ernstige wonden op aan hoofd en lichaam.

Klimaatconferentie voor VS onaanvaardbaar

De uitkomst van de maandag in Bonn afgesloten klimaatconferentie is voor de Verenigde Staten onaanvaardbaar. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Powell dinsdag in Tokio gezegd. Hij voegde eraan toe dat zijn land wel met de andere landen wil samenwerken om verdere opwarming van de atmosfeer van de aarde te voorkomen.

De deelnemers aan de conferentie sloten maandag op het laatste moment een akkoord. Ze werden het eens over de concrete uitvoering van het Kyoto-protocol, dat het broeikaseffect moet tegengaan. De Verenigde Staten lieten eerder dit jaar weten af te willen van het protocol, maar waren er in Bonn toch bij. Het akkoord dat nu is gesloten, zullen de Amerikanen niet ondertekenen.

Minder seks bij hoge werkdruk

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het weekblad Carp toont als eerste in Nederland rechtstreeks een negatief verband tussen werkdruk en seks aan. Dat blijkt uit de uitslagen van de Carp enquete over seks en werk. Slechts tien procent van de hoogopgeleide werknemers tussen 25 en 35 jaar die langer dan drie jaar een relatie heeft, heeft tien of meer keer per maand seks. En als de werkdruk erg hoog is, uit zich dat in meer ontevredenheid over de seks en ook in minder seks (een tot drie keer per maand).

Een ander opvallend resultaat is dat mensen die aangeven het maken van carriere belangrijk te vinden, veel tevredener over hun seksleven zijn dan mensen voor wie de carriere minder belangrijk is. Als de werkdruk erg hoog is en als te zwaar wordt ervaren - dit geldt voor veertig (!) procent van de respondenten - dan uit zich dat wel degelijk in veel meer ontevredenheid over de seks en ook in minder seks (een tot drie keer per maand). Mensen die de werkdruk als (helemaal) niet te zwaar aangaven (51%) zijn veel vaker tien of meer keer per maand seksueel actief.

Eenenveertig procent van de mensen met kinderen heeft een tot drie keer seks per maand. Ter vergelijking: van de stellen zonder kinderen is dat vierentwintig procent. Gemiddeld scoort de hoogopgeleide werknemer tussen 25 en 35 jaar 6,8 keer per maand. Veel vaker zijn de stellen met kinderen binnen een halfuur klaar. En daarbovenop zijn ze ook nog eens veel vaker ontevreden over hun seksleven, ook al vinden beide groepen - met en zonder kinderen - seks even belangrijk. Als er minder seks is dan gewenst wijst 47 procent het kind als schuldige aan. Daarnaast gaat 36 procent liever slapen dan seksen en gaven vooral de mannen aan dat hun partner minder zin zou hebben.

Twintig procent is na afloop ontevreden over de daad. Als belangrijkste reden wordt genoemd het ontbreken van fantasie (13 procent), gevolgd door het ontbreken van spanning (10 procent), en als laatste dat de seks te kort duurt (zeven procent). Mannen (13 procent) klagen overigens vaker dan vrouwen over de initiatiefloze partner (3 procent). Tien procent van de vrouwen is ontevreden omdat ze geen orgasme heeft.

Meerderheid clubs tegen kunstmat Ajax

k00pa wist ons via de newssubmit het volgende te melden:

Van alle tegenstanders van Ajax in de eredivisie zegt alleen Roda JC op dit moment dat het geen enkel probleem heeft met de plannen van de Amsterdammers om na de winterstop de thuiswedstrijden in de Arena op kunstgras af te werken. Dat blijkt uit een enquête die het weekblad Nieuwe Revu hield onder zeventien eredivisieclubs.

De Graafschap tekent geen bezwaar bij de KNVB aan als het een dag voor de uitwedstrijd op het kunstgras mag trainen. Vitesse, FC Utrecht, Heerenveen, Sparta, RKC en FC Groningen twijfelen nog en PSV, Feyenoord, FC Twente, NEC, NAC, Willem II, AZ, De Bosch en Fortuna Sittard protesteren bij de nationale voetbalbond tegen de plannen van Ajax.

De Amsterdammers willen op kunstmatige bodem spelen omdat de club in de Arena al 25 grasmatten heeft versleten. Dat heeft Ajax al 10 miljoen gulden gekost. Een kunstmat kost 1,5 miljoen gulden en gaat zeker zeven jaar mee. De KNVB heeft clubs uit de eredivisie tot 18 september de tijd gegeven om bezwaar tegen het voornemen van Ajax aan te tekenen.

In de aanbieding grasmaaiers, zo goed als nieuw, niet gebruikt.

Londonse vrouw doodt kat in magnetron

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse vrouw heeft tegenover de rechter toegegeven dat ze haar kat in een werkende magnetron heeft laten zitten. Nadine Trewin (31) werd woedend op haar huisdier nadat ze werd gebeten door een vlo. Toen de kat vervolgens zelf in de magnetron sprong, liet ze hem een minuutje zitten totdat hij niet meer bewoog. Het dier bleek dood.

Trewin is veroordeeld tot twee jaar dienstverlening, aldus de Britse internetnieuwsdienst Ananova. Ook mag ze de komende vijf jaar geen huisdieren nemen. De Britse dierenbescherming, die de vrouw had aangeklaagd, vond dat Trewin een levenslang verbod op het houden van huisdieren verdient.

De vrouw had zeven glazen bier en bijna twee flessen wijn op, toen ze door de vlo werd gebeten. Volgens haar verklaring sprong het dier zelf in de magnetron, waarna het deurtje dichtsloeg en het apparaat zichzelf activeerde. Ze gaf echter wel toe dat ze het dier een minuut had laten zitten, totdat ze zag dat de kat niet meer bewoog.

Concorderamp door lekke band

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op twee dagen en een jaar na de ramp met het Franse supersonische vliegtuig Concorde bij Parijs, zeggen onderzoekers toch maar bij hun aanvankelijke constatering te blijven dat een klapband de ramp heeft veroorzaakt. Zij bevestigden in een interimrapport de oorspronkelijke theorie, maar nog steeds weten zij niet precies hoe vervolgens een van de brandstoftanks kon openbarsten.

Speculaties als zouden slecht onderhoud of overbelading hebben geleid tot het neerstorten van het toestel wijzen de deskundigen van de Franse ongevallenraad (BEA) van de hand. De BEA, die het onderzoek over enkele maanden afrondt, heeft al betrekkelijk kort na de ramp de veronderstelling uitgesproken dat een band van de Concorde was geklapt nadat hij over een stuk metaal was gereden dat op de startbaan lag. Delen van de kapotte band zouden zo hard tegen een van de brandstoftanks zijn gevlogen, dat die scheurde.
Zo ontstond de fatale brand die de 109 inzittenden en vier mensen op de grond het leven kostte.

Bommen Woerden onschadelijk gemaakt

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Explosieven Opruimingscommando heeft afgelopen zondag ook al twee bommen uit de Tweede Wereldoorlog bij Harmelen onschadelijk gemaakt. Het ging hier om bommen die aan het eind van de oorlog op de spoorlijn Utrecht-Den Haag waren gegooid maar niet waren afgegaan. Voor de ruiming, die zonder problemen verliep, moesten ongeveer honderd mensen hun huizen uit. Zo’n driehonderd andere omwonenden mochten hun huis tijdelijk niet uit.

De bommen, wederom van Engelse makelij, waren zogenoemde 500 pondsbommen. Ze werden drie weken geleden ontdekt bij een speurtocht in verband met de bouw van een viaduct. De bommen zijn later elders onschadelijk gemaakt. Om half vier werd het sein veilig gegeven. Afgezien van de omwonenden, had de ruimingsactie ook consequenties voor het trein- en scheepvaartverkeer. Zo legde de NS het treinverkeer tussen Woerden en Utrecht en Breukelen stil en was scheepvaartverkeer op de Oude Rijn niet toegestaan.

Tevens werd afgelopen zaterdag vijftig meter uit de kust van het eiland Pampus door sportduikers een vliegtuigbom gevonden. Deze bom wordt binnenkort door de marine onschadelijk gemaakt.

Vliegtuigbom Wassenaar

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De explosievenopruimingsdienst (EOD) zal de vliegtuigbom die afgelopen vrijdag in een achtertuin van een villa in Wassenaar werd gevonden, donderdag rond de middag opruimen. Hiervoor moet de N44 dicht voor verkeer, en moeten omwonenden uit hun huis.

Het is de bedoeling dat de EOD de vliegtuigbom, een 250-ponder van Engelse makelij, in een weiland in de buurt tot ontploffing brengt. De gemeente Wassenaar vraagt vijftig tot zeventig buurtbewoners om donderdag hun huis te verlaten. Slechts enkelen zullen daar last van hebben, verwacht een woordvoerder, omdat de meeste mensen aan het werk zijn.

Vrijdag werd de buurt al enige tijd ontruimd nadat de bom was opgegraven door een graafmachine. De EOD heeft het explosief toen weer begraven.

Telfort wil UMTS krachten bundelen

panzerfaust had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het mobieletelecombedrijf Telfort heeft andere telecombedrijven voorgesteld om gezamenlijk in Nederland twee netwerken aan te leggen voor het aanbieden van nieuwe mobiele telefonie. Dit in plaats van vijf afzonderlijke netwerken. Dat heeft Peter Erskine, de topman van Telforts moederbedrijf BT Wireless, maandag in The Wall Street Journal verklaard.

Telforts plannen passen in de huidige trend in de telecomwereld. BT Wireless wil in Groot-Brittannië en Duitsland gaan samenwerken met Deutsche Telekom. De bedrijven willen zo kosten besparen om gemakkelijker de miljarden terug te verdienen die zijn uitgegeven aan UMTS-licenties.

Vorige week keurden de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de Opta en het ministerie van Verkeer en Waterstaat eventuele plannen van telecombedrijven goed om gezamenlijk netwerken te bouwen, in navolging van de Duitse autoriteiten eerder dit jaar. Tussen de betrokken bedrijven vindt al overleg plaats. "Ik zou niet verrast zijn als we uitkomen op maar twee netwerken in Nederland", aldus Erskine van BT Wireless. "We werken er allemaal aan. De Nederlandse regering staat voor veel dingen open en is pragmatisch."

Anna Kournikova toch niet getrouwd?

snow_powder en sjoukes maakten ons via de newssubmit attent op het volgende artikel:

De vader van Anna Kournikova heeft zijn irritatie geuit met betrekking tot de rondgaande geruchten die verhalen over zijn dochter's burgerlijke staat.

De Britse krant The Sun berichtte maandag dat de Russische tennisspeelster Kournikova met haar vriend en ijshockeyspeler Sergei Fedorov was getrouwd tijdens een geheime ceremonie in Moskou tijdens Wimbledon eerder deze maand.

"Om eerlijk te zijn ben ik doodziek van alle telefoontjes over haar huwelijk, vorig jaar was het (Pavel) Bure, nu is het Fedorov," deelde Sergei Kournikov mee aan het persbureau Reuters afgelopen maandag.

"Anna is in Florida op het moment en is met haar training begonnen. Gisteren sprak ik haar nog per telefoon en ik denk dat ze erg verrast zal zijn als ze hoort van deze laatste roddel."

"Ze is niet meer in Moskou geweest sinds het Kremlin Cup-toernooi van vorig jaar November."

Fedorov zit in het team van de Detroit Red Wings in de National Hockey League (NHL).

The Sun had Fedorov's moeder geciteert met de woorden: " Het was een prachtige ceremonie. Ik ben erg blij om Anna's schoonmoeder te zijn."

Toen dit citaat aan Kournikov werd vertelt, reageerde hij met: "Ik zou niet weten hoe de moeder van Fedorov iets kan zeggen over het trouwen van mijn dochter omdat ze voor zover ik weet in Detroit leeft."

Anna Kournikova, 20 jaar oud, is sinds februari uit de running geweest door een blessure aan haar linkervoet. Haar agent weet te vertellen dat zij niet zal spelen totdat ze volledig fit is.

Vorig jaar zat The Mirror (ook een Engels dagblad) er ook al naast toen zij een artikel publicieerden met het nieuws dat Anna verloofd was met een andere Russische hockey speler Pavel Bure, die speelt voor de Florida Panthers. Beiden ontkenden later dit nieuws.

Relevante link:

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.