Politie wil nieuwe test afgevaardigde VS

De politie van de Amerikaanse hoofdstad Washington eist een nieuwe test met de leugendetector van de Californische afgevaardigde Gary Condit (53).Volgens plaatsvervangend hoofdcommissaris Terrance Gainer moeten daarbij ook mensen van de politie aanwezig zijn.

Condit legde eerder uit eigen beweging de leugendetectortest af. Volgens zijn advocaten spreken de antwoorden van Condit hem vrij van betrokkenheid bij de verdwijning van Chandry Levy, zijn 24-jarige stagiaire van wie sinds eind april niets meer is vernomen. De afgevaardigde onderging ook een DNA-test.

,,We hadden hem graag zelf de belangrijke vragen gesteld'', zo verwoordde Gainer de kritiek op de eerste test. Eerder al bekritiseerde een van de agenten belast met het onderzoek naar de verdwijning de stap van Condit. Hij is sceptisch, omdat ,,de politie er niet bij was en ook niet de voltallige uitslagen van de test onder ogen heeft gekregen''.

Condit schakelde onafhankelijke onderzoekers in voor de test. ,,De resultaten zijn meteen doorgestuurd naar de FBI en naar de politie in Washington DC'', aldus zijn advocaat.

Woensdagochtend doorzocht de politie het appartement van Condit naar mogelijk bewijsmateriaal.

De Californische Levy werd elf weken geleden voor het laatst gezien. In eerste instantie werd er geen verband gelegd tussen Condit en de verdwijning van de jonge vrouw. Maar nadat de Democratische politicus onlangs bekende dat hij een affaire met haar had, sluit de politie toch zijn onschuld niet uit.