Man krijgt drie jaar cel voor doden hondje

Een rechter in het Amerikaanse San Jose heeft de 27-jarige chauffeur Andrew Burnett vrijdag veroordeeld tot drie jaar celstraf omdat hij een schoothondje voor een auto had gegooid. De magistraat legde daarmee de zwaarst mogelijke straf op.

De harde straf is volgens de rechter gerechtvaardigd omdat de dierenbeul geen berouw heeft getoond en zijn daad als een ongelukje probeerde voor te stellen. Burnett zou in een woedende bui schoothondje Leo door de lucht hebben geslingerd en het dier voor een rijdende auto hebben gegooid. Het beestje overleefde het voorval niet.

Het 10-jarige hondje werd vorig jaar februari een beroemdheid, nadat zijn bazin zijn trieste einde had bekendgemaakt; De vrouw stond in de file toen zij de bestelwagen voor haar licht raakte. De bestuurder van de bestelwagen sprong daardoor zo uit zijn vel dat hij uitstapte en het hondje bij zijn halsband uit het openstaande raampje greep en het vervolgens het drukke verkeer in slingerde.

De dood van Leo veroorzaakte vorig jaar ontzetting bij de Californiërs. Voor het vinden van de dader werd een beloning van ruim 300.000 gulden uitgeloofd. Dat bedrag was bij elkaar gesprokkeld door donaties van dierenliefhebbers die zich het lot van het schoothondje hadden aangetrokken.

famtie, bedankt voor de tip.