Steeds meer vrouwen op internet

berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de VS zijn er al een tijdje meer vrouwen dan mannen online, maar deze trend zet ook door in andere landen. In Australië en Nieuw Zeeland hebben vrouwen de mannen bijna op het internet verdrongen. Dat blijkt uit een onderzoek van Nielsen//Netratings.

Het aantal surfsters in het Verre Oosten is sterkst gestegen. In landen als Zuid-Korea, Hong-Kong, Singapore en Taiwan vormen vrouwen nog geen meerderheid, maar dat zal niet lang op zich laten wachten.

Opnieuw bleek dat vrouwen internet efficiënter gebruiken dan mannen, ze brengen minder tijd door op internet omdat ze meestal weten wat ze zoeken. Bovendien stoppen ze nadat ze hun doel hebben bereikt.

De helft van de dames in het Verre Oosten internet tussen 16:00 en 22:00 uur op het net, terwijl de piektijd van de mannen daar tussen 20:00 en 22:00 uur ligt.

VS en Canada
Wereldwijd gezien spannen de vrouwen in de VS en Canada nog de kroon. Zij vertegenwoordigen inmiddels meer dan de helft van de internetgebruikers. Maar ook in het Verre Oosten kruipen de percentages steeds dichter toe naar de magische grens van vijftig.

In Australië is 48 procent van de internetters vrouw, in Nieuw-Zeeland 46 procent, in Zuid-Korea 45 procent, in Hongkong 44 procent, in Singapore 42 procent en in Taiwan 41 procent. In Europa is Finland de koploper met 46 procent. Nederland staat hier op een 6e plaats met 41 procent vrouwelijke surfers.