Dochter Bush raakt rijbewijs kwijt

Jenna Bush, de 19-jarige dochter van de Amerikaanse president, is een maand haar rijbewijs kwijt wegens drankgebruik onder de minimumleeftijd. Dat heeft een rechtbank in Texas vrijdag bepaald.

Bovendien werd Bush veroordeeld tot het betalen van een boete van 1540 gulden en tot 36 uur dienstverlening. Ook is ze verplicht een cursus te volgen over de gevaren van alcoholgebruik. De uitspraak kwam op de dag dat president Bush zijn 55e verjaardag vierde.

Jenna werd eind mei betrapt toen ze met een geleend identiteitsbewijs margarita's had besteld in een Mexicaans restaurant in Austin. Ook haar eveneens aanwezige tweelingzus Barbara was toen de pineut. De presidentsdochters hadden volgens de wet 21 jaar moeten zijn om aan de tropische mix te nippen.

Barbara werd begin vorige maand al veroordeeld tot acht uur dienstverlening en het volgen van de alcoholcursus. De zaak tegen Jenna werd minder eenvoudig afgedaan om zij in mei al voor een soortgelijk feit werd veroordeeld. Ze kreeg toen acht uur dienstverlening en bovendien moest ze toen ook al de cursus volgen.