Video-auto's pakken 300 TT-bezoekers

Ongeveer driehonderd bezoekers van de TT in Assen zijn afgelopen weekeinde op de snelweg bekeurd voor roekeloos rijgedrag. Zij werden allemaal gesnapt door onopvallende surveillance-auto's die waren uitgerust met een videocamera.
De verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) maakte maandag bekend dat ze 450 bekeuringen uitschreef met een totaal boetebedrag van ruim 100.000 gulden. Het was de eerste keer dat de KLPD de speciale surveillancewagens met video gericht inzette rond een groot publieksevenement.

Drie dagen achtereen (vrijdag, zaterdag en zondag) achtervolgde de politie TT-bezoekers die de snelwegen naar Assen als racecircuit gebruikten. ,,We hebben het over overtredingen als dertig tot veertig kilometer te hard rijden, over de vluchtstrook rijden, kleven, onnodig links rijden en onjuist inhalen'', aldus een woordvoerder.

De KLPD haalde 230 overtreders achter het stuur vandaan om ze naar de opgenomen beelden te laten kijken. ,,Veel mensen schrikken toch als ze zelf zien hoe gevaarljk hun rijgedrag kan zijn.'' Volgens de KLPD is de controle met de videowagens ,,zinvol'' geweest en zal ze de auto's vaker gaan inzetten bij grote publieksevenementen.