Formule 1: Uitslag Franse grand prix

The Foxman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse Ferrari coureur Michael Schumacher heeft de grote prijs van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Duitser wist de race te winnen voor broer Ralf. Rubens Barrichello werd derde, hij had echter in de slotfase nog een gevecht met David Coulthard, die uiteindelijk vierde werd, gevolgd door Jarno Trulli en Nick Heidfeld.

Voor Mika Hakkinen was de race al voor de start voorbij. Tijdens het begin van de opwarmronde kwam de Mc-Laren van de Fin niet van zijn plaats. Het team lukte het niet meer om de wagen te repareren voor de start. Dit weekend was er een nieuwe regel dat een coureur na het vijftien seconde bord, net voor de start, niet meer van wagen mocht wisselen waardoor Mika niet meer vanuit de pits in de T-car kon starten.

Jos Verstappen had een tegenvallende race. Nadat hij wederom een goede start had en 2 andere coureurs inhaalde ging het tijdens de eerste pitstop fout voor de Hollander. Hij kwam op een twaalfde positie rijdend binnen voor zijn eerste pitstop waarin er een probleem was met de tankinstallatie waardoor de stop zo'n twintig seconden langer duurde. Daarmee was zijn race zo goed als over. Uiteindelijk wist Jos toch nog op een dertiende positie te eindigen.