Nederlanders op Wimbledon uitgeschakeld

Raemon Sluiter is er niet in geslaagd de vierde ronde van Wimbledon te bereiken. De Rotterdamse tennisser verloor in zijn derde partij met 7-6 6-7 4-6 4-6 van de als dertiende geplaatste Fransman Arnaud Clément.

Na vier games moest de partij bij een stand van 2-2 wegens de regen worden onderbroken. Sluiter pakte zijn spel weer goed op na een pauze van ruim anderhalf uur. Gesteund door een sterke service won hij de tiebreak van de eerste set met 7-4.

Het tweede bedrijf liep opnieuw uit op een verlenging, nadat de Rotterdammer vier breekpunten had laten liggen. Hij kreeg na een 2-6 achterstand toch nog een setpunt op 7-6, maar verloor uiteindelijk met 7-9. Clement nam daarna het initiatief langzaam over en besliste de wedstrijd met twee keer 6-4.

Voor de derde keer op rij is de derde ronde het eindstation voor Sjeng Schalken. De laatste Nederlander in het enkeltoernooi was vrijdag niet opgewassen tegen Tim Henman. De Britse hoop op de eerste zege bij de mannen sinds Fred Perry in 1936 won met 5-7 6-3 6-4 6-2.