Drietal tuigt juf voor de klas af

Sony + Felysium hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 51-jarige onderwijzeres van een basisschool in Hellevoetsluis is voor haar klas met een stuk hout afgerost door een familielid van een van de leerlingen. De ongekend gewelddadige aanval op de juffrouw van groep 7 van openbare basisschool De Brandaris speelde enkele dagen geleden. De school heeft de mishandeling echter stilgehouden, omdat kinderen uit de getroffen klas zeer geschokt zijn door het excessieve geweld.

De politie in Hellevoetsluis weet wie de dader is, maar is niet opgetreden. "De onderwijzeres heeft tot nu toe geen aangifte gedaan. Zij hoopt de zaak onderling op te lossen. Zonder aangifte kunnen wij niets doen", aldus een politiewoordvoerder.

Misverstand

Schooldirecteur Hans van Tielen is nog steeds zwaar onder de indruk van het drama op zijn school. "Mijn leerkracht maakt het nu weer wat beter. Ze raakte niet ernstig gewond, maar is geestelijk erg geraakt. Na een paar vrije dagen, heeft ze haar angst nu zoveel mogelijk opzij gezet en staat ze weer voor de klas."
Volgens Van Tielen berust het conflict met de bewuste familie van het leerlingetje op een misverstand. "Er is iets voorgevallen tussen de onderwijzeres en dit kind dat thuis volledig verkeerd is uitgelegd.

Plotseling stonden hier de neef van het meisje, haar moeder en nog een vrouw uit het gezin op de stoep. Mijn docente werd met een plank door de man geslagen, en uitgescholden door de twee vrouwen. Dat alles gebeurde in het bijzijn van 10- en 11-jarige kinderen. Sommige leerlingetjes zijn vreselijk geschrokken."
Het meisje en twee andere kinderen uit het gezin zijn sindsdien door de school geschorst. Het bestuur van de Brandarisschool heeft unaniem besloten dat de kinderen niet meer mogen terugkeren en gaat op zoek naar een andere school.

Van Tielen: "De kinderen uit deze familie kunnen hier niets aan doen. Maar omdat het gezag van de leerkracht is geschonden, is het pedagogisch gezien voor iedereen beter dat ze naar een andere school gaan."