Man prinses Caroline weer beboet

Een Duitse rechtbank heeft de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, Ernst August Prinz von Hannover, een boete opgelegd van 1,1 miljoen gulden. Hij wordt daarmee gestraft voor het herhaaldelijk beledigen van twee medewerkers van het Duitse boulevardblad Bild. Dat heeft het parket in Hannover maandag meegedeeld.

Het was overigens niet de eerste keer dat Ernst August een boete krijgt voor zijn strubbelingen met de (roddel)pers. Eind vorige maand kreeg hij een boete van bijna negen ton wegens het slaan en schoppen van een Duitse persfotograaf.

Vorig jaar juli bepaalde een rechter dat hij 1,3 miljoen gulden schadevergoeding moest betalen aan de Duitse eigenaar van een discotheek in Kenia. Samen met een knokploeg poogde Ernst August daar een einde te maken aan de vermeende geluidsoverlast. Hij heeft een villa nabij de uitspanning.

Ernst August baarde ook opzien door tijdens de Wereldtentoonstelling in Hannover zijn blaas te legen tegen het Turkse paviljoen. Een fotograaf van Bild wist dat moment vast te leggen. Sindsdien gaat Ernst August ook als "Der Pinkelprinz" (Prins Plas) door het leven.