FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 26 juni 2001

Duizenden e-mails naar Tweede Kamer

De mediawoordvoerders van de verschillende partijen in de Tweede Kamer zijn de afgelopen dagen getroffen door een bombardement aan e-mails. De berichten komen van luisteraars die het oneens zijn met de voorgenomen veiling van commerciële radiofrequenties.

De stroom aan protest-e-mails kwam vorige week donderdag op gang toen duidelijk werd waar het kabinet een dag later tijdens de ministerraad op zou uitkomen. De dagen erna is het aantal elektronische berichten alleen maar toegenomen.

Dinsdagmiddag maakten de staatssecretarissen De Vries (Verkeer en Waterstaat) en Van der Ploeg (Media) hun veilingplannen bekend. Sindsdien gaat het aantal e-mails weer naar een piek.

Bij CDA-Kamerlid Atsma stond de teller dinsdag aan het eind van de middag op ruim 2600 e-mailtjes, bij VVD'er Nicolaï op 2046 en bij PvdA-woordvoerder Wagenaar en D66'er Bakker ook op bijna 2000. Daarnaast staat bij alle fracties de telefoon roodgloeiend door luisteraars die telefonisch hun onvrede kenbaar maken.

De actie van luisteraars is het gevolg van spotjes op commerciële radiostations waarin ze opgeroepen worden de politiek te laten weten dat ze tegen de veilingplannen van het kabinet zijn.

Baan Schiphol buiten gebruik door hitte

De Aalsmeerbaan op Schiphol is dinsdag door de hitte onbruikbaar geworden. Het voegvulsel tussen de betonplaten liet los en blijft dan aan de banden van vliegtuigen kleven.

Schiphol heeft de baan gesloten om het vulsel te vervangen. Een woordvoerder van de luchthaven verwacht dat de Aalsmeerbaan woensdag weer kan worden gebruikt. De Aalsmeerbaan onderging begin mei de jaarlijkse onderhoudsbeurt. Volgens de woordvoerder is toen klaarblijkelijk een ander middel gebruikt dan normaal.

Luieren op vakantie maakt dom

Vakantiegangers die hun tijd doorbrengen in volstrekte ledigheid plegen daarmee een serieuze aanslag op hun intelligentie. Na drie weken luieren daalt het IQ met gemiddeld twintig procent. Dat blijkt uit een onderzoek van de Duitse psycholoog Siegfried Lehrl, waarover in het blad ‘Modern Living’ een publicatie is verschenen.

Als toeristen niets anders doen dan op het strand liggen, hebben ze bij thuiskomst vaak vier dagen nodig om weer enigszins op hun oude niveau te kunnen werken. Lehrl raadt daarom iedereen aan om ook tijdens de vakantie actief te blijven.

Retourpremie op blikjes

Op de prijs van blikjes en kleine plastic flessen komt een retourpremie. De klant krijgt de premie alleen terug als hij de blikjes of flesjes bij een apart inzamelpunt buiten de winkel inlevert. Daarmee is het statiegeldsysteem, zoals minister Pronk graag wilde invoeren, komen te vervallen.

Supermarkten gaan de retourpremie niet heffen aan de kassa, zoals nu wel met het statiegeld gebeurt. De premie zit al in de prijs berekend. Het ministerie van VROM wil de premieregeling op 1 januari 2003 in laten gaan.

De retourpremie is een compromis tussen het ministerie en het bedrijfsleven, die maandenlang over een heffing op blikjes en flesjes hebben overlegd. Minister Pronk wilde met een statiegeldsysteem het zwerfvuil tegengaan, maar de supermarkten vonden dat veel te duur en te ingewikkeld.

Acht jarige verbleef vier jaar in kast

Een achtjarig Amerikaans meisje is door haar ouders vier jaar lang opgesloten geweest in een kast. Dat bleek dinsdag bij een rechtszaak in Dallas. Eerder werd gesteld dat Lauren Calhoun vier maanden in een kast was opgesloten.

De politie vond het bijna uitgehongerde kind op 12 juni in een kast van 180 bij 80 centimeter in haar ouderlijk huis. Ze woog toen 25 pond. Het meisje kreeg af en toe wat te eten en te drinken. Het kind zat onder de luizen en verbleef tussen haar uitwerpselen. Het meisje ligt momenteel in een ziekenhuis.

De moeder en de stiefvader zijn wegens kindermishandeling aangehouden. Vijf andere kinderen zijn uit de ouderlijke macht gezet.

Rechter verbiedt Verkade reclame

Verkade moet onmiddellijk stoppen met het uitzenden van de televisiereclame voor Digestive-koekjes. Dat heeft rechtbankpresident C. van Maanen van de rechtbank in Haarlem dinsdag bepaald in kort geding.

Snoepfabrikant Storck had het geding aangespannen, omdat de commercial sprekend lijkt op de spot voor het bekende snoepje Werther's Original. In beide spotjes staan een opa en een kleinzoon centraal. De rechter vindt de parodie van Verkade schadelijk voor de snoepfabrikant.

In het spotje tonen de grootvader en de kleinzoon zich hebberig en agressief. Hierdoor wordt volgens de rechter de Werther's commercial bespottelijk gemaakt. Die heeft namelijk een vriendelijk en braaf karakter.

In het spotje van Werther's Original bewaart een opa het laatste snoepje voor zijn kleinzoon. De reclame van Verkade Digestive lijkt in het begin sprekend op die spot, maar aan het einde blijkt de grootvader het laatste koekje triomfantelijk voor zichzelf te houden. De kleinzoon pikt dit niet waarna wordt gesuggereerd dat de jongen zijn opa met een sportbokaal op het hoofd slaat. Daarna pakt hij een nieuwe rol koekjes. Verkade wil met het filmpje een jonger publiek aanspreken.

Man verzilverde winnende loten weer

hypedout vertelde ons dat de politie van Rotterdam een man aangehouden heeft die kans zag reeds verzilverde staatsloten te stelen. De man inde het geld opnieuw en vergokte het. Hij heeft de staatsloterij voor minstens 75.000 gulden benadeeld.

De 34-jarige Rotterdammer werkte voor een koeriersbedrijf dat onder andere voor de PTT de verzilverde staatsloten vervoerde. Na zijn ontslag zag hij kans een sleutel van zijn ex-werkgever achter te houden en dankzij die sleutel hield hij toegang tot de zogenoemde transportkasten van de PTT waar de loten in zaten.

Het lukte hem sinds juli van het vorig jaar een aantal keren om daar reeds verzilverde loten uit te stelen. Daarna leverde hij ze opnieuw in.

Toch wel veiling radiofrequenties

De etherfrequenties voor commerciële radiozenders zullen toch worden geveild. Het kabinet heeft dit besloten, ondanks negatieve adviezen van de Tweede Kamer, zo bevestigen verschillende bronnen in Den Haag. Met het akkoord krijgen nieuwkomers op de markt voor commerciële radio evenveel rechten als de huidige aanbieders.

In totaal zullen tien 'kavels' worden geveild. Vier daarvan zijn bestemd voor specifieke zenders, waaronder een zender voor klassieke muziek, nieuws en een Nederlandstalige zender. De overige kavels zullen worden verkocht aan de hoogste bieder. Voor deze zes kavels zal een minimumprijs worden afgesproken.

Met name de PvdA en D66 hebben zich sterk tegen de veiling verzet. Ook bestaande commerciële zenders als Sky Radio en Radio 538 hebben zich met hand en tand verzet, omdat ze de kans lopen de frequentie waarop ze nu uitzenden te verliezen.

Staatssecretaris De Vries besloot begin maart de commissie-Bouw een onderzoek te laten doen alternatieven voor het veilen van de frequenties, die in september vrijkomen. Bouw stelde voor de bestaande commerciële zenders hun frequentie te laten behouden en nieuwkomers een kans te geven door drie frequenties speciaal voor hen te veilen.

De PvdA en D66 willen het advies van de commissie-Bouw uitvoeren, maar het kabinet heeft van deskundigen te horen gekregen dat aan dat plan te veel haken en ogen zitten. Het plan bevoordeelt bestaande radiostations ten opzichte van nieuwkomers.

Scholen worstelen met criminele kids

In Rotterdam zit een onbekend aantal scholieren thuis, terwijl ze leerplichtig zijn en dus naar school moeten. Het gaat om zeer moeilijk opvoedbare kinderen (de ZMOK) en criminele jongeren, die van scholen zijn verwijderd.

Uit een reportage van 2Vandaag blijkt dat de schoolleiding de verwijdering van 'probleemleerlingen' vaak niet meldt bij de Onderwijsinspectie en de Dienst Stedelijk Onderwijs omdat ze een andere school voor de probleemleerling moeten zoeken. Daarom is het gissen naar het daadwerkelijk aantal leerlingen dat thuis zit. Van 16 leerlingen is momenteel bekend dat ze niet naar school gaan, maar de groep is mogelijk veel groter.
De rector van het Rotterdamse Christelijke College Henegouwen, J. Kweekel, pleit voor aanpassing van de Onderwijswet.

Kikkerplaag op Galapagos-eilanden

Exotische kikkers zijn een plaag aan het worden op de unieke Galapagos-eilanden in de Stille Oceaan.

Volgens wetenschappers raken vooral de flamingo's in paniek door het voor deze vogels vreemde kwakende geluid. Daardoor laten ze zich uit hun nesten verjagen.
De kikkers zijn de nakomelingen van exemplaren die in 1998 met een vrachtschip op de eilandengroep geraakt zijn. De diertjes planten zich zeer snel voort.

Pogingen om de kikkers met milieuvriendelijk zout te vernietigen, zijn mislukt.

Hoge Raad heropent Puttense moordzaak

Het onderzoek naar de moord op Christel Ambrosius in 1994 wordt heropend. De Hoge Raad heeft dinsdag het herzieningsverzoek in de zogeheten Puttense moordzaak gehonoreerd. Misdaadjournalist Peter R. De Vries heeft jarenlang aandacht besteed aan de zaak in zijn tv programma's.

Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde de twee zwagers W. Viets en H. du Bois in 1995 voor het verkrachten van en moord op de 23-jarige Ambrosius in het huis van haar grootmoeder in Putten. Ze kregen tien jaar gevangenisstraf opgelegd en zijn inmiddels weer op vrije voeten.
De zwagers bekenden de moord in eerste instantie, maar zeiden naderhand dat ze dat hadden gedaan onder grote druk van de politie. Sindsdien hebben ze altijd volgehouden onschuldig te zijn en gepoogd dit door gerechtelijke procedures formeel aan te tonen.

Sleeptheorie

De Hoge Raad heeft zich vooral gebogen over de zogenoemde sleeptheorie in de moordzaak. Justitie verklaarde dat het sperma dat op Ambrosius' been is gevonden, afkomstig moest zijn van een eerder vrijwillig seksueel contact. Tijdens de verkrachting zou het sperma uit de vagina van het slachtoffer zijn 'gesleept'. Dat zou verklaren waarom het DNA-profiel van het sperma niet overeen kwam met dat van de twee zwagers.

Justitie baseerde de sleeptheorie op een verklaring van prof. T. Eskes. Deze heeft tijdens het herzieningsonderzoek echter verklaard dat hij deze theorie op basis van later verkregen informatie hoogst onwaarschijnlijk acht. Het aangetroffen sperma moet afkomstig zijn van de verkrachter van slachtoffer Ambrosius, aldus Eskes nu. Volgens de Hoge Raad zou het gerechtshof in Arnhem met het huidige oordeel van Eskes de beide verdachten hebben vrijgesproken.

Heropening

De Hoge Raad heeft bij de behandeling van het herzieningsverzoek Eskes zelf ondervraagd. Dat is een zeer zeldzame procedure. Het hoogste rechtscollege maakt slechts bij hoge uitzondering gebruik van zijn recht om zelf onderzoek te doen. Het rechtscollege heeft bepaald dat het hof in Leeuwarden de zaak opnieuw moet behandelen.


Overigens tekent de Hoge Raad fijntjes aan dat het honoreren van het herzieningsverzoek niet betekent dat Viets en Du Bois per definitie moeten worden vrijgesproken.

Vrouw zet ex-vriend te kijk op internet

GaF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse studente heeft wraak genomen op haar vriend, die haar bedrogen heeft, door nogal 'pikante' foto's van hem op internet te plaatsen.

Ze brak hiermee een belofte om de foto's nooit openbaar te maken, maar doordat hij haar bedrogen heeft met haar beste vriend, heeft ze de foto's toch geplaatst. Op haar website schrijft ze: "You asked me never to show these photos to anyone. Guess you shouldn't have cheated on me! asshole!".

De foto serie bestaat uit 20 foto's waarop de jongeman duidelijk herkenbaar, verkleed als vrouw, in een rode bh, op bed te zien is.

De foto's staan hier.

Man overreden door eigen auto

tyl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In zijn woonplaats Breda is een Bredanaar overreden door zijn eigen auto. Hij ligt met brandplekken op zijn rug en een gebroken been in het ziekenhuis.

Zijn auto wilde 's morgens om 7.15 uur niet starten.
De man opende daarop de motorkap en probeerde de motor met een ijzerdraadje aan de gang te krijgen. Op het moment dat hij contact maakte, sloeg de motor aan en begon de wagen te rijden omdat de eigenaar vergeten was zijn wagen uit de versnelling te zetten.

Hij kwam onder de wagen terecht en werd ongeveer tien meter meegesleurd totdat het voertuig tegen een geparkeerde auto tot stilstand kwam.

Door piercing onder stroom

4]-[ Highlander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 15-jarige Britse tiener Michael Ellison heeft een dag voor zijn 16e verjaardag als een wonder boven wonder een stroomstoot van liefst 25.000 volt overleefd.

Hij werd in vuur en vlam gezet toen zijn wenkbrauwpiercing in aanraking kwam met stroomdraden van een trein waarop hij was geklommen.

De tiener werd door de stroomstoot in een kolenwagon geslingerd. Zijn vrienden zagen Michael tot hun afgrijzen aanvankelijk verdwijnen in een blauwe rookvlam en dachten dat hij dood was. Zij droegen hem meer dan een kilometer langs de rails voordat er hulp kon worden geboden. Zijn hoofd zit in een dik verband en zeker is dat hij de rest van zijn leven voor een deel verminkt zal zijn.

Zijn gymschoenen en sokken waren door de enorme hitte gesmolten en kleefden aan zijn huid. Zijn ogen waren opgezet en in zijn hoofd zaten gaten.

Honderden kilo's groenten gestolen

Onbekenden hebben uit een volkstuin in Dieren 180 kilo aardappelen en tientallen kilo's wortels meegenomen. De regiopolitie heeft volgens een woordvoerder nog nooit eerder te maken gehad met zo'n roof. Volkstuinen zijn vrijwel altijd probleemloos toegankelijk.

De 64-jarige eigenaar van de groente deed maandag aangifte bij de politie. De dieven moeten, aldus de politiewoordvoerder, een flinke tijd bezig zijn geweest om de aardappelen en de wortels te rooien. De gestolen groente met een geschatte waarde van een kleine duizend gulden moet in een flinke vrachtwagen vervoerd zijn. Voor zover bekend heeft niemand iets van de roof gemerkt.

Haagse school mag hoofddoek verbieden

Op de openbare Vliegerschool in de Haagse Schilderswijk mogen islamitische meisjes geen hoofddoek dragen in de klas. Woedende ouders hebben echter bezwaar gemaakt tegen het hoofddoekjesverbod. De Haagse wethouder Pierre Heijnen vindt de regel echter geoorloofd.

De school maakt op zich geen bezwaar tegen het dragen van hoofddoekjes. Het probleem ligt in het feit dat meisjes mét hoofddoekjes druk uitoefenen op meisjes zonder hoofddoek om er een te dragen. De school vindt dat dat niet kan, omdat alle leerlingen er zich thuis moeten voelen. Op het schoolplein mag de hoofddoek nog opblijven, maar eenmaal in de klas moet hij echt af.

Het hoofddoekjesverbod is een ongekende regel voor een openbare school. Zelfs protestant-christelijke en katholieke scholen kennen zelden een dergelijk verbod. Toch staat de school in haar recht, liet de wethouder maandag weten. Hij deed dat na een bemiddelend gesprek tussen vertegenwoordigers van de openbare basisschool, boze ouders en gemeente.

"Wij hanteren de vuistregel dat ambtenaren op het gemeentehuis of leerkrachten en leerlingen op een openbare school een hoofddoek moeten kunnen dragen. Ik heb er geen probleem mee als een school daarvan afwijkt als ze het goed communiceren. En dat is in dit geval gebeurd."

Op de school is de medezeggenschapsraad, waarin leraren én ouders zitten, er in gekend dat het hoofddoekjesverbod in de schoolgids zou worden opgenomen. Bovendien wordt een ieder die een kind op deze school aanmeldt van tevoren ingelicht over de regel.

Straaljager beschiet parkeerplaats

Een Japanse straaljager heeft gisteren tijdens een oefening op het meest noordelijke eiland van het Japanse eilandenrijk, Hokkaido, per ongeluk een parkeerplaats naast de schietbaan onder vuur genomen.

De piloot raakte met zijn roekeloze actie de achterruit van een auto en het dak van een garage van een opvangcentrum voor drugsverslaafden. Niemand raakte bij het incident gewond.

Het ministerie van Defensie schortte onmiddellijk alle schietoefeningen op. De onderminister van het ministerie, Ken Sato, verontschuldigde zich bij het opvangcentrum.

Miljoenenverspilling aan bijzaken

De VVD-fractie in de Provinciale Staten van Zuid-Holland luidt de noodklok over de miljoenen die in haar ogen door het provinciebestuur worden verspild aan bureaucratische rompsplomp, symposia en extra ambtenaren. De liberalen, die in de oppositie zitten, ergeren zich dood aan peperdure projecten als 'Blokfluit voor ouder en kind', waarbij op een Haagse school ouder en kind samen kunnen leren blokfluiten. Ook de stand van Z.-Holland op de Floriade in Noord-Holland vindt in de VVD-ogen geen genade.

kerntaken
"Dit soort goedbedoelde projecten behoort niet tot de kerntaken van de provincie", zucht VVD-fractievoorzitter Charlie Aptroot, die zijn plan morgen aan het provinciebestuur presenteert. "De provincie gaat over de wegen, het openbaar vervoer en de jeugd- en ouderenzorg."

Het is precies in deze sectoren dat de VVD circa ƒ130 miljoen extra wil investeren door overbodige posten, zoals de vele in haar ogen zinloze projecten, op de provinciebegroting te schrappen.

"Het is toch onzin dat Zuid-Holland vier ton kostende 'waterdagen' houdt waarbij op allerlei plekken in de provincie manifestaties worden gehouden over de problemen met water", briest de liberaal. "Pak die problemen liever meteen aan. Dat scheelt geld."

Mobiliteit
Daarom is hem een doorn in het oog dat de provincie nog steeds jaarlijks circa tien ambtenaren extra aanneemt voor dit soort projecten, extra ambtelijke werkgroepen die een probleem nog eens onder de loep nemen of een 'glossy' tijdschrift over het provinciale beleid.

De VVD wil de ƒ130 miljoen onder andere besteden aan de versnelling van diverse plannen om de mobiliteit in de provincie te verbeteren, zoals de aanleg van de A4 door Midden-Delfland, de Rijn-Gouwe-lijn en de Zoetermeer-Rotterdam-lijn.

Deze laatste twee lijnen moeten deel gaan uitmaken van Randstadrail. Ook trekken de liberalen geld uit voor verkorting van de wachtlijsten in de jeugd- en ouderenzorg.

Arrestatie Franse autoroute-rovers

De Franse politie heeft maandag vijftien personen opgepakt die in het zuiden van het land tientallen vrachtwagens hebben leeggeroofd. Ze zouden daarbij voor ruim 3 miljoen gulden hebben buitgemaakt.

Het gaat om zeven Fransen en acht Hongaren. Ze sloegen toe op rustplaatsen tijdens afwezigheid van de chauffeurs of op momenten dat de truckers sliepen. Ze namen onder meer tv's, flessen drank, fietsen, cd's en dvd's mee.

Opnieuw rassenrellen in Noord-Engeland

In de Noord-Engelse stad Burnley is het maandagnacht opnieuw tot rassenrellen gekomen. Bij de gevechten tussen politie en jongeren verrichtte de politie 21 aanhoudingen, aldus de BBC.

De rellen waren volgens de politie een stuk minder minder hevig dan de afgelopen nachten. Onder de arrestanten bevindt zich een lid van het landelijk bestuur van de Labourpartij van premier Blair; de 33-jarige Shahid Malik. De man is daarnaast ook nog een prominent lid van de Commissie voor Raciale Gelijkheid en de zoon van de loco-burgemeester van Burnley.

De ongeregeldheden begonnen zaterdag toen een Aziatische taxichauffeur door een groep blanken werd aangevallen. Het slachtoffer raakte ernstig gewond. Daarna volgden vechtpartijen tussen blanke en Aziatische jongeren en werden auto's en winkels in brand gestoken.

Nederland komt te kort in strijd tegen XTC

Politie en justitie moeten alarmerend vaak 'nee' verkopen als buitenlandse opsporingsinstanties ons land te hulp roepen bij het bestrijden van xtc-handel. Daarbij worden soms internationale verdragen, die Nederland verplichten aan zogeheten rechtshulpverzoeken gehoor te geven, geschonden.

Dat zegt officier van justitie mr. Martin Witteveen, die vandaag in Den Bosch samen met politiecommissaris Peter Reijnders het jaarverslag van de Unit Synthetische Drugs (USD) presenteert, in een vraaggesprek met deze krant.

"De USD wordt vanuit het buitenland overstelpt met concrete informatie over handel en productie van xtc in ons land", zegt Witteveen. "Maar door een tekort aan opsporingsfunctionarissen kunnen we er teveel niet behandelen. Het buitenland begrijpt daar niets van.

Door onvoldoende capaciteit bij vooral rechercheteams komt het inderdaad regelmatig voor dat criminelen die vanuit Nederland xtc verhandelen de dans ontspringen."

Het is volgens Witteveen één van de belangrijkste knelpunten waar USD in de bestrijding van xtc 'keihard' tegen aanloopt. "De tips zijn soms zó concreet dat we direct een onderzoek zouden kunnen beginnen. En toch moeten we zo'n zaak laten lopen. Dat is buitengewoon frustrerend. Op dat punt kan ik me voorstellen hoe iemand in de gezondheidszorg zich soms moet voelen."

Volgens Witteveen is een capaciteitsuitbreiding absolute noodzaak. "Het gaat namelijk niet alleen om harde informatie, waar we niets mee kunnen doen. Vaak kan ook aan rechtshulpverzoeken geen gevolg worden gegeven. Dat terwijl we daar volgens internationale verdragen wel toe verplicht zijn."

De officier van justitie noemt als concreet voorbeeld de recordvangst xtc op het vliegveld van Montreal (Canada) vorige maand. Tijdens een routine-inspectie van een KLM-vlucht vanuit Amsterdam vond de Canadese douane 1,3 miljoen xtc-pillen, met een geschatte straatwaarde van ruim vijftig miljoen gulden.

"Ik heb inmiddels hulp bij het onderzoek gevraagd. Maar de USD heeft geen capaciteit en ook bij andere politieteams krijg ik nul op rekest", zegt Witteveen, die zegt niet met een beschuldigende vinger naar die rechercheteams te willen wijzen.

"Ik weet dat ze het overal ongelooflijk druk hebben en keihard werken. Maar jammer is het allemaal wel. Dit zijn toch de zaken waar wij op moéten reageren", zegt Witteveen.

De aanklager, die na een verblijf van ruim twee jaar op Sint Maarten sinds enkele maanden landelijk coördinerend officier van justitie is op het gebied van bestrijding van synthetische drugs, signaleert verder nog een groot knelpunt.

"Het gaat bij de bestrijding van dit soort drugs vooral ook om het onderscheppen van grondstoffen als BMK en PMK. Die chemische middelen komen vooral uit China, een land waar geen enkele opsporingsrelatie mee bestaat. Rechtshulpverzoeken van onze kant zijn niet aan de orde. Buitenlandse Zaken wil vanwege de mensenrechtensituatie in China niet dat we op strafrechtelijk gebied samenwerken of informatie uitwisselen."

Man prinses Caroline weer beboet

Een Duitse rechtbank heeft de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, Ernst August Prinz von Hannover, een boete opgelegd van 1,1 miljoen gulden. Hij wordt daarmee gestraft voor het herhaaldelijk beledigen van twee medewerkers van het Duitse boulevardblad Bild. Dat heeft het parket in Hannover maandag meegedeeld.

Het was overigens niet de eerste keer dat Ernst August een boete krijgt voor zijn strubbelingen met de (roddel)pers. Eind vorige maand kreeg hij een boete van bijna negen ton wegens het slaan en schoppen van een Duitse persfotograaf.

Vorig jaar juli bepaalde een rechter dat hij 1,3 miljoen gulden schadevergoeding moest betalen aan de Duitse eigenaar van een discotheek in Kenia. Samen met een knokploeg poogde Ernst August daar een einde te maken aan de vermeende geluidsoverlast. Hij heeft een villa nabij de uitspanning.

Ernst August baarde ook opzien door tijdens de Wereldtentoonstelling in Hannover zijn blaas te legen tegen het Turkse paviljoen. Een fotograaf van Bild wist dat moment vast te leggen. Sindsdien gaat Ernst August ook als "Der Pinkelprinz" (Prins Plas) door het leven.

Actie tegen Kwartje van Kok

Bovag en Rai gaan met gifgroene protestlintjes protesteren tegen de 'torenhoge' benzineprijzen. Van de week kregen automobilisten en tankstationhouders tussen Hilversum en Den Haag de eerste protestlintjes uitgereikt.

Bovag en Rai willen dat het 'kwartje van Kok' van de benzineprijs wordt afgehaald. Beide organisaties hopen dat heel Nederland de groene lintjes gaat dragen als protest tegen de hoge belastingen op de benzine.

Volgens de actievoerders zijn automobilisten sinds juli 1991 18 tot 25 cent extra accijns gaan betalen om zo het financieringstekort bij de overheid te dichten. 'Nu zo'n 10 jaar later, is de overheid rijker dan ooit en heeft het kwartje de staatskas inmiddels zo'n 15,5 miljard gulden extra opgeleverd', stellen Bovag en Rai.

Dinsdagmiddag overhandigen zij een petitie aan de Tweede Kamer. Door het gifgroene lintje aan hun auto te bevestigen kunnen bestuurders ook laten zien hoe giftig zij op de minister-president zijn. De lintjes zijn bij veel tankstations te verkrijgen. De Bovag en Rai zullen ook met advertenties en gifgroene vlaggen bij tankstations en garages de aandacht op hun actie trachten te vestigen.

Duitse DJ dringt door tot Madonna

Een Duitse radio-DJ is er in geslaagd zangeres Madonna in haar hotel aan de telefoon te krijgen. Hij deed dit simpelweg door zich voor te doen als haar echtgenoot, Guy Ritchie.

Grappenmaker Markus Kempf belde de zangeres tijdens haar verblijf in Berlijn. Volgens het Duitse blad Bild werd hij direct doorverbonden toen hij zei dat hij Guy Ritchie was. Na een kort 'hallo' vroeg Madonna ‘met wie spreek ik echt?’ Ze trapte er niet in toen Kempf zei dat hij werkelijk haar man was.

De superster hing op zonder verder nog iets te zeggen.

Britney-fans woedend op Eminem

Fun Lovin Criminal wist ons via de newssubmit te melden dat de nieuwe single van Eminem weer voor de nodige opschudding zorgt in Amerika.

Deze keer zijn het de Britney Spears-fans die woedend reageren op z'n nieuwe singel 'Ain't Nothin' But Music'. In de tekst beweert de blonde rapper dat Britney Spears de lakens heeft gedeeld met acteur Ben Affleck. De fans mogen dan razend zijn, zowel Spears als Affleck hebben nog niet op de uitlatingen van Slim Shady gereageerd.

Het is trouwens niet de eerste keer dat Britney het moet ontgelden in de teksten van de vuilbekkende rapper. Ook andere sterren zoals Christina Aguilera worden door Eminem niet gespaard.

Vorige week nog gaf hij toe aan de ziekte van 'Gilles de la Tourette' te lijden. Door die ziekte gaan patiënten soms ongecontroleerd schelden.

Brit wil een kwartier de ruimte in

Fun LOvin Criminal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 37-jarige Brit Steve Bennet wil nog dit jaar met een zelfgemaakte raket, en op eigen kosten een ruimtereis maken. Hij wil de geschiedenis ingaan als de eerste mens die helemaal privé een ruimtereis maakt.

Bennet volgde geen astronauten opleiding, maar richtte een firma op waarmee hij z'n eigen raket bouwde. Met z'n raket 'Nova' wil hij dit jaar nog de ruimte in.

Lang zal z'n trip niet duren, Bennet zou immers maar 15 minuten doorbrengen...
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.