Vechthond bijt vinger af en hondje dood

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 76-jarige heer Tolhuizen is tijdens zijn dagelijkse wandeling door het Amsterdamse Florapark zijn trouwe hond én een vinger kwijtgeraakt toen een vechthond zijn poedel aanviel.

Zijn 9-jarige foxterrier Whisky, die hij tevergeefs uit de bek van zijn aanvaller probeerde te redden, heeft de aanval niet overleefd. Tolhuizen is volkomen overstuur van de gebeurtenis waarbij zijn troeteldier voor zijn ogen gedood werd. "Hij was meer dan een kind voor me. Die valse pitbull viel me aan en stortte zich op Whisky tot die buiten westen was", vertelt Tolhuizen aangedaan. "De pitbull was door het dolle heen. Op het roepen van zijn bazin reageerde hij niet. Die vrouw liep na het gebeurde zonder iets te zeggen verder", herinnert de geschokte Tolhuizen zich.

Omstanders zijn Tolhuizen te hulp geschoten. Zij alarmeerden politie en ambulance. In het AMC bleek dat zijn vinger niet meer te redden was.
De politie van bureau Klimopweg zoekt nog uit of de bazin van de vechthond iets verweten kan worden. In het Florapark geldt een verbod op het los laten lopen van honden.