Stone eist miljoenen na cancel Basic Instinct 2

Riduce had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De erotische thriller Basic Instinct van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven krijgt geen vervolg. Filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer heeft de plannen hiervoor laten vallen. Dat meldde donderdag het vakblad Daily Variety.

De studio gaf geen reden voor het afblazen van de film. Actrice Sharon Stone, die een hoofdrol speelde in de film van Verhoeven en deze rol ook in het vervolg op zich zou nemen, eist intussen 14 miljoen dollar van de producers van Basic Instinct 2. Zij heeft de zaak aanhangig gemaakt bij een rechtbank in Los Angeles. Volgens Stone was haar dat bedrag toegezegd door de producers Vajna en Kassar als zij zou meedoen aan deel twee. Zelfs als de film nooit zou worden gemaakt zou zou deze som ontvangen. Daarnaast zou de filmster nog eens 15 procent van de recette zijn beloofd.

De orginele Basic Instinct met in de mannelijke hoofdrol Michael Douglas was in 1992 een groot kassucces. Wereldwijd bracht de speelfilm meer dan 400 miljoen dollar op. Paul Verhoeven was niet betrokken bij de ontwikkeling van deel twee.