Gruwelijk auto-ongeluk op video

Een gruwelijke autorit door de binnenstad van Groningen, waarbij een 18-jarige jongen een kilometer werd meegesleept waarbij hij levensgevaarlijk gewond raakte, blijkt op videoband te zijn vastgelegd. Dat heeft politiewoordvoerder Smedes zaterdagmorgen bekend gemaakt.

Het gaat om een ernstig ongeluk afgelopen donderdagavond aan het Schuitendiep. Een onbekende automobilist schepte toen een 18-jarige wandelaar. De jongeman werd bijna een kilometer door de wagen meegesleept. De automobilist is er vandoor gegaan, en leek sindsdien spoorloos.

Leek, want, de videocamera’s in de Poelestraat blijken het ongeval te hebben geregistreerd. Het gaat om bewakingscamera’s van de politie tegen uitgaansgeweld in de Poelestraat. De beelden worden al sinds vrijdag door een speciala team van de politie geanalyseerd. De wagen reed namelijk razendsnel, en deze is door meerdere camera’s geregistreerd. Bovendien reden er ook nog andere wagens door het beeld. De politie is nu met man en macht bezig om volledige zekerheid te krijgen over de beelden.

Als deze er is zal er een ‘still’ worden gemaakt van de auto, een foto van de videofilm dus. Daarmee zal de politie dan naar buiten treden in de hoop dat het publiek de auto snel zal herkennen.