FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 april 2001

F1: Uitslag Grand Prix Brazilië

Michael Schumacher in actie op InterlagosDavid Coulthard heeft de Grote Prijs van Brazilië op Circuit Carlos Pace gewonnen, in een wedstrijd waar alles in is gebeurd wat maar kón gebeuren. Al in de opwarmronde moest Rubens Barrichello z'n Ferrari in het gras parkeren, waarna hij met pijn en moeite voor de start in z'n reservewagen kon springen. Rubens hobbelde terug om in
z'n reservewagen alsnog deel te kunnen nemen aan de race. Echter, al in de derde bocht van de race knalde hij met z'n Ferrari op de achterkant van Williams-coureur Ralf Schumacher.

Naar aanleiding van dit ongeluk kwam de safety-car op de baan om de situatie onder controle te krijgen. Toen deze eenmaal van de baan af reed, pakte Juan Pablo Montoya direct de koppositie over van Michael Schumacher, welke zich liet verrassen in de eerste bocht na start/finish.

Montoya vervolgde de komende 35 ronden als leider van de race. Jos Verstappen had zich op dat moment, na op een 17e plaats gestart te zijn, opgewerkt tot een verdienstelijke 9e plaats. Echter, toen de leider de Nederlander op een ronde wilde zetten, knalden de twee vol op elkaar, wat het einde
van de wedstrijd betekende voor beide coureurs. Ironisch genoeg gebeurde een paar ronden na 't ongeluk hetgeen waar Jos op had gehoopt: De regen kwam met bakken uit de lucht. Er volgde een situatie gelijk aan die van Maleisië en alle coureurs haastten zich naar de pits om hun bolides te voorzien van regenbanden. Nadien greep David Coulthard de koppositie over van Michael Schumacher, om hem in het vervolg ook niet meer af te staan.

Resultaat Grand Prix van Brazilië
PositieCoureurTeamLandTijd
1eDavid CoulthardMcLaren / MercedesSchotland1:39.00,834"'
2eMichael SchumacherFerrari / FerrariDuitsland+ 0.16,164"'
3eNick HeidfeldSauber / PetronasDuitsland+ 1 ronde
4eOlivier PanisBAR / HondaFrankrijk+ 1 ronde
5eJarno TrulliJordan / HondaItalië+ 1 ronde
6eGiancarlo FisichellaBenetton / RenaultItalië+ 1 ronde

ROngelukJos VerstappenArrows / AsiaTechNederland-

WK Coureurs na Grand Prix van Brazilië
PositieCoureurLandPunten
1eMichael SchumacherDuitsland26
2eDavid CoulthardSchotland20
3eRubens BarrichelloBrazilië10

-Jos VerstappenNederland-

WK Constructeurs na Grand Prix van Brazilië
PositieTeamPunten
1eFerrari / Ferrari36
2eMcLaren / Mercedes21
3eSauber / Petronas8

Big Diet-mannen vallen meer af dan vrouwen

De vrouwelijke deelnemers aan het programma Big Diet vallen te weinig af in verhouding tot hun mannelijke collega`s. Mede daarom is zondag besloten het onderdeel te schrappen waarbij degene die het minst afvalt, het kasteel bij Maastricht moet verlaten.

De Programmamakers vreesden dat er op gegeven moment alleen nog maar mannelijke deelnemers zouden overblijven. Vanaf nu moeten om en om de minst afgevallen man en vrouw het kasteel verlaten. Het programmaonderdeel, 'battle of the sexes' gedoopt, was vooraf met veel bombarie aangekondigd.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de afslankende vrouwen moesten proberen de mannengroep vet te mesten en andersom. Als bijvoorbeeld de mannengroep als totaal in een bepaalde periode minder was afgevallen dan de vrouwengroep, dan moest de minst afgevallen man het kasteel verlaten. Dit terwijl een vrouwelijke deelnemer misschien minder was afgevallen. Omdat de groepen in weeke! inden voor elkaar moeten koken, konden ze proberen de andere sekse vet te mesten.

Big Diet is een opvolger van Big Brother. In het kasteel probeert een groep dikke landgenoten met hulp van diëtisten, sportleraren en psychologen onder het oog van 37 camera's zoveel mogelijk af te vallen. Diegene die procentueel het meest afvalt, krijgt dat bewuste gewicht aan het einde van derit in goud uitbetaald.

Zaterdag werd duidelijk dat de Amsterdamse café-eigenares Francis de deur van het kasteel wordt gewezen. Zij viel in twee weken 2,7 kilo af. De mannen doen het veel beter. Gerrit bijvoorbeeld is al ruim 7 kilo lichter.

PSV-hooligans alsnog opgepakt

De politie van Eindhoven heeft vijftien raddraaiers opgepakt die worden verdacht van relschopperij bij het UEFA-cupduel van PSV tegen Kaiserslautern. Bij die wedstrijd, drie weken geleden, braken de hooligans door een hek en probeerden ze het veld te bestormen. De Eindhovense club werd voor het incident bestraft door de UEFA. PSV moet de eerstvolgende wedstrijd op minimaal 100 km van het eigen stadion spelen.
De vandalen werden gisteren opgepakt in een bliksemactie van de politie tijdens een eredivisiewedstrijd van PSV tegen F.C Twente. De arrestanten zitten nog vast en worden vervolgd.

PSV won de wedstrijd tegen Twente overigens met 2-1, door 2 doelpunten van Ruud van Nistelrooy.

Traangas in disco te Weert

In een discotheek aan de Oelemarkt in Weert heeft een onbekende zondagochtend kort na enen traangas verspreid. De hele ruimte kwam vol traangas te hangen, waardoor de vele tientallen aanwezigen last kregen van brandende ogen, pijn in de mond en keel en geïrriteerde slijmvliezen.
Veel mensen moesten overgeven. Vier discogangers werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, tien gingen op eigen gelegenheid.
De politie is nog op zoek naar de dader.

Hoornse mummie is geen eskimo

Het getouwtrek rond de Hoornse mummie in het Westfries Museum in Hoorn is definitief geëindigd nu blijkt dat de mummie helemaal geen eskimo is.

Denemarken eiste de mummie in 1997 ineens op, omdat het de resten zouden zijn van een eskimo uit Groenland. De mummie verbleef al meer dan 100 jaar in Hoorn, maar na een toevallig bezoek aan het museum van ondermeer een IJslandse parlementariër, kwam de zaak in de openbaarheid. De oude bewoner van Groenland zou weer terug moeten naar zijn geboortegrond om daar begraven te worden, in plaats van ten toon te worden gesteld in een vitrine. Het Hoornse museum was niet bereid om de mummie af te staan, en het vormde de basis voor een jarenlange rel die abrupt eindigde met een DNA-test door Deense onderzoekers. Het blijkt nu dat het helemaal niet om een eskimo gaat. Het voedsel van de man bestond namelijk niet uit hoofdzakelijk vis of zeehond. Ook blijkt de mummie een piercing gehad te hebben in zijn oor, wat duidt op een oorbel. Eskimo's droegen nooit een oorbel, West Europese zeelui daarintegen wel.

Het verhaal gaat dat de mummie een paar eeuw geleden werd gevonden door Nederlandse walvisvaarders die hem aantroffen in een kajak op zee. Sinds die tijd verblijft de mummie in ons land.

Nieuwe site van Yorin nu al te bekijken

Van V12 kreeg ik een emailtje met daarin een url naar de site van het nieuwe Yorin.

Op de website Yorin.nl staat een boodschap dat de nieuwe site 2 april online gaat, maar wij hebben intussen al een sneaky test-site te zien gekregen.

Via Yorin.nl/test kun je alvast een kijkje nemen hoe het er ongeveer uit komt te zien. Je kunt doorklikken naar andere delen van de site, via de presentatoren sectie kom je bijvoorbeeld terecht bij de biografieën van alle presentatoren van de zender.
Verder vind je op de site onder andere een chatdoos en links naar overige commerciële tv-stations.

Volgens het bericht op de indexpagina gaat de site morgenavond om 6 uur pas online...

Doden bij wilde achtervolging

Een wilde achtervolging heeft zaterdagavond bij Berg en Terblijt in Limburg het leven gekost aan drie inzittenden van een auto. Eén passagier raakte zwaargewond.

Het ongeluk gebeurde nadat de jagende auto achterop de opgejaagde auto reed. Die kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De inzittenden van de auto die het ongeluk veroorzaakten bleven ongedeerd en zijn aangehouden.

Amerikaans en Chinees vliegtuig in botsing

Een Amerikaanse militair waarnemingsvliegtuig is zaterdag in botsing gekomen met een Chinees gevechtsvliegtuig. Het Amerikaanse toestel heeft een noodlanding gemaakt in het zuiden van China, zo heeft een woordvoerder van het Amerikaanse leger bekendgemaakt.

Het gaat om een lichte botsing, en de schade aan het toestel is vrij gering. Het is niet bekend of de bemanning gewond is geraakt.

De legerwoordvoerder zei te verwachten dat de Chinese regering ,,de integriteit van het vliegtuig respecteert en de bemanning behandelt volgens internationale afspraken''. Ook wil hij dat de Chinezen reparaties aan het toestel mogelijk maken en ervoor zorgen dat het vliegtuig zo snel mogelijk naar zijn eigen basis kan terugkeren.

Pronk: VS gaat toch akkoord met Kyoto

Minister Pronk verwacht dat de Verenigde Staten toch nog het klimaat-akkoord van Kyoto uitvoeren na een aantal aanpassingen. In het verdrag van Kyoto is onder meer geregeld dat de uitstoot van koolstofdioxide wordt verminderd. Op de conferentie in New York, later deze maand wordt over de aanpassingen onderhandeld.

Op een persconferentie zei Pronk dat hij volgende week maandag nieuwe voorstellen presenteert zodat alle landen die het milieuverdrag uit 1997 hebben ondertekend het ook zullen uitvoeren. Pronk is nu in het Zweedse Kiruna, waar de Europese ministers van Milieu bijeen zijn.

De Europese Unie is niet van zins handelsmaatregelen te nemen tegen de Verenigde Staten, nu dit land de internationale klimaatafspraken aan zijn laars wil lappen. Ze zeiden het Amerikaanse 'nee' tegen het zogeheten Kyoto-protocol uit 1997 niet te zullen accepteren, maar stringente tegenmaatregelen zijn niet aan de orde.

"Kyoto leeft nog altijd", verzekerde de Zweedse minister van Milieu, Kjell Larsson, zaterdag. Zweden is momenteel voorzitter van de EU. Een EU-delegatie, onder aanvoering van Milieucommissaris Wallstrom, gaat maandag verhaal halen in Washington.

President Bush zei vorige week dat hij het verdrag niet in praktijk zal brengen, omdat de afgesproken maatregelen niet goed zijn voor de teruglopende Amerikaanse economie. Maar Pronk denkt dat de Verenigde Staten verder willen onderhandelen en nog wat meer tijd nodig hebben.

De Nederlandse minister Pronk en de Duitse bondskanselier Schröder waren voor de kwestie al eerder in de Amerikaanse hoofdstad, maar president Bush heeft nog niet te kennen gegeven van mening te zijn veranderd.

Nicole Kidman had miskraam

Actrice Nicole Kidman heeft eerder dit jaar een miskraam gehad. Volgens een vriend van de actrice was ze zwanger op het moment dat zij en Tom Cruise uit elkaar gingen, maar wist ze dat op dat moment nog niet. Niet kort daarna was het over met de zwangerschap.

"Dit is een privezaak die Nicole en Tom samen moeten verwerken," aldus een woordvoerdster van Kidman in de Daily Telegraph, "maar ik kan het niet ontkennen." Ze weigerde ieder verder commentaar.

Tom en Nicole hebben in hun 10-jarig huwelijk vele malen geprobeerd de trotse ouders van een kind te worden, maar steeds zonder resultaat...

TV-inzameling voor MKZ-boeren

Op 14 april houdt de TROS waarschijnlijk een TV-actie voor de door het mond- en klauwzeervirus gedupeerde boeren.

De speciale uitzending krijgt een sterk voorlichtend karakter, met veel documentaires. "Veel uitleg over de problemen, vooral over de vraag hoe het zover heeft kunnen komen", omschrijft TROS-directeur Huib Boermans zaterdag de uitzending. Ook wordt het mogelijk geld te storten voor boeren die financieel in de knel zijn gekomen.

De TROS onderhandelt nu met presentatoren en andere medewerkers voor de uitzending. Het programma, dat wordt uitgevoerd door Ivo Niehe Producties, is aangevraagd door land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland en de landelijke stichting 'Geef de boeren toekomst'.

Deze stichting heeft voor de inzameling ook een gironummer geopend. Bijdragen ontvangen ze graag op giro 1404.

Milosevic gearresteerd

Ewoudus vertelde ons dat Slobodan Milosevic, de ex-president van Joegoslavië, in de nacht van 31 maart op 1 april gearresteerd is door de Joegoslavische politie. Milosevic is overgebracht naar de gevangenis van Belgrado. Hij wordt beschuldigd van machtsmisbruik en zelfverrijking.

Kort voor de arrestatie hoorden westerse verslaggevers bij de residentie vijf schoten. Daarbij is niemand gewond geraakt. De 59-jarige Milosevic heeft zich niet verzet tegen zijn arrestatie, aldus het onafhankelijke radio-station B-92. Hij zou zijn vermurwd door de lange onderhandelingen. Ook is met toepassing van geweld gedreigd als 'Slobo' niet vrijwillig zou meegaan.

Het verzoek om uitlevering aan het Haagse Joegoslavië-Tribunaal is afgewezen.

Gruwelijk auto-ongeluk op video

Een gruwelijke autorit door de binnenstad van Groningen, waarbij een 18-jarige jongen een kilometer werd meegesleept waarbij hij levensgevaarlijk gewond raakte, blijkt op videoband te zijn vastgelegd. Dat heeft politiewoordvoerder Smedes zaterdagmorgen bekend gemaakt.

Het gaat om een ernstig ongeluk afgelopen donderdagavond aan het Schuitendiep. Een onbekende automobilist schepte toen een 18-jarige wandelaar. De jongeman werd bijna een kilometer door de wagen meegesleept. De automobilist is er vandoor gegaan, en leek sindsdien spoorloos.

Leek, want, de videocamera’s in de Poelestraat blijken het ongeval te hebben geregistreerd. Het gaat om bewakingscamera’s van de politie tegen uitgaansgeweld in de Poelestraat. De beelden worden al sinds vrijdag door een speciala team van de politie geanalyseerd. De wagen reed namelijk razendsnel, en deze is door meerdere camera’s geregistreerd. Bovendien reden er ook nog andere wagens door het beeld. De politie is nu met man en macht bezig om volledige zekerheid te krijgen over de beelden.

Als deze er is zal er een ‘still’ worden gemaakt van de auto, een foto van de videofilm dus. Daarmee zal de politie dan naar buiten treden in de hoop dat het publiek de auto snel zal herkennen.

8 doden bij concert Sri Lanka

In het noordwesten van Sri Lanka zijn zondagochtend zeker acht doden en circa tweehonderd gewonden gevallen toen zich tijdens een concert in een drukbezet stadion een ontploffing voordeed. Dit heeft de politie gemeld.

Een woordvoerder van de politie heeft verklaard dat een lid van een jeugdbende een handgranaat in de menigte gooide. Volgens de organisatoren van het concert was er vlak voor de ontploffing een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. De politie sluit uit dat het om een aanslag van de rebellen de Tamil Tijgers gaat.

Er waren meer dan 100.000 mensen bijeen in het stadion in de stad Kurunegala voor een concert van twee populaire zangers uit buurland India.

Eerste homohuwelijken feit

Onder grote belangstelling van de buitenlandse media heeft burgemeester J. Cohen van Amsterdam in de nacht van zaterdag op zondag even na twaalf uur het eerste burgerlijk huwelijk voor homoseksuelen gesloten.

Het burgerlijk huwelijk is per 1 april opengesteld voor homoseksuele stellen. Drie homoparen en een lesbisch stel konden niet langer wachten dan nodig was en wilden elkaar onmiddellijk na middernacht het ja-woord geven. Hoewel ze zich officieel al als partner hadden laten registreren, wilden ze ook graag echt in het huwelijksbootje stappen om samen als man en man of vrouw en vrouw verder door het leven te gaan. Een stel was al 36 jaar lang samen, maar wilde zijn relatie bekrachtigen met de symbolische waarde van het huwelijk.

Op sex belustte olifant

Een op sex belustte olifant heeft oproer veroorzaakt in het Zuid-Afrikaanse Nationale Krugerpark, door toeristen aan te vallen, nadat hij eerder een buffel omver had gelopen.

De olifant viel de (open) truck waarin de toeristen zaten aan, gooide 'm omver en slingerde daarmee de toeristen uit het voertuig. Hierna stormde het op de trailer af waar de bagage van de toeristen in zat, waarna hij vrolijk verder ging met het aanvallen van een paar bomen.

Een vrouw liep een gebroken enkel op, maar voor de buffel liep het wat minder goed af. Het dier overleefde het treffen met de olifant niet.

Naderhand werd verklaard dat de olifant op zoek was naar een maatje, toen hij de truck met toeristen 'besteeg'.

Kleuter schiet moeder per ongeluk dood

Een Amerikaans jongetje dat met het geweer van zijn vader een schietschijf wilde raken, heeft vrijdag zijn moeder per ongeluk doodgeschoten. Het dodelijke incident gebeurde op een ranch waar de familie op doelwitten schoot.

Het 6-jarig jongetje had van zijn vader toestemming gekregen eens een doelwit te raken met het geweer van pa. Doorgaans schoot de kleuter met zijn eigen, kleine geweer. Het ongeluk gebeurde waarschijnlijk doordat het geweer te zwaar voor het kind was, aldus de plaatselijke politie. De moeder werd op zeer korte afstand in het hoofd geraakt en liet onmiddellijk het leven.

Die Amerikanen hebben echt altijd iets met wapens.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.