Jonge meisjes na geweld vastgezet

Drie Veldhovense meisjes (13, 13 en 14) zijn door de politie in verzekering gesteld omdat zij een twaalfjarig meisje zouden hebben mishandeld. Het is opmerkelijk dat kinderen van deze leeftijd worden ingesloten. Dat is gebeurd op last van de officier van justitie. Een van de verdachten maakt zich volgens de politie vaker schuldig aan openbare geweldpleging.

De twaalfjarige, ook een Veldhovense, fietste vrijdagmiddag op het Heikantsepad en werd door drie meisjes die zij niet kende, tot stoppen gedwongen. Zij eisten geld en toen bleek dat het slachtoffer geen geld bij zich had, sloegen zij haar. De belaagsters lieten de twaalfjarige daarna eerst wegfietsen, maar kwamen haar achterna. Ze werd geduwd en viel van haar fiets. Toen zij van de val hersteld was, werd zij opnieuw mishandeld. Daarbij liep het slachtoffer blauwe plekken en schaafwonden op. Haar jas en broek gingen kapot, en ook de fiets liep schade op.

De politie hield maandagmorgen op de Zoestraat de eerste verdachte (13) aan in deze zaak. In de loop van de middag werden ook de twee anderen aangehouden. Gisteren zaten de verdachte meisjes nog vast.

Met dank aan Thurminator voor de tip!