Na domeinkaping komt nummerkaping

Voor mooie domeinnamen worden honderden, duizenden en soms miljoenen guldens neergelegd. Maar een mooi telefoonnummer was tot nu toe maar weinig waard. Als het aan de website Nummerhandel.nl ligt komt hierin binnenkort verandering. Hier kunnen vanaf 14 maart telefoonnummers online worden getaxeerd.

In Nederland zijn ruim 20 miljoen telefoonnummers uitgegeven. Daarbij is nooit gekeken naar de mogelijkheden die deze nummers bieden. Ook nu nog worden telefoonnummers willekeurig toegekend en is er nauwelijks keus. Voor een bedrijf en ook voor een particulier heeft het echter voordelen om een bijzonder nummer te communiceren.

Volgens de initiatiefnemers van de nieuwe service zijn er naar schatting 50.000 bijzondere telefoonnummers in Nederland. De bedragen die men hiervoor over heeft, houden gelijke tred met de groeiende populariteit. Er zijn prepaid 06-nummers die ineens duizenden guldens waard blijken te zijn. Via www.nummerhandel.nl krijgt iedereen gratis de kans om de waarde van zijn of haar nummer vast te stellen en er later mogelijk munt uit te slaan.