FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 12 maart 2001

Server Upgrade en Downtime

Dinsdag 13 maart zal er een flinke uitbreiding/upgrade van het Tweakers.net/FOK!/Realgamer serverpark plaatsvinden, wat ervoor zou moeten zorgen dat de database en serverproblemen van de laatste tijd weer zijn opgelost.

De huidige servers Athena, Aphrodite en Artemis, worden uitgebreid met twee fonkelnieuwe servers die luisteren naar de namen Odin en Arshia.
Verder worden er hier en daar wat sneller procs ingezet. Zo krijgt de databaseserver Artemis in plaats van de twee PIII-733's die er nu in zitten twee exemplaren van ieder 1Ghz.

De complete comfiguratie van de servercluster wordt dan:

- Athena (Linux 2.2, AMD T-Bird 1000Mhz, 768MB PC100ECC)
- Aphrodite (FreeBSD 4.2, AMD T-Bird 1000Mhz, 512MB PC133)
- Odin (FreeBSD 4.2, AMD T-Bird 1000Mhz, 512MB PC133)
- Arshia (FreeBSD 4.2, AMD T-Bird 1200Mhz, 512MB PC133)
- Artemis (Linux 2.4, DUAL PIII 1000Mhz, 1,5GB PC133 ECC Registered)

Als gevolg van deze upgrade zullen we vanaf rond 11 uur 's morgens gedurende enkele uren NIET bereikbaar zijn. Zowel het forum als de chat als de frontpage zullen niet werken, dus het wordt even afkicken. Hoe lang het precies gaat duren om de boel erin te hangen etc. is vooraf moeilijk in te schatten, dus het wordt wachten en zien hoe laat we weer online zijn.

We hopen vanzelfsprekend dat deze upgrade de problemen van de laatste tijd op zal lossen.

Voor meer info, die ook Tweakers.net.

Bill Clinton in Nederland

Vandaag heeft de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton een bezoek gebracht aan ons land. In de namiddag sprak hij met premier Kok op het Catshuis en ging hij op de foto met koningin Beatrix op Huis ten Bosch.

In Den Haag gaf hij een lezing op het congres Reshaping the Future, waar bedrijfsleiders ook met hem op de foto konden. Daarnaast nam hij deel aan een forumdiscussie. Over de precieze inhoud van de toespraak, en de gesprekken die hij met de koningin en de premier voerde zijn geen mededelingen gedaan.

Nederland had een aardige primeur met het bezoek van de man die acht jaar president van de Verenigde Staten was. Voor het eerst sinds hij geen president meer is, zette Clinton voet op Europese grond. Met het bezoek loste hij een oude belofte in. Clinton sloot tien jaar geleden een weddenschap met Maastrichtenaar L. van der Kant. Als Clinton ooit president zou worden van de VS, zou deze na afloop van zijn presidentschap op uitnodiging van Van der Kant Nederland vereren met zijn eerste West-Europese bezoek. En zo geschiedde.

Multimiljonair door foutje fiscus

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De belastingdienst heeft een 50-jarige man uit Kampen per abuis multimiljonair gemaakt. Op de voorlopige teruggaaf die bij Th. Hellendoorn door de brievenbus gleed staat een jaarinkomen van 3.274.248 euro vermeld, omgerekend zo'n 7,2 miljoen gulden.

Dit bedrag vormt een schril contrast met de werkelijke financiële situatie in huize Hellendoorn. Een kennis wees de WAO'er op het onwaarschijnlijk hoge geschatte jaarinkomen dat de belastingdienst hanteert om de voorlopige teruggave te berekenen.

,,Ik had er zelf ruim een maand overheen gekeken'', zegt Hellendoorn, die volgens het formulier nog wel een bedrag van 304 gulden tegemoet kan zien. Maandagochtend heeft de Kampenaar de belastingdienst over de opmerkelijke voorlopige teruggave ingelicht.

De Belastingdienst ontkent fouten te hebben gemaakt bij de Kamper 'multimiljonair'. Volgens een woordvoerster is de fout ontstaan door onjuiste correspondentie van de belastingplichtige met de Belastingdienst. Volgens haar heeft de dienst het teruggaafformulier van Hellendoorn juist behandeld. De zaak wordt in overleg met de Kampenaar opgelost.

"Gij zult geen vluchtmisdrijf plegen"

Het slachtoffer van een aanrijding met vluchtmisdrijf zegt geen aanklacht in te dienen wanneer de schuldige chauffeur elke dag de bijbel leest.

Al Knowles, een 90-jarige Amerikaanse geestelijke, werd omvergereden in zijn woonplaats Taipei. Gelukkig kwam Knowles er met slechts oppervlakkige verwondingen vanaf. De bestuurder werd kort na het ongeluk in de kraag gevat.

Knowles, al 25 jaar woonachtig in Taiwan, gaf hem twee bijbels, een Engelse en een Chinese omdat hij wil dat de man al bijbel lezend boete doet. De bestuurder accepteerde het ongewone geschenk, maar hij zal toch vervolgd worden.

Nasdaq trekt AEX hard onderuit

Het was vandaag de Nasdaq die de trend op de Amsterdamse beurs bepaalde. Nadat de Amerikaanse schermenbeurs op vrijdag al fors lager was gesloten, opende deze vandaag ook weer beduidend lager. De AEX-index ging weliswaar minder hard achteruit, maar met een verlies van 2%, of 11,90 punten op een slotstand van 582,99 punten was de terugval aanzienlijk. De Midkap kon zich ook niet aan de malaise onttrekken en ging 1,94% achteruit op een slot van 607,52 punten.

Over de hele linie gingen AEX-genoteerde fondsen hard achteruit. Slechts 3 wisten zich te onttrekken aan de negatieve teneur en noteerde een plus. TPG was hiervan de hardste stijger. Het postbedrijf klom naar €23,95 een plus van 3%, nadat vandaag de jaarcijfers bekend werden gemaakt. Bestuursvoorzitter A. Scheepbouwer betitelde de cijfers als "een topresultaat" en de beleggers konden zich hier in vinden. Tevens werd bekend gemaakt dat de staat haar aandeel in het bedrijf zal verminderen tot ongeveer 36%. Andere stijgers in de AEX waren ABN en Ahold.

De technologiesector was wederom de hoek waar de hardste klappen vielen. Versatel moest ruim 9% terug, KPNQwest 7,5% en ASML en Getronics beiden ruim 6%. Landis, dat vorige week al hard achteruit moest na publicatie van teleurstellende winstcijfers, was de grootste daler onder de Midkapfondsen en moest vandaag opnieuw flink terrein prijsgeven. Het technologiefonds verliet de beursvloer met een min van 8,9% op €9,75.

De euro deed een kleine stap terug ten opzichte van de dollar. Eén euro kost nu 0,9296 dollarcent. De Dow Jones Index staat op dit moment op een verlies van 2% op 10.426 punten. De Nasdaq moet bijna 5% achteruit op 1951 punten.

Craig David aangeklaagd

Het zit de populaire zanger Craig David niet mee. Hij is laatst met de dood bedreigd, hij viel niet in de prijzen tijdens de BRIT-Awards en nu wordt hij ook nog eens aangeklaagd door zijn voormalige manager Paul Widger. Hij eist miljoenen guldens van de zeer succesvolle R&B-zanger.

Widger beweert dat de 19-jarige zanger hem gedumpt heeft nadat hij wereldberoemd werd en hoog in de hitlijsten stond met zijn nummers als '7 Days' en 'Walking Away'. Paul en Craig leerden elkaar kennen in een opnamestudio en werkten 18 maanden lang om de zangcarrière van Craig op poten te zetten. Ze kwamen zelfs tot een overeenkomst dat manager Paul twintig procent van alle inkomsten zou krijgen voor tien jaar lang. Maar Craig liet in juni van het afgelopen jaar weten dat hij Pauls hulp niet meer nodig had. Widger betreurt het dat hij juridische stappen moet ondernemen om zijn centjes te krijgen.

Big Bart stopt bij 3FM

De winnaar van de eerste editie van Big Brother Bart Spring in 't Veld is gestopt met zijn bijdragen aan het Radio 3FM-ochtendprogramma Stenders Vroeg. Dat heeft de VARA maandag bevestigd.

Big Brother Bart leverde vaak vanaf locatie bijdragen aan het programma van Rob Stenders. ,,In onderling overleg is die samenwerking iets eerder dan gepland beëindigd'', zegt een VARA-woordvoerder. De belangstelling van Bart zou meer en meer naar zijn bedrijf in outdooractiviteiten uitgaan.

Vrouwen lijden voor hakken

Vrouwen zijn gek van hoge hakken. Hun liefde gaat zelfs zo ver, dat lichamelijke klachten als rugpijn en pijn in knieën en voeten voor lief worden genomen. Een op de drie vrouwen is erg dol op hoge hakken en 80 procent is niet van plan platte schoenen te dragen als hun gezondheid daarop vooruit gaat.

Dit blijkt uit een Engels onderzoek door pedicures van de St. Barnabas Clinic in Oxford. Steeds jonger worden de schoenen gedragen. De hakken zijn het meest geliefd tussen de 18 en 23 jaar. Bovendien is het tegenwoordig weer helemaal in om hakken te dragen. Hoe hoger en smaller hoe beter lijkt wel! Tsja...wie mooi wil zijn moet pijn lijden.

Anna-Nicole grijpt naast erfenis

Anna-Nicole Smith, de rondborstige ex-playmate, krijgt geen cent uit de erfenis van haar overleden echtgenoot. De steenrijke oliebaron J. Howard Smith heeft al zijn geld nagelaten aan zijn jongste zoon, E. Pierce Marshall. Dit besloot de rechtbank in Houston. Anna-Nicole was niet de enige die teleurgesteld werd. Ook zijn oudste zoon greep naast de centen.

Helemaal straatarm is Anna-Nicole niet uit haar huwelijk gekomen. De familie van Marshall heeft haar na een andere rechtzaak 475 miljoen moeten betalen. Tsja, logisch dat je dan niet zo nodig meer hoeft...

Bush onterecht gewonnen

buzzman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al Gore zou nu in een groot wit huis wonen als de bestuurders van Palm Beach County elk stembiljet voor Gore hadden meegeteld, waar ook maar het kleinste spoor was te zien van een op hem uitgebrachte stem. Dit blijkt uit een onderzoek van de krant Palm Beach Post. Al Gore zou dan 784 stemmen meer hebben gekregen. Als er in alle 67 districten van Florida op deze manier was geteld, dan was de kleine voorsprong van Bush zo weggevaagd.

1000 hardrijders gepakt in Arnhem

Red_Hunt had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een grote verkeerscontrole in de nacht van zaterdag op zondag in Arnhem waarbij In totaal ruim 3300 automobilisten passeerden, zijn ruim 1000 automobilisten betrapt, die weer eens veel te hard reden. Onder hen was een onbekend aantal taxichauffeurs. Bovendien betrapte de Rijksverkeersinspectiedienst nog eens ruim 20 taxichauffeurs die hun papieren niet in orde hadden en die zich niet aan de voorschriften hielden.

Alcohol- controle faalt na gsm-alarm

De politie Brabant Zuid-Oost heeft gisteren bij massale alcoholcontroles bij zo'n 20 sportkantines nauwelijks resultaat kunnen boeken, omdat de voetballers elkaar via de gsm hebben gewaarschuwd.

De korpsleiding besloot tot de actie omdat amateur-zondagsporters en hun fans het na de wedstrijd vaak op een hijsen blijken te zetten in de kantine. Van de ruim 2500 gecontroleerde voetballers en hun toeschouwers liepen er slechts zeven tegen de lamp.

Politiewoordvoerder Tini Gilsing zegt op de hoogte te zijn van het feit dat de sporters elkaar hebben getipt over de alcoholcontroles. "Voor ons is de preventieve werking minstens zo belangrijk", aldus de zegsman. "De boodschap die we hen willen meegeven is: Niet rijden als je gedronken hebt na de wedstrijd".

Salman Rushdie op boekenbal

Salman Rushdie, schrijver van het Boekenweekgeschenk 2001, is dinsdag eregast op het traditionele Boekenbal in Amsterdam. Lange tijd was zijn aanwezigheid bij deze opening van de Boekenweek onzeker.

Door zijn komst worden strenge veiligheidsregels gehanteerd. Het bal is alleen toegankelijk met een persoonlijke uitnodiging. Genodigden moeten zich bij de ingang identificeren. Ook moeten ze door detectiepoortjes. "In elke nachtdisco zijn dergelijke maatregelen inmiddels gangbaar, maar in deze literaire wereld baren ze wat opzien", geeft H. Kraima maandag namens de organisatie toe.

Rushdie laat zich vergezellen door zijn vriendin Padma Lakshmi, actrice, voormalig fotomodel en schrijfster van een kookboek. Naar verwachting zullen zeshonderd gasten het Boekenbal bijwonen.

Na domeinkaping komt nummerkaping

Voor mooie domeinnamen worden honderden, duizenden en soms miljoenen guldens neergelegd. Maar een mooi telefoonnummer was tot nu toe maar weinig waard. Als het aan de website Nummerhandel.nl ligt komt hierin binnenkort verandering. Hier kunnen vanaf 14 maart telefoonnummers online worden getaxeerd.

In Nederland zijn ruim 20 miljoen telefoonnummers uitgegeven. Daarbij is nooit gekeken naar de mogelijkheden die deze nummers bieden. Ook nu nog worden telefoonnummers willekeurig toegekend en is er nauwelijks keus. Voor een bedrijf en ook voor een particulier heeft het echter voordelen om een bijzonder nummer te communiceren.

Volgens de initiatiefnemers van de nieuwe service zijn er naar schatting 50.000 bijzondere telefoonnummers in Nederland. De bedragen die men hiervoor over heeft, houden gelijke tred met de groeiende populariteit. Er zijn prepaid 06-nummers die ineens duizenden guldens waard blijken te zijn. Via www.nummerhandel.nl krijgt iedereen gratis de kans om de waarde van zijn of haar nummer vast te stellen en er later mogelijk munt uit te slaan.

Nikkei op laagste punt sinds 1985

De Japanse beurs is de week begonnen met forste verliezen. De val van de NASDAQ, de politieke instabiliteit en de sombere economische vooruitzichten bleven niet zonder gevolgen. De Nikkei index sloot 3,62%, ofwel 456,53 punten lager op 12.171,37

De effectenbeurs in Japan is daarmee op het laagste punt sinds april 1985 (dus in 16 jaar) terechtgekomen. Ook andere beurzen in Azië verloren flink terrein. Hongkong noteerde bijna 3,5% lager en Singapore verloor 2,48%. In Indonesië daalt de rupiah sterk. Een handelaar riep: "Ik koop alleen nog rupiahs als ik een biertje ga drinken."

Dronkenmanschap krijgt 80 zweepslagen

Een Nigeriaanse leraar, veroordeeld tot 80 zweepslagen voor dronkenschap, onderging zijn straf om vervolgens een fles whisky tevoorschijn te halen. Hij daagde de rechter uit om hem weer te laten geselen.

Mallam Ummanu Babeh zei tegen de rechtbank in Katsina dat niets hem zou afschrikken om hem van zijn favoriete drank te laten genieten. De rechter verordende dat hij moest worden afgevoerd en ontslagen op grond van waanzinnigheid.

AH gaat in tankstations

Albert Heijn wil de benzinemarkt op. Als het supermarktconcern er niet in slaagt een partner te vinden bij een van de bestaande olieconcerns, zal het naar alle waarschijnlijkheid meedoen aan de veiling van bijna 250 pompstations langs de Nederlandse snelwegen. Albert Heijn wil daar een plek veroveren met zogenoemde gemakswinkels.

“We weten zeker dat we op die punten willen zitten”, zegt een woordvoerster van Albert Heijn. “De vraag is: doen we dat zelfstandig of met een partner.” Hoewel zij de kansen desgevraagd op 50-50 inschat, ligt deelname aan de veiling later dit jaar het meest voor de hand. Eerder liet concurrent Dirk van den Broek al weten benzinestations met een winkeltje te willen openen.
Hoewel er wel gesprekken worden gevoerd met oliemaatschappijen, erkent Albert Heijn dat de kans op een nieuw samenwerkingsverband klein is. Een deal met Shell, waarbij Albert Heijn de inrichting van ongeveer 60 pompshops verzorgde, werd vorig jaar door de Nederlands-Britse oliereus stopgezet. De laatste AH-winkel bij een Shell-pomp sloot twee weken geleden. Ook vergelijkbare overeenkomsten tussen Schuitema en BP (C1000 Quick Shop), Spar en Texaco én Laurus en Esso sneuvelden omdat de oliemaatschappijen besloten het heft in eigen handen te nemen.

Volgens plannen van het ministerie van Economische Zaken begint later dit jaar de veiling van pompstations langs de snelwegen. De regering wil alle 241 snelweg-pompen stapsgewijs in 22 jaar onder de hamer brengen. De nu geldende ‘eeuwigdurende’ concessies komen daarbij te vervallen. De nieuwe eigenaar (dat kan ook de oude concessiehouder zijn, als die het hoogste bedrag heeft geboden), weet zich voor 15 jaar verzekerd van zijn bezit. Daarna wordt het station opnieuw geveild. De ‘grote vier’ onder de oliemaatschappijen - Shell, Esso, BP en Texaco - mogen slechts meebieden op 200 snelweg-stations.

Camera-toezicht nu ook in rouwkamers

Een Limburgse uitvaartorganisatie heeft sinds kort camera's opgehangen in de rouwkamers. De eigenaar hoopt hiermee diefstal te kunnen voorkomen.

In de rouwkamers van uitvaartondernemer Lindeman in het Limburgse Landgraaf zijn de camera's opgesteld om diefstal van bezittingen van opgebaarde overledenen tegen te gaan. In een filiaal van Lindeman in Kerkrade is onlangs een overleden vrouw beroofd van haar juwelen. Voor de ondernemer was dit aanleiding om camera's te plaatsen in de rouwkamers van het uitvaartcentrum in Landgraaf.

Voorzitter Meeuwse, van de landelijke uitvaartorganisatie NVU en NUVU, zei tegen het Algemeen Dagblad: "Dit is volgens mij volstrekt nieuw in Nederland. Een vreemde manier van diefstalpreventie, zou ik zeggen."

Lindeman heeft nog geen klachten ontvangen over de aanwezigheid van camera's. Op verzoek kunnen de camera's uitgezet worden. De uitvaartondernemer is van plan bij komende verbouwingen in zijn moratoria alle rouwkamers van camera's te voorzien.

Geen geld terug. U bent dood

Een Canadese man wordt teruggave van belasting geweigerd omdat de overheid ervan overtuigd is dat hij niet meer leeft. Toen Steven Durocher (22) aan de landelijke belastingdienst schreef met een verzoek tot teruggave, ontving hij een weigering met als opgave van reden dat hij dood was.

Durocher probeert nu de overheid in Ontario te overtuigen dat hij springlevend is. Hij vraagt zich af hoe men hem dood kan verklaren zonder een overlijdenscertificaat.

Prof verhangt zich uit protest

Een bekende Japanse archeoloog heeft zichzelf verhangen uit protest tegen een artikel in een tijdschrift dat een van zijn vondsten in twijfel trok. Professor Mitsuo Kagawa (78) beweerde in 1962 werktuigen uit de late steentijd te hebben gevonden.

Een heronderzoek van de vondst deed twijfel rijzen over de gereedschappen. Het artikel in een weekblad suggereerde dat Kagawa sommige bewijsstukken voor zijn vondst zelf gefabriceerd zou hebben. In een van zijn afscheidsbriefjes schreef de professor dat 'hij protesteerde tegen de malicieuze laster met zijn eigen dood.'

'Napster moet 135.000 nummers schrappen'

Het Amerikaanse Napster, dat via internet een muziekuitwisseldienst onderhoudt, moet 135.000 titels schrappen uit de bestanden waar het toegang toe biedt. De muziekindustrie heeft eind vorige week Napster een lijst met de nummers overhandigd.

De muziekuitwisselaar biedt zijn diensten gratis aan. Dat is de muziekindustrie een doorn in het oog omdat ze geen auteursrechten ontvangt over de via internet binnengehaalde muziek. Een Amerikaanse rechter bepaalde vorige week dat Napster auteursrechtelijke bestanden moet verwijderen.

De muziekindustrie moest daarvoor een lijst met titels opstellen. Na ontvangst van de lijst heeft Napster drie dagen de tijd om de nummers te verwijderen. Het weekeinde telt niet mee, dus Napster moet uiterlijk woensdag actie ondernemen.

Morkhoven wil pedofielen bekend maken

De Belgische werkgroep Morkhoven, die zegt te strijden tegen kinderporno, wil lijsten met pedofielen gaan uitdelen op Belgische markten. Ook wil zij in Turnhout affiches gaan opplakken.

Drie weken geleden werd voorzitter Marcel Vervloesem van Morkhoven door justitie in Turnhout gedagvaard wegens ontucht met minderjarigen. Het bekendmaken van de pedofielenlijsten is bedoeld als protest hiertegen, aldus de werkgroep. Justitie in Turnhout zou "een publiek proces" tegen Vervloesem voeren, zonder dat deze inzage krijgt in zijn dossier.

Vervloesem ontkent de beschuldigingen tegen hem. Volgens de Belgische omroep VRT zou hij naar Nederland zijn gevlucht omdat hij zich in België niet veilig meer voelt.

Vorig jaar zomer publiceerde een Britse krant namen en adressen van personen die van pedofilie verdacht werden. Dat leidde toen in een aantal gevallen tot aanvallen op hun woningen.

Leraren beginnen met stakingen

Leden van de Algemene Onderwijsbond (AOb) in de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg leggen maandagmiddag het werk neer. Het is de eerste van drie dagen estafettestakingen in het basis- en voortgezet onderwijs.

De bond vindt dat er bij de Voorjaarsnota ten minste 1 miljard gulden extra voor onderwijs moet worden uitgetrokken. De actie moet de politiek overtuigen van de noodzaak om structureel meer geld in onderwijs te investeren, stelt de AOb. Tijdens de werkonderbreking worden verschillende actiebijeenkomsten gehouden.

De overige onderwijsorganisaties nemen niet aan de AOb-actie deel. Zij achten het waarschijnlijker dan de grootste onderwijsbond dat het kabinet op korte termijn besluit tot een forse financiële injectie voor het onderwijs en vinden staking momenteel een te zwaar middel. Wel trekken de organisaties samen op bij de presentatie van een investeringsplan voor het onderwijs, een dag na de AOb-acties.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.