Tankwagen met gif in sloot

F@lcon© had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de provinciale weg N215 tussen Oude en Nieuwe Tonge is dinsdag een Belgische tankwagen met daarin 14.000 liter van het uiterst giftige methylbromide in de sloot terechtgekomen. De weg is sinds ongeveer 18.00 uur afgesloten, hoewel de wagen volgens een politiewoordvoerder niet lekt.

Hulpdiensten van het bedrijf van de tankauto zijn vanuit België ter plekke gekomen om de wagen weer op de weg te krijgen. Rond kwart voor twaalf is met twee kranen begonnen met het takelen van de tank. De woordvoerder hoopt dat het gevaarte om half een weer rechtop staat. Brandweer, politie, meetdiensten en ambulances zijn uit voorzorg aanwezig.

Ook zijn maatregelen getroffen om de omgeving, die dunbevolkt is, te evacueren als de tank kapotgaat. Mocht de stof vrijkomen, dan waarschuwt de woordvoerder voor een penetrante stank, die ongeveer vijf kilometer ver draagt. De stof is gevaarlijk bij contact met de huid. Het ongeval is op circa drie kilometer van Oude Tonge gebeurd.

De chauffeur van de wagen is na het ongeluk naar een ziekenhuis vervoerd, maar het is onduidelijk of zijn klachten iets met het ongeluk te maken hebben. De man dacht last van zijn hart te hebben, maar dat bleek mee te vallen, aldus de zegsman. De 47-jarige man uit Antwerpen is inmiddels naar huis.