KLM in verkoop reisverzekeringen

KLM begint vandaag met het aanbod van een online af te sluiten reis- en annuleringsverzekering, ook zonder dat de verzekerde een vlucht bij KLM boekt.

Enkel KLM Nederland biedt de verzekering nog aan, maar andere Europese landen volgens spoedig. Het blijkt dat het afsluiten van de verzekering via een beveiligde Britse site. Dat is de site van ACE Insurance, de partij die in feite de verzekering aangaat. KLM krijgt een bedrag per afgesloten verzekering, en hoeft in feite enkel de hyperlink aan te bieden.

KLM wil online steeds meer een allround reisbureau worden, en biedt al boeking van overnachting en 'complete vakanties', zoals dat heet in marketingjargon, via KLM-Holidays. Dat is de site van ACE Insurance, de partij die in feite de verzekering aangaat. KLM krijgt een bedrag per afgesloten verzekering, en hoeft in feite enkel de hyperlink aan te bieden.

KLM wil online steeds meer een allround reisbureau worden, en biedt al boeking van overnachting en 'complete vakanties', zoals dat heet in marketingjargon, via KLM-Holidays en luxe reis- en geschenkartikelen in KLMshop.nl.