'Big Willem' raakt wapenvergunning kwijt

De president van de Hell's Angels, 'Big Willem', raakt als het aan de politie ligt zijn wapenvergunning kwijt. De politie begint een procedure om hem de vergunning, waarop hij twee handvuurwapens had, af te nemen, aldus een woordvoerster donderdag.

De politie vond vorige week tijdens een inval in het clubhuis Angels Place in Amsterdam zeven vuurwapens, waaronder een machinepistool. Voor twee wapens, een Barettapistool en een Rugerrevolver, had Big Willem een wapenvergunning. De overige wapens waren illegaal en zijn door de politie in beslag genomen. Willem had een wapenvergunning omdat hij lid was van een schietvereniging.

De politie houdt Big Willem verantwoordelijk voor de aanwezigheid van illegale wapens. Volgens de politie is de geringste twijfel aan betrouwbaarheid van een vergunninghouder voldoende om hem de vergunning te ontnemen.

Het machinepistool, van Kroatische makelij met een geluiddemper, lag samen met een Waltherpistool en munitie onder de grond verstopt. Hoewel ze onder de grond lagen verstopt, verkeerden de wapens in goede staat van onderhoud. In een kast in het clubhuis vond de politie in een jaszak een doorgeladen pistool met patronen. De recherche vond verder nog een Rugerpistool met patronen en een gasalarmpistool. Tijdens de inval arresteerde de politie negen Angels die inmiddels weer op vrije voeten zijn gesteld.