Nederlandse skiërs krijgen passen terug

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee Nederlandse skiërs die vrijdag in Italië zijn aangehouden, hebben dinsdagmiddag hun paspoorten teruggekregen. Dat meldt hun Italiaanse advocaat G. Mattei dinsdagmiddag. Het duo zou een lawine hebben veroorzaakt waardoor de twintigjarige Dennis Cuijpers uit Maastricht om het leven kwam.

Aan hun Italiaanse advocaat hebben ze laten weten zo snel mogelijk terug te willen keren naar Nederland. Ze stappen woensdag aan het begin van de avond (18.30 uur) in Milaan op het vliegtuig richting Nederland.

De 28-jarige Mervyn Smeets uit Valkenburg en de 27-jarige Olaf Wald uit Heerlen werden zaterdag al vrijgelaten, maar zij moesten hun paspoort op het politiebureau achterlaten. De advocaat benadrukt dat de aanhouding niet is verlengd en dat de twee niet 'verdacht' zijn totdat de zaak voorkomt.

Officier van justitie G. De Benedetto onderzoekt of er reden tot vervolging is. Dat onderzoek kan enkele weken duren. De rechter wees een verzoek af om het tweetal een skiverbod in Italië op te leggen. De Staatsloterij haalt een radiospotje uit de ether dat over skiën gaat. Ze doet dat 'uit betrokkenheid' met het ski-ongeval in Italië, waardoor de 20-jarige Dennis Cuijpers uit Maastricht om het leven kwam.