FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 7 februari 2001

Gewapende man bij Witte Huis neergeschoten

Een 47-jarige man die aan de zuidwest-kant van het Witte Huis met een pistool stond te zwaaien is door de Secret Service neergeschoten, na herhaalde bevelen om z'n wapen neer te leggen.
Ooggetuigen meldden dat de man 2 of 3 schoten loste en vervolgens ongeveer een kwartier in een stel struiken zich schuil hield, terwijl de agenten hem probeerden over te halen z'n wapen neer te leggen. Op dat moment werd hij door een agent van de Secret Service in z'n been geschoten.

Een woordvoerder van het witte huis meldde: "Om ongeveer 11:30 vanmorgen hoorden agenten van de Secret Service geweerschoten tijdens hun surveillance en wisten de verdachte, die in het bezit was van een pistool, te omsingelen. Een 10 minuten durende patstelling werd door één agent beëindigd met een schot in het been van de verdachte."

President Bush en vice-president Cheney waren ten tijde van het incident allebei aanwezig op het Witte Huis, maar zijn beide geen moment in gevaar geweest, aldus de woordvoerder.

En bedankt bizkid voor de tip!

Blinde kabeljauw krijgt eigen bassin

Een blinde kabeljauw die sinds maart veertig keer is gevangen en telkens in zee teruggezet, krijgt een eigen bassin om zijn laatste levensdagen door te brengen.
Visser Harald Hauso (69), die het dier woensdag voor de zoveelste keer ving, zegt te hopen dat het dier de overgang van de zee naar een bassin overleeft. "Hij zag er een beetje zeeziek uit."

Deskundigen vermoeden dat het dier telkens in het net terecht kwam, omdat het werd aangetrokken door de geur van nylon. Hauso heeft de vis, die twee tot drie kilo weegt, telkens vrijgelaten, omdat hij hem te mager vond voor een maaltijd. De kabeljauw krijgt in het bassin in Aalesund gezelschap van een slechtziende heilbot, die bekend staat onder de naam Big Mama.

Dokter ontdekt bij toeval orgasme-apparaat

Het enige wat hij probeerde te doen was de chronische pijn in haar rug verlichten, maar toen dokter Stuart Meloy een electrode op de rug van een patiënt legde, begon deze te kreunen...
Niet van de pijn, maar van genot.

Meloy, een anesthesist in North Carolina en specialist op het gebied van pijn, zei in een telefonisch interview: \"Ze zei \'je moet m\'n man leren hoe hij dat moet doen\'\".

Meloy was per toeval op een onverwachte bijwerking van het apparaat, de mogelijkheid een orgasme op te wekken, gestuit. Hij heeft net de nieuwe toepassing van het apparaat gepantenteerd. Een stimulator van de ruggemerg, gemaakt door Medtronic. Hij tracht nu het bedrijf uit Minneapolis zover te krijgen, om voor deze nieuwe toepassing van het apparaat reclame te maken.

Rechter weigert doodzieke man medicijn

Buster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het farmaceutisch bedrijf Novartis hoeft een ongeneeslijk zieke patiënt, die lijdt aan de dodelijke spierziekte ALS, geen experimenteel medicijn te leveren. Het middel zou voor de patiënt het enige redmiddel zijn.

Volgens Novartis is het niet verantwoord omdat het middel nog niet voldoende zou zijn getest. Voor de patiënt is het de laatste kans. De ziekte is tweeënhalf jaar geleden bij hem vastgesteld. Mensen overlijden gemiddeld twee jaar nadat de diagnose is gesteld.

Door ALS sterven de zenuwcellen af en gaan de spieren steeds slechter functioneren. Patiënten overlijden uiteindelijk door ademgebrek of hartstoornissen. Er is geen medicijn tegen, alleen een afremmer, dat slechts een paar maanden helpt.

TCH staat nog nergens ter wereld geregistreerd als medicijn. Het middel, dat dan ook nog niet mag worden verkocht of verhandeld, is nog lang niet voldoende getest. Er wordt wel onderzoek gedaan naar de werking van TCH bij mensen met de ziekte van Parkinson.

De inspectie stelt dat zij een eventueel verzoek van Novartis om Van Selms TCH te geven zou afwijzen, omdat ook zij meent dat nog te weinig bekend is over de effecten ervan.

Nederlander vervolgd voor oorlogsmisdaden

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse officier van justitie Maass in Dortmund heeft na ongeveer drie jaar onderzoek voldoende bewijzen verzameld om de Nederlander Herbertus Bikker te vervolgen wegens oorlogsmisdaden. "Ik denk dat ik Bikker binnen een week of vier kan horen", aldus Maass.

De inmiddels 86-jarige Bikker blijft vermoedelijk op vrije voeten. Maass is bang dat de Nederlander zich beroept op zijn slechte gezondheid als hij hem laat oppakken. De verdachte kan worden veroordeeld voor moord en maximaal levenslang krijgen.

Bikker zou verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van verzetsman Jan Houtman in 1945. Houtman zat toen vast in gevangenenkamp Erica bij Ommen, Bikker was daar kampbewaker. Ook zou Bikker betrokken zijn geweest bij de dood van onderduiker Herman Meijer, maar daar heeft Maass onvoldoende bewijs voor. Gedurende het onderzoek heeft Maass tien Nederlandse getuigen gehoord.

Einstein en Freud hebben banktegoed

Albert Einstein en Sigmund Freud staan op een tweede lijst met de namen van 20.825 mensen die een slapende Zwitserse bankrekening hebben en die vermoedelijk toebehoorde aan slachtoffers van de holocaust.

De lijst is gisteren door Zwitserse banken op internet (www.dormantaccounts.ch) gezet. De banken hebben niet kunnen achterhalen of de Duitse fysicus en de Oostenrijkse grondlegger van de psycho- analyse de echte rekeninghouders waren, of dat het naamgenoten betreft.

Veel mensen die door de nazi's werden vervolgd, hebben getracht (een deel van) hun bezittingen veilig te stellen via geheime Zwitserse bankrekeningen. De lijst met namen markeert een nieuwe fase in de pogingen die de Zwitserse banken de afgelopen jaren, onder druk van de internationale gemeenschap, hebben ondernomen om niet-opgeëiste tegoeden uit de oorlogstijd aan de rechtmatige eigenaren of hun erfgenamen te doen toekomen. Ze hebben voor die claims enkele miljarden guldens uitgetrokken. Rekeninghouders en erfgenamen krijgen zes maanden de tijd claims in te dienen.

Met dank aan Lesbian Girl voor de tip

Prijzen stijgen nu al door euro

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gevreesde prijsverhoging door de invoering van de euro in 2002 is nu al een feit. De kiosken en restauraties op NS-stations hebben de prijzen 1 januari van dit jaar verhoogd tot afgeronde eurobedragen. Daardoor zijn de prijzen in de kiosken, croissanterieën, restauraties, Smuller's, Pizzahutten en Swirl-winkels gemiddeld 3,5 procent gestegen.

De Consumentenbond noemt deze prijsverhoging strijdig met de afspraak in het Nationaal Forum voor de euro dat 'de euro niet de reden mag zijn van een prijsverhoging'. Een woordvoerder van Servex, de horeca-dochter van de NS en eigenaar van de meeste winkel- en horecaformules op de NS-stations, zit er niet mee: 'De klant hóeft zijn koffie niet bij ons te kopen.'

Het probleem met het vervangen van de gulden door de euro per 1 januari 2002 is dat 'handige' bedragen in guldens omgerekend kromme eurobedragen opleveren. Een zak krentenbollen voor 3,99 gulden zou 1,81 euro kosten. Een bakker ziet hier liever een 'psychologisch prijspunt' als 1,79 of 1,89 euro.

Nina Brink maakt rentree in internetwereld

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het Worldonline-debâcle is ex-WOL topvrouw Nina Brink enige tijd uit de publiciteit geweest, maar: ze is terug! Als mede-oprichter van internetbedrijf Renessence Ventures is zij een van de grote bazen van Freehosting.nl. De gratis hostingprovider werd vrijdag van de ondergang gered door LaDot, een dochterbedrijf van Renessence.

LaDot is vorig jaar mei opgericht door drie ex-topmensen van Worldonline, onderwie Nina Brink. Met LaDot willen Brink en haar mede-directeuren Europese bedrijven het internet op helpen.

LaDot gaat zich bezighouden met een breed pakket aan zogeheten e-services voor het MKB. De diensten van het overgenomen Freehosting zijn hier slechts een onderdeel van.

Dit heeft LaDot deze week op een persconferentie bekendgemaakt. Eigenlijk wilde het halfjaar oude bedrijf pas over een maand naar buiten komen met de plannen, maar door de plotselinge overname van het failliete Freehosting is het een en ander in een stroomversnelling terecht gekomen, aldus Eric Tolsma van LaDot.

Freehosting blijft in eerste instantie bestaan als merknaam binnen LaDot. Het aanbieden van gratis diensten, waarmee Freehosting snel marktleider wist te worden, zal echter geleidelijk verdwijnen.
Als particulieren die hun domein op naam van Freehosting hebben laten zetten, weg willen bij Freehosting, mogen ze hun domeinnaam meenemen, zo verzekert LaDot.

Studenten opgepakt na spelletje

TheDuke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar Amerikaanse studenten die een pagina hadden gemaakt over hun favoriete spel, zijn opgepakt door de campuspolitie. De pagina ging over een "war-like game". Dat het hier ging om een omschuldig spel, genaamd Starcraft, had de politie geen boodschap aan.
Hun server maakte connectie met een andere server... waarna de politie ingreep.

Aalbers spekt makelaar

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vitesse heeft de omstreden voetbalmakelaar Vinicio Fioranelli twee seizoenen lang volop laten meeprofiteren van allerhande transfers. Zonder zelf al te veel zaken te doen, streek de Italiaanse zakenman in de jaren '97/'98 en '98/'99 ruim 3,4 miljoen gulden aan commissies op.

Voormalig voorzitter Karel Aalbers liet bij nagenoeg elke deal weten dat Fioranelli diende mee te delen. Zelfs bij het vertrek van trainer Arthur Jorge naar Paris Saint Germain (PSG), waarvoor Vitesse een vergoeding van 400.000 dollar had bedongen, werd 40.000 dollar overgemaakt naar Fioranelli in het Zwitserse Sankt Gallen. Voor dat bedrag had Fioranelli precies één telefoontje met de Portugese trainer gepleegd, zo is door betrokkenen bevestigd.

Aalbers had zonder ruggespraak met het bestuur van Vitesse een exclusieve afspraak gemaakt met Fimo Sport Promotion AG, het bedrijf van Fioranelli en diens partner Vincenzo Morabito. Deze afspraak staat alleen in concept op papier. Desondanks werd Fioranelli bij elke overgang van spelers rijkelijk beloond, hoewel anderen het werk hadden gedaan.

Boris Becker heeft dochter bij fotomodel

De voormalige tennisser Boris Becker heeft woensdag erkend dat hij een kindje heeft bij een Russisch model. Een DNA-test heeft ook uitgewezen dat hij de vader is van de negen maanden oude Anna, zo is woensdag bekend geworden.

,,Ik erken het vaderschap. Ik accepteer de verantwoordelijkheid en zal voor de kleine Anna zorgen'', aldus Becker. De ex-tenniskampioen zei alles te zullen doen om het meisje een gelukkige jeugd te zullen bezorgen.

De moeder van het kind, de 33-jarige in Londen woonachtige Angela Ermakowa, stapte maandag naar de rechter om een proces om het vaderschap te beginnen tegen Becker. Zij liet weten slechts eenmaal seks met Becker te hebben gehad.

De sportman heeft nog twee zonen met zijn ex-vrouw Barbara, van wie hij vorige maand na zeven jaar scheidde.

India blijft wapens kopen na aardbeving

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Help de slachtoffers van de aardbeving in Gujarat, luidt vanaf vandaag het verzoek van de hulporganisaties. India kocht de afgelopen maanden voor 12 miljard aan wapens. En verhoogde vorig jaar het defensiebudget met 28 procent.

'U kiest wel een tijdstip voor dit verhaal, zo vlak voor de hulpactie voor India', roept een verbolgen medewerker van een van de hulporganisaties. Het is ook een beetje vreemd: de Nederlander wordt vanaf vandaag geacht geld te storten op giro 555, geschokt door het leed door de aardbeving in Gujarat, terwijl New Delhi verder bouwt aan zijn krijgsmacht om zonodig Pakistan aan te kunnen.
Maandag, toen 229 duizend huizen in Gujarat waren vernietigd en een miljoen daklozen waren geteld, werd de aanschaf wereldkundig van Israëlische raketten voor de Indiase marine. Kosten: 700 miljoen. De 'grootste democratie' - tevens kernmacht - koopt er op los, aardbeving of armoede ten spijt.

De rekening na zes maanden militair inkopen: zo'n twaalf miljard gulden. Indiase admiraals kochten vlak voor Kerstmis een vliegdekschip. Kosten: 3,7 miljard gulden. Voor nog eens 3,7 miljard kreeg de luchtmacht, in grootte reeds 's werelds vierde, 140 Russische Soekhoi's en twee MiG-29-squadrons. En dan was er nog de bestelling van Franse Mirages (850 miljoen), de mogelijk aankoop van 66 Britse Hawks (2,5 miljard) en de modernisering van marine-vliegtuigen voor ruim 1,2 miljard.

Country sterft uit in Nederland

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Al jaren een slechte voortplanting gehad, maar nu is het toch echt een dreigende situatie. De bekende Countrymuziek begint te verdwijnen van de nederlandse bodem.

Op 1 januari legde Country Trail van de EO al het loodje. 25 maart is voor de country liefhebbers ook een rouwdag want dan stopt het alweer 32 jaar oude Country Time van de KRO. Maar het leed van de oprechte countryliefhebber word nog groter want Country FM (wie heeft zn radio er niet op staan) stopt eind deze week.

Doordat de regering de etherfrequenties wil verhandelen voor veel geld, terwijl we de ene na de andere meevaller hebben, is Country FM genoodzaakt om naar de AM band te verhuizen en daar is voor het station geen toekomst weggelegd.

Al met al is het mogelijk dat ook andere nederlandse radiozenders in de toekomst gaan verdwijnen. Dus de acties van o.a. Sky Radio en 538 zijn terecht....

Chatten met architect over nieuwe huis

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zelf je architect kiezen voor de bouw van je rijtjeshuis? Het lijkt een utopie, maar uit de onlangs verschenen Nota Wonen van het ministerie van Vrom (woningbouw) blijkt dat het particulier opdrachtgeverschap al bestaat. Niet alle projectontwikkelaars staan te juichen.

Jarenlang telde de toekomstige bewoner bij het plannen maken voor een nieuw huis niet mee. Er was een groot tekort aan woningen en inspraak hield de zaak op. Er moest worden geproduceerd. Sinds het begin van de jaren 90 krijgt ook de bewoner meer inspraak. Particulier opdrachtgeverschap, zo noemt het ministerie van Vrom dat. Nu wordt slechts 18 procent van de woningen volgens dat principe gebouwd, maar dat percentage moet als het aan het kabinet ligt in 2005 zijn opgelopen tot 30.

Diamant t.w.v. 14 miljoen verdwenen

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een reuzendiamant is tijdens een transport van Zwitserland naar Zuid-Afrika verdwenen. Een Britse verzekeraar heeft een grote zoekactie laten beginnen naar de ongeslepen diamant, die een waarde heeft van 14 miljoen gulden. Wie hem vindt, krijgt een beloning van zeven ton.

Eind vorige maand werd de edelsteen van 162,5 karaat vanuit Genève naar Zürich vervoerd. Daar vandaan zou de diamant naar Johannesburg worden overgevlogen. De rosekleurige steen kwam daar nooit aan. Een speciaal konvooi wachtte vergeefs op de aankomst van de kostbare zending, aldus de Zwitsere krant Blick. De Zwitserse politie heeft geen idee hoe de diamant is verdwenen. Ze hoorde pas dinsdag over de verdwijning, nadat in Johannesburg aangifte was gedaan. Het is niet bekend wie de eigenaar was van de 32,5 gram zware diamant en waar de edelsteen vandaan komt.

Een Serie A vol valse paspoorten

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een paar Poolse douane-beambten staan aan de wieg van steeds groter wordend schandaal in het Italiaanse voetbal: dat van de valse paspoorten. Door te rommelen met papieren proberen spelers van buiten de Europese Unie de beperkingen voor het inzetten van niet-Europese spelers te omzeilen.

Toen Udinese in september een uitwedstrijd voor de UEFA-cup moest spelen in Polen, werden twee Braziliaanse spelers van Udinese, Warley en Alberto, aangehouden. Ze hadden behalve een Braziliaans ook een Portugees paspoort. Maar dat bleek vals te zijn.

Het was niet het eerste geval van paspoortfraude. Een paar maanden eerder was een rechter in Rome een zaak begonnen tegen Juan Sebastian Véron, de Argentijnse ster van Lazio. Die had een Italiaanse paspoort weten te bemachtigen. Maar de documenten die moesten bewijzen dat hij voorouders had gehad die vanuit Zuid-Italië naar Argentinie waren geëmigreerd, bleken vals te zijn.

Zorgeloos leven bij 7,1 cm lange penis?

FOX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alleen mannen wiens penis in erectie geen 7,1 cm lang is, moeten zich omtrent de lengte zorgen maken. Dit hebben Spaanse deskundigen maandag gezegd volgens de Belgische nieuwssite Skynet.

Uit studie bij 582 Spaanse mannen tussen de 22 en 75 jaar blijkt dat de gemiddelde lengte van het mannelijk geslachtsorgaan 13,58 centimeter is, aldus de Spaanse Vereniging voor Andrologie.

Mannen met een kleine penis kunnen hormonaal worden geholpen, aldus Javier Ruiz Romero van het Tres Torres ziekenhuis in Barcelona. Steeds vaker laten mannen zich opereren om een groter lid te krijgen, voegde hij eraan toe.

Maar de reden hiervoor heeft gewoonlijk niets te maken met de werkelijke grootte van het ding. Het heeft te maken met \'de obsessionele cultus van het lichaam in de moderne samenleving en de integratie van mannen in de wereld van de plastische chirurgie\'.

Wat er écht misging tussen Tom en Nicole

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tom Cruise (38) en Nicole Kidman (33) mogen dan volgens hun eigen verklaring uit elkaar zijn gegaan vanwege hun drukke carrières, waardoor zij te weinig tijd hadden om samen door te brengen, in Hollywood fluistert men, dat er een andere vrouw in het spel is, die Toms hart veroverd heeft.

Het gaat daarbij om de 26-jarige Spaanse filmactrice Penelope Cruz, die op het ogenblik samen met Tom opnamen maakt voor de romantische thriller Vanilla Sky. Een lid van de filmcrew zei: "Ze zijn gek op elkaar. En na hun scènes verdwijnen zij telkens samen in een van hun trailers en je hoeft geen Einstein te zijn om daaruit je conclusies te trekken."

Wildervanker Waterkat

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

”Mijn man zei: er zit een kat in het water. Ik zei: waar? Ik wilde er achteraan. M’n man wilde me tegenhouden. Maar op zo’n moment lukt dat met geen paard,” zegt Gina Drenth (59) uit Wildervank.
Ze voegde maandagochtend de daad bij het woord. Ze deed haar horloge af, trok een paar laarzen aan en sprong met een bezem in de hand de vijver aan de Vijverlaan in. Met de straatbezem het ijs stukslaand, waadde ze naar de door en door verkleumde kat, die zich wanhopig aan een afbrokkelende ijsrand vasthield.
”Dat beestje miauwde zo verschrikkelijk klagelijk. Een geluid dat je door merg en been gaat.”
Gina’s echtgenoot slaagde erin de laarzen uit te trekken en onfermde zich over de kat. Korte tijd later belde buurtgenote Maria Buurman aan, die het gitzwarte dier herkende als haar kater Romeo.

Eminem aanwezig bij Grammy-uitreiking

Het was lange tijd onzeker of de omstreden Amerikaanse rapper Eminem aanwezig zou zijn tijdens de uitreiking van de Grammy Awards later deze maand.
Diverse vrouwengroeperingen en homo-organisaties hadden al aangekondigd protestacties te lanceren als Eminem zou verschijnen.

Tijdens een interview met MTV Europe heeft Eminem aangekondigd gewoon aanwezig te zullen zijn.

"Niemand wil me er blijkbaar bij hebben, dus ik heb reden genoeg om wel te komen! Ik ga met m’n gore reet naast ’N Sync zitten en ga ze bekogelen met kleingeld. En ik ga iedereen aanspreken waarvan ik weet dat ze een godsgruwelijke hekel aan me hebben en zeg ze 'kiss my ass'", aldus een provocerende Eminem.

Het feit dat hij is genomineerd voor vier Grammy’s, kan Eminem eigenlijk weinig schelen: "Ik heb de laatste tijd al genoeg nominaties gekregen en awards gewonnen…"

De organisatoren zouden Eminem ook graag zien optreden, maar daarover bestaat voorlopig nog geen zekerheid. Volgens geruchten zal Eminem een duet zingen met Elton John, maar of dit op 21 februari werkelijk gebeurt is nog maar de vraag…

Hond viel aan door parfum

janHU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een eigenaar uit San Francisco van twee honden (waarvan één er zestig kilo woog), die een vrouw hebben vermoord net buiten haar woning, heeft gezegd dat zijn honden hem nooit enige indicatie hebben gegeven dat ze aggressief waren en vindt dat hij niet verantwoordelijk moeten worden gehouden voor de aanval.

In een brief aan zijn aanklagers suggereert de eigenaar dat het haar parfum kan zijn geweest, dat de vrouw op dat moment op zich had, die de honden deden besluiten om aan te vallen.

Excuses voor uitlatingen van Ritsma

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

TVM heeft gisteren collega-sponsor Spaar Select openlijk excuses aangeboden voor de uitlatingen van schaatser Rintje Ritsma, afgelopen weekeinde in Heerenveen. De TVM-rijder suggereerde daar tijdens de wereldbekerwedstrijden dat de commissie Topsport van de KNSB omkoopbaar is. Ritsma bracht in dat verband enkele malen de naam Spaar Select ter sprake.

'Ik ben ziedend', reageerde Van Dijk van Spaar Select daarop. 'In een tv-interview heeft Ritsma gezegd dat ik met een van de drie commissieleden heb gesproken en dat onze coach Peter Mueller dat ook heeft gedaan. Maar ik heb in mijn leven nog maar één ontmoeting met een commissielid gehad. Dat was twee jaar geleden, met Jan Augustinus. Die heb ik een handje gegeven. Van de andere twee weet ik niet eens hoe ze eruit zien.'

Van Dijk vindt dat Ritsma zijn bedrijf heeft geschaad. 'Dit is al de tweede keer in twee weken. De eerste keer zei Arjan Bos dat Spaar Select een onderlinge afspraak van de commerciële ploegen zou hebben geschonden.' TVM-collega Bos doelde daarmee op gesprekken die Spaar Select voerde met schaatsers van andere ploegen. 'Dat is ook gebeurd', weet Bos. 'Spaar Select heeft gesproken met Sicco Janmaat en Wieteke Cramer.'

Erger vond Van Dijk de opmerkingen van Ritsma. 'Wat hij nu heeft gezegd is laag bij de grond en absoluut niet waar. Er zijn twee dingen waarmee we niet willen worden geconfronteerd: doping en financiële malversaties.' Ritsma kon het zich in het bewuste interview voorstellen dat 'iemand de commissie geld biedt om een bepaalde schaatser voor te trekken'.

Ajax beschuldigd van immorele praktijken

Ajax verkocht Jesper Gronkjaer zonder zijn medeweten en tegen zijn zin aan Chelsea. Dat beweert de Deense aanvaller deze week in het tijdschrift Sportweek. De international beschuldigt Ajax van 'immorele praktijken'.

Gronkjaer verhuisde vorig jaar oktober naar de Engelse club Chelsea. Volgens de speler hield Ajax hem en zijn zaakwaarnemer buiten de beslissende onderhandelingen. De club informeerde zijn vriendin telefonisch. Gronkjaer was verbijsterd en liet direct een fax naar Ajax versturen dat hij nooit meer voor de Amsterdammers zou spelen.

"Dat ik zelf weg zou willen is een pure leugen", aldus Gronkjaer. "Het idee dat een club je zomaar weg kan wensen is gewoon walgelijk. En ze worden van dit zielige gedrag nog beloond ook: met 28 miljoen gulden."

Volgens Sportweek wachtte Ajax expres met de presentatie van de jaarcijfers (verlies 19 miljoen gulden) tot Gronkjaer het contract met Chelsea had ondertekend. De club had een meevaller nodig, de presentatie werd een week uitgesteld. Ajax ontkende destijds bij monde van penningmeester Van Os die connectie. Gronkjaer had volgens Van Os mogen blijven, maar hij zou zelf weg hebben gewild.

Konijn ondergaat liposuctie

Een konijn dat zo dik was geworden dat het zichzelf niet meer schoon kon houden en nauwelijks kon bewegen, heeft een succesvolle liposuctiebehandeling ondergaan, zo schrijft The Times woensdag.

Het twee jaar oude dwergkonijn Tallulah kwam in oktober vorig jaar terecht in een dierenopvangcentrum in het graafschap Yorkshire. Zijn bazin kon het dier niet langer houden vanwege een verhuizing. Het beestje had lange tijd te veel te eten gekregen en had weinig kunnen bewegen in het kleine hok. Het kampte met ernstig overgewicht, maar kon niet op dieet worden gezet omdat dan de gehele spijsvertering uit zou kunnen vallen.

"We hebben daarom besloten Tallulah door een dierenarts te laten behandelen", aldus de eigenaresse van het opvangcentrum, Gwen Butler. De dierenarts bracht Tallulah onder volledige narcose en verwijderde een enorme vetrol uit de buikstreek. Tallulah huppelt nu gelukkig rond met een nieuw maatje in een nieuw hok, zegt Butler.

Jaar minder voor doodslag Daniel

Het gerechtshof in Den Haag heeft vandaag de 24-jarige Mike H. veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor het doodslaan van de zeventienjarige Daniel van Cotthem, vorig jaar in Vlaardingen. Het hof legde een jaar minder op dan eerder de rechtbank in Rotterdam, omdat het H. verminderd toerekeningsvatbaar vindt.

H. was de enige die tegen het vonnis van de rechtbank in beroep is gegaan. De overige verdachten, die om Daniel en zijn vriendin Loes stonden toen H. de fatale klap uitdeelde, berustten in hun straffen, die varieerden van een jaar jeugddetentie tot 3,5 jaar cel.

H. heeft tot vijf keer toe bekend dat hij de fatale klap uitdeelde, op 7 januari 2000 op het station Vlaardingen-Oost. Daniel stierf als gevolg van de klap twee dagen later in het ziekenhuis.

Later trok H. zijn bekentenis in. Hij zou de ware dader, een van zijn vrienden, de hand boven het hoofd hebben willen houden. Maar het hof gelooft hem niet. Omdat het hof gevaar voor herhaling vreest als H. niet wordt veroordeeld, heeft het ook tbs opgelegd.

Er was geen aanleiding voor het geweld, aldus het hof. H. en zijn vrienden waren dronken en zochten ruzie. Daniel en zijn vriendin waren op het verkeerde moment op de verkeerde plek.
De straf is H. ook opgelegd voor het geweld dat tegen Daniels vriendin is gepleegd en voor een andere zaak waarbij hij met een vriend een onschuldige man in Maassluis van een drie meter hoge kademuur in ijskoud water duwden. Dit slachtoffer wist zichzelf ternauwernood te redden.

Ruimtesonde bereikt Eros

Na vijf jaar komt er een einde aan een adembenemende reis van de ruimtesonde NEAR Shoemaker naar de planetoïde Eros. Deze draait, in de vorm van een reusachtige ongepelde pinda, 315 miljoen kilometer van de aarde om de zon.

Als alles goed gaat, landt de sonde maandag op het 33 kilometer lange, pokdalige hemellichaam dat ouder is dan de planeet aarde en werd genoemd naar de god van de liefde.
De in februari 1996 door NASA begonnen ruimtereis past in de zoektocht van wetenschappers naar mogelijkheden om inslagen van meteorieten te voorkomen.

Instrumenten en digitale camera's aan boord van de NEAR Shoemaker hebben de planetoïde het afgelopen jaar op een hoogte van 35 kilometer van alle kanten gefotografeerd en gemeten. Meer dan 160.000 beelden - tien keer meer dan verwacht - zijn naar de laboratoria van de Hopkins-universiteit in Baltimore gestuurd voor analyse.

Mick Jagger bereikt schikking met model

RipTupac had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rockster Mick Jagger heeft een schikking getroffen met het Braziliaanse fotomodel Luciana Morad, bij wie hij een zoon verwekte. Hoeveel geld er met de overeenkomst gemoeid is, werd niet bekendgemaakt.
Na twee jaar ruzieën in de rechtszaal kwamen de partijen dinsdag tot overeenstemming. De 30-jarige Morad eiste eerder 35.000 dollar per maand om haar kind te kunnen onderhouden. Jagger, 57 jaar oud, bood toen 5600 dollar. De voorman van de Rolling Stones heeft erkend dat het 21 maanden oude kind van hem is. Een DNA-proef heeft dat ook uitgewezen.

Morad zei opgelucht te zijn dat de zaak voorbij is. "Ik heb het juiste gedaan voor mijn zoon." Over Jagger zei ze: "We kunnen prima met elkaar opschieten."

Politiekogel trof Bouleij in zijn rug

RipTupac had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Bosschenaar Pierre Bouleij is op 16 december vorig jaar mogelijk niet uit zelfverdediging door een agent omgebracht, maar in zijn rug geschoten.

Dit blijkt uit nog vertrouwelijke onderzoeksgegevens van de rijksrecherche, waarop de Telegraaf de hand heeft gelegd.
De dood van Bouleij was twee maanden geleden de opmaat voor drie avonden hevige rellen in de Graafsewijk in Den Bosch.

Winst Philips naar ongekende hoogte

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag 7 februari. De jaarcijfers die Philips morgen presenteert zullen de nodige records breken. De omzet zal royaal boven de f. 69,3 miljard van 1999 uitkomen. Na drie kwartalen stond er al een omzetbedrag van dik f. 59 miljard in de boeken, een stijging van 23%.

En toen moest het laatste kwartaal - traditioneel het beste met de feestmaand december - dus nog beginnen.

De sterke omzetgroei zal ook tot uitdrukking komen in een sterke verbetering van de bedrijfswinst. Maar meer nog dan de operationele resultaten zal het bedrag dat onder de streep overblijft als nettowinst worden bepaald door eenmalige baten. Het gaat daarbij om de verkoop van aandelen in diverse bedrijven en om de herwaardering van participaties in andere ondernemingen.

In oktober presenteerde Philips al een verzesvoudiging van de nettowinst van f. 2,45 miljard tot f. 15 miljard. In die winst zat niet minder f. 10 miljard aan bijzondere baten. Ruim de helft daarvan, f. 5,7 miljard, was afkomstig van de verkoop van aandelen ASM Lithography (productiemachines voor de halfgeleiderindustrie). Een kleine f. 2,7 miljard was te danken aan de verzilvering van aandelen JDS Uniphase (lasers voor glasvezelcommunicatie). Herwaardering van het belang in de Taiwanese chipfabrikant TSMC leverde f. 1,5 miljard op. En omwisseling van het belang in Beltone (hoorapparaten) in GN Great Nordic was goed voor een boekwinst van f. 267 miljoen.

Illegale vuurwerkhandel zal zegevieren

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De scherpere regels voor de opslag van vuurwerk zoals minister Pronk (PvdA, Vrom) die voorstelt, werken de illegale handel in vuurwerk in de hand. Binnen die illegale handel zal ook zwaarder, in Nederland verboden vuurwerk verkocht gaan worden. De regels kosten de legale branche de kop.

Dit doemscenario schetst de Nederlandse vuurwerk branche. De Helmondse vuurwerkhandelaar J. de Wit zegt zelfs al vergevorderde plannen te hebben om een winkel in België te beginnen. 'Ik laat me mijn broodwinning niet afnemen', zegt hij.

Woordvoerder L. Groeneveld van de Federatie van Vuurwerkhandelaren Nederland voorziet een drastische afname van het aantal handelaren. Volgens de nieuwe voorschriften, die nog dit jaar ingaan, moeten opslagplaatsen van consumentenvuurwerk voortaan op minimaal twintig meter afstand van woningen of bedrijven staan. Volgens Groeneveld voldoen vierduizend van de vijfduizend verkooppunten in Nederland niet aan die voorwaarde.

Nederlandse skiërs krijgen passen terug

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De twee Nederlandse skiërs die vrijdag in Italië zijn aangehouden, hebben dinsdagmiddag hun paspoorten teruggekregen. Dat meldt hun Italiaanse advocaat G. Mattei dinsdagmiddag. Het duo zou een lawine hebben veroorzaakt waardoor de twintigjarige Dennis Cuijpers uit Maastricht om het leven kwam.

Aan hun Italiaanse advocaat hebben ze laten weten zo snel mogelijk terug te willen keren naar Nederland. Ze stappen woensdag aan het begin van de avond (18.30 uur) in Milaan op het vliegtuig richting Nederland.

De 28-jarige Mervyn Smeets uit Valkenburg en de 27-jarige Olaf Wald uit Heerlen werden zaterdag al vrijgelaten, maar zij moesten hun paspoort op het politiebureau achterlaten. De advocaat benadrukt dat de aanhouding niet is verlengd en dat de twee niet 'verdacht' zijn totdat de zaak voorkomt.

Officier van justitie G. De Benedetto onderzoekt of er reden tot vervolging is. Dat onderzoek kan enkele weken duren. De rechter wees een verzoek af om het tweetal een skiverbod in Italië op te leggen. De Staatsloterij haalt een radiospotje uit de ether dat over skiën gaat. Ze doet dat 'uit betrokkenheid' met het ski-ongeval in Italië, waardoor de 20-jarige Dennis Cuijpers uit Maastricht om het leven kwam.

Grootste partij tegen afzetting Wahid

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grootste partij in het Indonesische parlement, de PDI-P van vice-president Megawati Soekarnoputri, is tegen een spoedprocedure om president Wahid af te zetten. De kans op een dergelijke bliksemprocedure lijkt daarmee van de baan.

De PDI-P deelt hiermee het standpunt van de Golkarpartij van oud-president Soeharto. Samen hebben de partijen een meerderheid in het parlement. De partijen willen het effect afwachten van de officiële berisping die Wahid donderdag van het parlement kreeg. Wahid zou betrokken zijn bij verscheidene corruptieaffaires.

Vice-president Megawati Soekarnoputri heeft haar partijgenoten opgedragen een petitie die om een versnelde afzettingsprocedure van het staatshoofd vraagt, niet te ondertekenen, meldde de Jakarta Post dinsdag. Amien Rais, de voorzitter van het hoogste wetgevende orgaan van het land, het Raadgevend Volkscongres MPR had om een versnelde afzettingsprocedure gevraagd. Volgens de grondwet heeft Wahid na de berisping drie maanden tijd om zich te beteren. Pas daarna kan de volksvertegenwoordiging zich weer over zijn gedrag uitspreken.

Recordbanenverlies in de VS

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden

Steeds donkerder wolken lijken zich samen te pakken boven de Amerikaanse economie. Zowel in december 2000 als in januari van dit jaar kondigden bedrijven aan een record aantal banen te schrappen. Het internationaal opererende Amerikaanse outplacementbedrijf Challenger, Gray & Christmas maakte dinsdag de alarmerende cijfers bekend.

In januari vervielen ruim 142.000 arbeidsplaatsen, waarmee het record van bijna 134.000 van december vorig jaar werd gebroken. Het in januari geregistreerde aantal is het hoogste sinds de onderneming de cijfers vanaf 1993 bijhoudt. Ook is het de eerste keer dat in twee opeenvolgende maanden meer dan 100.000 arbeidsplaatsen verdwenen.

Koeman productiefste verdediger ooit

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geen verdediger ter wereld maakte meer doelpunten dan Ronald Koeman. De Internationale Federatie van Voetbalstatistici (IFFHS) heeft dat becijferd.

Ronald Koeman maakte 193 competitietreffers tussen 1980 en 1997 namens achtereenvolgens FC Groningen, Ajax, PSV, Barcelona en Feyenoord. Hij is met dat aantal veruit de meest produktieve verdediger die het voetbal ooit heeft gekend. Ook de doelpunten die de huidige trainer van Vitesse in de beginjaren van zijn loopbaan maakte als middenvelder zijn meegeteld. Koeman had voor zijn totaal 533 wedstrijden nodig in de Eredivisie en de Primera División.

De Argentijn Daniel Passarella is nummer twee op de ranglijst met 134 treffers. De aanvoerder van het team dat in 1978 ten koste van Oranje wereldkampioen werd, speelde 451 duels op het hoogste niveau. Passarella is momenteel bondscoach van Uruguay.

Van alle nog actieve verdedigers is Fernando Hierro van Real Madrid de topscorer. Een bedreiging voor Ronald Koeman is hij vooralsnog allerminst, want Hierro staat op 99 doelpunten.

Sirven weigert Duitse onderzoekscommisie

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De sleutelfiguur in het Elf-proces in Frankrijk, Alfred Sirven, heeft dinsdag geweigerd een Duitse parlementaire onderzoekscommissie te woord te staan. Sirven zat vast in het huis van bewaring in Weiterstadt nabij Frankfurt.

Eerder had zijn advocaat laten weten dat Sirven bereid zou zijn tot een verhoor in Duitsland. De 74-jarige ex-topman van het olieconcern Elf-Aquitaine zei dinsdag zijn medewerking te weigeren, omdat hij te weinig tijd had gekregen zich voor te bereiden. Hij zei de vragen te kunnen beantwoorden indien hij veertien tot twintig dagen extra tijd zou krijgen.

Sirven werd vorige week aangehouden op de Filipijnen, dat hem op het vliegtuig zette naar Frankrijk. Bij een tussenlanding in Frankfurt pakte de Duitse justitie hem op.

Sharon wint verkiezingen Israël

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Likud-leider Sharon heeft de Israëlische premiersverkiezingen gewonnen. Dat blijkt uit exit polls, de peilingen onder kiezers bij het verlaten van de stembureaus. Volgens de uitslagen daarvan krijgt Sharon 59,5 procent van de uitgebrachte stemmen. Voor demissionair premier Barak, van de Arbeidspartij, zou 40,5 procent zijn weggelegd. Barak heeft zijn verlies inmiddels toegegeven.

De opkomst was 62 procent, dat is het laagste cijfer sinds de stichting van de staat Israël in 1948. Van de Palestijnen die het Israëlische staatsburgerschap hebben, zijn de meeste niet gaan stemmen. Zij nemen het Barak kwalijk, dat er geweld is gebruikt tegen Palestijnse Israeliërs, toen die in demonstraties hun steun betuigden aan de opstand in de Palestijnse gebieden. Ook de joodse immigranten uit Rusland zouden zich massaal van Barak hebben afgekeerd.

Slimme Schemer & Tido signeren

Peter Kampen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagavond 8 februari vanaf 19.30 uur zullen Slimme Schemer & Tido bekend van de single ‘Jelle' een signeersessie houden in platenzaak Van Leest aan de Oude Boteringestraat nr. 2 te Groningen.

De single ‘Jelle’ van het Groningse duo Slimme Schemer en Tido haalde de afgelopen week de publiciteit door de protesten die de Friese formatie De Kast tegen het nummer aantekende. Maandag kwam de plaat, na slechts drie dagen verkooptijd, op de derde plaats binnen in de Top 40.

Het nummer, dat twee Groningse twintigers drie weken geleden in één avond schreven onder het genot van een goedkope fles wijn, kwam in het nieuws omdat het management van De Kast de release van het nummer wilde verbieden. De band eiste het verbod omdat ze vond dat het nummer ‘meelift op roem waar De Kast vijftien jaar aan gebouwd heeft.’ De rechtbank stelde De Kast een week geleden in het ongelijk en bepaalde dat het nummer gewoon mag worden uitgebracht.

De parodie op de hit ‘Stan’ van rapper Eminem verhaalt over een obsessieve fan die zanger Syb van der Ploeg van De Kast achtervolgt. In het nummer, dat de Groningse twintigers twee weken geleden onder het genot van een fles wijn schreven, rijdt de 17-jarige Jelle met zijn zwangere cavia Sybje het Tjeukemeer in nadat zanger Syb zijn mailtjes en sms-jes niet beantwoordt. ‘Jelle’ werd opgepikt door het lokale radiostation OOG Radio en 3FM-diskjockey Patrick Kicken, die de plaat landelijke bekendheid gaf.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.