XS4ALL doet niet mee met massamail actie

Aneroid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

XS4ALL werkt niet mee aan de oproep van de samenwerkende hulporganisaties om klanten massaal per e-mail op te roepen geld over te maken voor slachtoffers van de aardbeving in India. Ten onrechte werd dit vanochtend door diverse media gemeld. Hoewel XS4ALL het goede doel ondersteunt, sluiten de algemene voorwaarden uit dat zij klanten ongevraagd benadert met e-mail, zelfs als het voor een goed doel is.

XS4ALL geeft de voorkeur aan een opt-in regeling, waarbij internetters actief zelf aangeven door welke partijen zij benaderd willen worden. E-mail is een zeer belangrijk communicatiekanaal, dat niet verstopt mag raken door grote hoeveelheden ongevraagde boodschappen.

Bij massamail wordt de ontvanger op kosten gejaagd, in plaats van de verzender. En dat gaat niet om kleine bedragen. Vorige week nog publiceerde de Europese Commissie een rapport waaruit bleek dat internetters in Europa en de Verenigde Staten jaarlijks maar liefst 10 miljard Euro aan telefoontikken betalen voor het ontvangen van ongevraagde e-mail.