Lijk vermiste man lag jaar in tuin

Een plantsoenenprikker is dinsdag gestuit op het levenloze lichaam van de sinds oudejaarsavond 1999 vermiste Limburger Martin Muijs (53) uit Kerkrade. Het lijk, dat in verregaande staat van ontbinding verkeerde, blijkt ruim een jaar lang in de tuin langs het Atriumziekenhuis in Kerkrade gelegen te hebben zonder dat iemand het heeft opgemerkt.

Martin Muijs ging op die bewuste oudejaarsavond in het hospitaal nog op ziekenbezoek bij een kennis. Daarna werd hij nog gezien in café Courage in Kerkrade, van waaruit hij op de fiets naar zijn woning aan de Zonstraat vertrok. Sindsdien was hij spoorloos.

De politie startte kort na de verdwijning een uitgebreide zoekactie, die niets opleverde. Op 2 januari, enkele dagen na de verdwijning, werd de fiets van het slachtoffer ontdekt in de stalling van het ziekenhuis. Nu blijkt het lichaam al die tijd slechts een paar honderd meter verderop in de struiken van een plantsoen, dat direct grenst aan het atrium, gelegen te hebben.

"Alle plaatsen waar de man mogelijk had kunnen verblijven, zijn we afgegaan", zegt politiewoordvoerder Jos Koevoets. "Helaas zonder resultaat."

De technische recherche stelt een onderzoek in naar de doodsoorzaak. Een misdrijf ligt volgens de politie niet voor de hand maar kan ook niet uitgesloten worden.