Gratis dronkenschap leidt tot rechtzaak

Een Amerikaanse man, die een dag gratis zuipen gewonnen had, klaagt de organisatie aan omdat hij zichzelf later bezeerde toen hij dronken neerviel

John Remley klaagt het Lieb's cafe in Norwood, Ohio, aan voor een bedrag van ruim twee en een half miljoen gulden. Hij claimt dat hij zo dronken was dat hij dronken neerviel, zijn hoofd flink bezeerde en bewusteloos raakte en dat het personeel verantwoordelijk zou zijn daarvoor.

Tests in het ziekenhuis gaven aan dat de man in ieder geval meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid drank voor Ohio in zijn bloed had waarmee je nog de weg op zou mogen. John beweert dat de bareigenaar Ron Janus had moeten weten dat hij compleet dronken was. De aanklacht luidt derhalve dat Ron Janus eerder had moeten stoppen met het schenken van Alcohol voor John.

John raakte zo dronken van zijn gratis zuip prijs dat personeel van het cafe hem wegsleepte bij de bar en hem alleen liet liggen, vlakbij een trap in het cafe. John viel in het trapgat en moest naar het ziekenhuis voor de verwondingen die haar bij die val opliep.

John wil nu geld zien: 2.5 miljoen aan schadevergoeding plus nog eens een dikke 50.000 gulden voor alle ziekenhuisrekeningen.