Sega stopt met Dreamcast

Apoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is bijna afgelopen met de spelcomputer Dreamcast van het Japanse Sega. De onderneming kan immers niet meer op tegen de concurrentie van Sony en Nintendo. De Japanse krant Nihon Keizai Shimbun schreef woensdag dat Sega de Dreamcast eind maart uit productie haalt. Sega zelf liet alleen weten te overwegen met de productie te stoppen. Dreamcast kwam in 1999 op de markt. Het was de eerste spelcomputer die op het internet kon worden aangesloten.

Dat gold als een doorbraak en in de eerste vijf maanden werden er over de hele wereld dan ook 4,4 miljoen exemplaren van verkocht. In maart vorig jaar kwam Sony met zijn PlayStation2. Deze spelcomputer was duurder, maar drukte de Dreamcast desondanks vrijwel helemaal uit de markt. In enkele maanden tijd verkocht Sony er in Japan 1,4 miljoen exemplaren van, terwijl Sega in eigen land een heel jaar nodig had om van Dreamcast 1,1 miljoen stuks te verkopen.

Ook prijsverlagingen brachten Sega er niet bovenop. De concurrentie wordt bovendien alleen maar groter. Zowel Nintendo als Microsoft komen binnenkort met een internet-spelcomputer.