Tranen bij de familie Bush

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden: maandag 22 januari.

Aan de vooravond van de grote dag hadden beiden zich afgevraagd of ze hun emoties de baas zouden kunnen blijven. De zoon nam zich voor niet te lang naar zijn vader te kijken, uit vrees dat hij anders voor het oog van de wereld in snikken zou uitbarsten.

Toen de 54-jarige George Walker Bush zaterdag voor het eerst werd aangesproken als 'Mister President', wreef zijn 76 jaar oude vader zich de tranen uit de ogen. Er brak daarna een kort, geforceerd lachje door op het gelaat van de oude Bush, een lachje dat aangaf dat hij vocht tegen een opkomende huilbui.

In veertig jaar was het niet meer voorgekomen dat een vader kon aanschouwen hoe zijn zoon de eed aflegde als president van de Verenigde Staten. En het was pas de tweede keer in de geschiedenis, sinds de inauguratie van John Quincy Adams in 1825, dat de zoon van een voormalig president zichzelf president mag noemen.

'Dit is een magnifieke dag', sprak Bush jr. 's avonds op het Inauguratie Bal in het Ronald Reagan Building in de hoofdstad. 'Dit is een schitterende ervaring.' Een beetje stuntelig voegde Amerika's 43e president eraan toe dat hij de vrede zal bewaren. 'Maar het is nu niet de tijd voor speeches. Het is nu tijd om te dansen.'

Waarna hij, tot enthousiasme van de duizenden supporters in de zaal, samen met de in een rode avondjurk gegoten First Lady Laura Bush over het podium zwierde, op de tonen van een wals, afkomstig uit de koperen instrumenten van de United States Marines Band.

Overigens schijnt tijdens het dansen ook het een en ander mis te zijn gegaan: FokForum-topic