KPN commercial onder vuur

De Reclame Code Commissie buigt zich over een klacht van gebruikers van de internetdienst Mxstream van KPN Telecom. Het bedrijf maakt de beloften waarmee ze adverteert niet waar, aldus de klagers.
KPN zegt met Mxstream een supersnelle ADSL-dienst te leveren waarmee de gebruiker altijd online is. ADSL is een snelle internetverbinding via de gewone telefoonlijn. Dit voorjaar werd als proef met deze dienst begonnen in enkele grote steden.
De gebruikers hebben ervaren dat de dienst niet altijd supersnel is en ook niet altijd bereikbaar. De verbinding wordt geregeld verbroken en komt pas tot stand als de gebruiker zich heeft aangemeld op een speciale webpagina. Van altijd online zijn is dus volgens de ongeveer dertig klagers geen sprake.

Daarnaast werkt een aantal internetmogelijkheden, zoals videoconferenties en thuisnetwerken, niet bij Mxstream. De gebruikers vinden daarom dat KPN haar belofte 'klaar voor de toekomst' evenmin waarmaakt.

KPN erkende al eerder dat er problemen zijn met Mxstream, maar dat zouden kinderziektes zijn. Woensdag was bij KPN niemand bereikbaar voor commentaar.
De Reclame Code Commissie behandelt de zaak op 27 oktober.

We zijn benieuwd