Reparatie slaat om in gijzeling

kaas2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit frustratie heeft een 42-jarige vrouw uit het Engelse gehucht Charlton Mackrell, in de buurt van Somerset, dinsdag een wasmachinereparateur enkele uren gegijzeld.

Volgens de Daily Telegraph van woensdag had de femme fatale problemen met haar wasmachine. Toen na twee afspraken en drie weken vergeefs wachten eindelijk een monteur bij de afgelegen woning langskwam, bleek een nieuw onderdeel nodig om het apparaat aan de praat te krijgen.

Intussen zag de gescheiden moeder, Therese O'Dell, zich genoodzaakt haar was en die van haar 8-jarige dochtertje met de hand te doen. Toen na een week het benodigde onderdeel eenmaal was gearriveerd, leek de grootste problemen achter de rug

Mooi niet, zo bleek, want bij de eerste de beste draai liep de wasmachine opnieuw in de soep en raakte ook het wasgoed geruïneerd. Het duurde vervolgens weer een week voordat een monteur de schade kwam opnemen. De man meldde doodleuk dat voor de reparatie nieuwe onderdelen nodig waren. O'Dell nam daarop een dapper besluit.

Ze zei de monteur dat hij de pot op kon en niet naar huis mocht voordat de zaak was geregeld. Mevrouw O'Dell blokkeerde de auto van de servicemonteur, maar stond de verbouwereerde man toe een telefoontje naar zijn baas plegen. Die wilde echter niet garanderen dat de wasmachine, die in augustus 1999 was gekocht, zou worden gerepareerd.

Daarop nam de gewaarschuwde politie de situatie in ogenschouw. Een van de agenten toonde begrip voor de frustraties van mevrouw O'Dell. Hij nam contact op met het reparatiebedrijf en legde de zaak nog maar eens uit. Binnen 24 uur stond er vervolgens een nieuwe wasmachine in Charlton Mackrell.