FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 5 juli 2000

Reparatie slaat om in gijzeling

kaas2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit frustratie heeft een 42-jarige vrouw uit het Engelse gehucht Charlton Mackrell, in de buurt van Somerset, dinsdag een wasmachinereparateur enkele uren gegijzeld.

Volgens de Daily Telegraph van woensdag had de femme fatale problemen met haar wasmachine. Toen na twee afspraken en drie weken vergeefs wachten eindelijk een monteur bij de afgelegen woning langskwam, bleek een nieuw onderdeel nodig om het apparaat aan de praat te krijgen.

Intussen zag de gescheiden moeder, Therese O'Dell, zich genoodzaakt haar was en die van haar 8-jarige dochtertje met de hand te doen. Toen na een week het benodigde onderdeel eenmaal was gearriveerd, leek de grootste problemen achter de rug

Mooi niet, zo bleek, want bij de eerste de beste draai liep de wasmachine opnieuw in de soep en raakte ook het wasgoed geruïneerd. Het duurde vervolgens weer een week voordat een monteur de schade kwam opnemen. De man meldde doodleuk dat voor de reparatie nieuwe onderdelen nodig waren. O'Dell nam daarop een dapper besluit.

Ze zei de monteur dat hij de pot op kon en niet naar huis mocht voordat de zaak was geregeld. Mevrouw O'Dell blokkeerde de auto van de servicemonteur, maar stond de verbouwereerde man toe een telefoontje naar zijn baas plegen. Die wilde echter niet garanderen dat de wasmachine, die in augustus 1999 was gekocht, zou worden gerepareerd.

Daarop nam de gewaarschuwde politie de situatie in ogenschouw. Een van de agenten toonde begrip voor de frustraties van mevrouw O'Dell. Hij nam contact op met het reparatiebedrijf en legde de zaak nog maar eens uit. Binnen 24 uur stond er vervolgens een nieuwe wasmachine in Charlton Mackrell.

kanker voor je 35e

John had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De stichting Jongeren en Kanker is nu ook op het net te vinden. De stichting is speciaal bedoeld voor jongeren die (ex) kankerpatiënt zijn en ondersteuning zoeken of informatie willen hebben. Ook onze activiteiten worden aangekondigd op deze site. Het handige van de stichting is: iedereen weet waar je het over hebt.... we hebben het allemaal meegemaakt.

Favoriet kopieert Startpagina

stefan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik heb geen idee wat ik hiervan moet denken, maar laat jullie er maar zelf over beslissen. Dit stond dus in de newssubmit:

"Hallo redactie,

Hierbij bied ik u gratis een primeur aan. Het gaat om een stukje ontmanteling van Favoriet.nl, de tegenhanger van Startpagina. Ik heb persoonlijk onderzocht en geconcludeerd dat de filialen van Favoriet soms letterlijk overgenomen zijn van de Startpagina dochters. Ik heb hierover een kort artikel geschreven, zie http://nieuws.bewijs.com . Dit opzienbarende nieuws is zeer actueel gezien de recente lancering van Favoriet en de overname van Startpagina door VNU.

Dit artikel mag u deels hergebruiken voor uw eigen nieuws afdeling van uw site, maar daarvoor zou ik graag een korte bronvermelding onder het artikel zien in de vorm van een link naar http://nieuws.bewijs.com . Deze e-mail stuur ik niet alleen naar uw redactie, maar ook naar die van andere bekende e-zines en nieuws-sites.

Indien het artikel geplaatst wordt, zou ik graag daarvan op de hoogte gesteld worden door middel van een antwoord op deze e-mail.

Met vriendelijke groeten,

Stefan"

Bedankt voor het 'gratis' , of bedoelde je gratis voor jezelf .

Nog kennissen in Zwitserland?

Dan is dit misschien wel je kans!

Een 76-jarige Amerikaanse miljonair heeft een beloning uitgeloofd van 100.000 dollar voor wie hem in contact kan brengen met zijn Zwitserse jeugdliefde Rosemarie Lindner. De man werd 55 jaar geleden in het Zuid-Zwitserse district Ticino verliefd op de toen 19-jarige vrouw.

Hij was daar in 1945 voor een korte vakantie na als VS-soldaat in Berlijn te hebben gediend. "We brachten samen twee onvergetelijke weken door", aldus de Amerikaan. De geliefden schreven brieven, tot het contact op een dag om onbekende reden werd verbroken. Al vier jaar probeert hij via verschillende instanties en televiesieprogramma's zijn
Rosemarie te vinden.


Dankjewel Mouse voor de tip

VNU neemt een belang in Ilse

VNU Tijdschriften en ilse media groep hebben een principeovereenkomst getekend over bundeling van hun internetactiviteiten. De principeovereenkomst houdt in dat VNU Tijdschriften een belang verkrijgt van 58,7% in ilse media groep. Voor het verkrijgen van dit belang brengt VNU Tijdschriften haar op de consument gerichte internetactiviteiten in bij ilse media groep, aangevuld met een overnamesom. Tevens zal VNU Tijdschriften ilse media groep licenties verlenen voor het gebruik van haar merken en titels (bijvoorbeeld www.libelle.nl) op internet. Het streven is deze zomer tot een definitieve overeenkomst te komen. Ilse media groep overweegt een beursgang na de integratie van de activiteiten. VNU zal dan een meerderheidsbelang in ilse media groep houden.

De bundeling van de internetactiviteiten van VNU Tijdschriften en ilse media groep zal leiden tot een van de grootste internetorganisaties van Nederland. Sites van ilse media groep zijn www.ilse.nl, Nederlands meest bezochte website, www.chat.nl en www.nu.nl. Na de samenvoeging zullen ook de sites van VNU Tijdschriften, zoals www.startpagina.nl, www.vrouwonline.nl en www.vtwonen.nl door ilse media groep worden geëxploiteerd.

De verkrijging van een meerderheidsbelang in ilse media groep past in de strategie van VNU om haar consumenteninformatieactiviteiten in Europa verder te versterken en om met consumentensites vooraanstaande posities te verwerven in die landen waar VNU publiekstijdschriften uitgeeft.
De strategie van ilse media groep is erop gericht haar leidende positie als internetorganisatie op de Nederlandse markt verder te versterken. Na de integratie van de internetactiviteiten zal ilse media groep voor een groot aantal doelgroepen de belangrijkste informatiebron op internet worden. De gezamenlijke sites zijn op dit moment op jaarbasis goed voor meer dan één miljard page views.
Bij ilse media groep zijn ruim 50 mensen werkzaam. Circa 40 internetmedewerkers van VNU Tijdschriften zullen gaan werken bij ilse media groep. De SER Fusiecommissie en de betrokken vakbonden zijn op de hoogte gesteld van de principeovereenkomst. Een adviesaanvraag is ingediend bij de ondernemingsraad van VNU Tijdschriften.

VNU is een van de grote uitgeef- en informatieconcerns in de wereld. Het concern heeft leidende marktposities met publiekstijdschriften, telefoongidsen en informatiediensten, business informatie en educatieve uitgaven. Bij het concern werken wereldwijd ongeveer 16.000 mensen. De omzet is ruim EUR 2,8 miljard.

ilse media groep is exploitant van www.ilse.nl. De ilse media groep biedt naast deze bekende zoekmachine en gids een breed scala aan populaire diensten als gratis e-mail, chat en een veiling. Met 35 miljoen page views en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand is ilse de meest bezochte site in Nederland. De omzet van de ilse media groep bedraagt (vóór inbreng van de VNU-activiteiten) voor 2000 naar schatting 15 miljoen gulden.

Juistem...

Einde Napster nu echt nabij?

Isabeau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Rob Glaser, oprichter en bestuursvoorzitter van RealNetworks, is het einde van MP3-uitwisseldienst Napster nabij. Volgens Glaser zal de interpretatie van de copyrightvraagstukken in de rechtzaak tegen het bedrijf uiteindelijk leiden tot haar ondergang. Glaser meent dat de huidige wetgeving weliswaar niet volledig toereikend is, maar de wetgever zal volgens hem niet stilzitten.

Of dat helpt is echter nog te betwijfelen, omdat de internetgemeenschap dan weer iets nieuws zal bedenken: "Uiteindelijk zullen programma's als Napster de platenindustrie ervan doordringen dat muziek beschikbaar moet zijn met een muisklik".

Hebben ze daar nog niet gehoord van alle alternatieven die nu al lang bestaan op het Internet? Om maar even voor het gemak voorbij te gaan aan het vorige maand gepubliceerde onderzoek waaruit bleek dat de cd-verkoop in de afgelopen maanden was gestegen, door Internet...

Kim Basinger onhult haar angsten

Isabeau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hollywood-actrice Kim Basinger heeft haar angsten onthuld voor openbare plaatsen. De '9 1/2 weeks'-ster zegt dat haar problemen zo erg werden dat ze haar huis zes maanden lang niet kon verlaten.

Op school begon Basinger zich zorgen te maken omdat ze zichzelf niet mooi vond. Ze was zo verlegen dat ze flauw viel als leraren haar iets vroegen. Basinger zegt;"Ik was zo onzeker dat ik er gek van werd. Ik vond mezelf erg lelijk en niet bepaald sexy."

Haar trauma's bleven aanhouden toen ze als model ging werken in New York. De 'LA Confidential'-ster voegt eraan toe; "Ik was zo bang voor mijn eigen schaduw dat het enorm moeilijk voor mij was om de straat over te steken. Mijn hart bonsde dan in mijn keel."

Dus als ik het goed begrijp gaat ze bij elke premiere van een film van haar naar een horror toe?

Schaamteartikelen verkopen goed

Isabeau had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het blijkt dat het koopgedrag van de consument op Internet behoorlijk afwijkt van de traditionele winkel. Dit melden Jaap en Wim Santifort, oprichters van www.drogisterij.net. Een half jaar geleden startten de gebroeders hun digitale winkel waarin ze dezelfde producten dachten te verkopen als in hun bestaande zaak.

Maar al gauw kwam aan het licht dat dit behoorlijk afweek. Nu de cijfers van de opstartperiode bekend zijn, blijkt dat producten zoals condooms, glijmiddel, zwangerschaptesten, aidstesten, incontinentiproducten en potentieverhogende middelen de boventoon voeren in de omzet top 20.

'Eigenlijk ligt het voor de hand' zegt Wim, 'Via Internet kan er anoniem gewinkeld worden. Op dit anonieme karakter spelen we in door de bestellingen in een neutrale verpakking te bezorgen.'

Al eerder kwam www.drogisterij.net in het nieuws doordat ze zelftesten verkocht voor onder andere HIV, Hepatitis B, en Borstkanker. Dit was een schot in de roos. Er zijn al vele honderden zelftests verkocht.

'Het blijkt dat onze klanten preventief te werk gaan. Want vaak worden er 2 HIV zelftesten tegelijk besteld. Het is tegenwoordig niet meer als logisch om jezelf en je partner te testen voordat je aan een nieuwe relatie begint.' meldt Jaap. 'Tegenwoordig gaan de Nederlanders naar de meeste exotische bestemmingen op vakantie. Bestemmingen waar men het niet zo nauw neemt met de volksgezondheid. En als men dan ook nog een last minute vakantie boekt, is er geen tijd meer voor de nodige vaccinatie. En dan is een zelftest wel zo veilig bij thuiskomst'.

Ontmaagd bij 1 miljoen bezoekers?

Breuls had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wil je op een aparte manier ontmaagd worden? Misschien is dit een ideetje. Walter, 17 jaar oud en maagd, heeft een heilige missie. Hij wil namelijk met de leukste meisjes uit zijn vriendenkring naar bed. Walter heeft op zijn website een weddenschap lopen met Samantha, een 18-jarige 'neat chick': als zijn site 1 miljoen bezoekers trekt mag zij hem ontmaagden. De teller nadert nu al de 900.000!

Inmiddels hebben andere meiden zich hierbij aangesloten. Zo zou een Candy met hem naar bed gaan als hij meer dan 3 miljoen bezoekers trekt. En ene Debbie zou speciaal uit London overkomen om met hem te vrijen als zijn site 10 miljoen bezoekers heeft getrokken. Of het waar is, is nog maar de vraag. Origineel is het zeker wel.

Zonder been naar de kroeg

Een Britse gevangene die elektronisch huisarrest had, kon op zijn gemakkie naar de pub, zonder dat de autoriteiten het merkte. De man had een electronische enkelband om, zodat men kon zien of hij wel netjes thuis bleef. Echter een probleempje, ze hadden de enkelband om zijn kunstbeen bevestigd . De man liet zijn portable been dus gewoon thuis en vertrok lekker richting kroeg.

Bij toeval werd het bedrog ontdekt en nu hebben ze de electronische enkelband toch maar om het andere been bevestigd .

Skinheads mishandelen 2 asielzoekers

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee asielzoekers van 14 en 16 jaar zijn in Nunspeet mishandeld door vermoedelijk skinheads. De twee kwamen in het centrum twee kale jongens tegen die niet alleen begonnen te schelden, maar ook rake klappen uitdeelden. De slachtoffers wisten te ontsnappen aan het grove geweld doordat een automobilist ingreep. De politie onderzoekt de zaak.

Goed dat er iemand ingreep, maar het blijft zeer triest

Nog ff extra:



Ik heb normaal al niet veel haar, maar heb ook wel eens een gekke bui en scheer de rest dan ook af, dit maakt mij nog geen skinhead of racist. (wel lelijker )

10 jaar wachten op huurhuis Amsterdam

Wie in onze hoofdstad een huisje wilt huren via een woningbouwvereniging, moet rekening houden met een wachtlijst van zo'n tien jaar. Middengroepen komen in Amsterdam al helemaal niet aan een huis, want zij verdienen te veel voor een goedkope huurwoning en te weinig om de idioot hoge koopprijzen te kunnen betalen.

'Huurdersvereniging Amsterdam' wil hierom de 'woningsnood' terug op de politieke agenda.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.