Pil tegen koopziekte

Binnenkort kunnen koopzieke mensen misschien van hun verslaving afkomen door een pilletje in te slikken. Onderzoekers aan de Amerikaanse Stanford University hebben een medicijn ontwikkeld die koopverslaving tegengaat. De pil wordt momenteel getest op 24 koopzieke vrijwilligers, aldus de Britse krant The Sunday Telegraph.
Het is een medicijn waarmee de hoeveelheid van de stof serotonine in de hersenen, een neurotransmittor die ook in het antidepressivum Prozac zit, wordt verhoogd.

Zo’n 90 procent van de koopverslaafden is vrouw. De oorzaak zal nog worden onderzocht in Stanford, waar wetenschappers denken dat vrouwen door de maatschappij de rol van “inkoper” voor het gezin krijgen toebedeeld.

Degenen die aan de koopziekte lijden voelen zich vaak depressief en kopen dan grote hoeveelheden kleren, make-up, schoenen en juwelen. Vervolgens voelen ze zich zo schuldig, dat alleen een nieuwe gang naar de winkels hen op kan fleuren. Alleen al in de VS zijn ongeveer vijftien miljoen mensen verslaafd aan kopen. Ongeveer veertig miljoen zouden een randgeval zijn.

Geweldig nieuws voor mannen met een dure vriendin dus